Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łóżko 120 x 200 opinie :)

andromeda90

Recommended Posts

spać się da..... ale co to za spanie?

mój syn też szczupły i na razie samotnie sypiający ;) ma 140 - wystarczające.

Dla dwojga osób wygoda spania zaczyna się od 160 cm

Chyba lepiej zrezygnować z szafeczek czy innych mebli a łózko kupić normalne i z dobrym materacem.

PS tak a propos, to jaki jest wymiar Waszej sypialni, że zastanawiasz się nad tak wąskim łózkiem?

spałam na 140 cm - było ciasno. Przewracająca się w nocy osoba budziła drugą, albo przez sen uderzała ręką. Teraz mamy 160 cm. Dla niektórych to też za mało, ale dla nas akurat w sam raz.

Łóżko dla jednej osoby to 90 cm. 120 cm jest tylko 30 cm szersze a ma się tam zmieścić dorosły człowiek.

Przespać się można, ale wyspać nie.

łóżko szerokie na 120 cm zrobiłem synowi jak miał 10 lat. Teraz jest nieszczęśliwy jak ma jechać gdziekolwiek i spać w standardowym łóżku.My śpimy na 140cm bo nie mamy możliwości wstawić większego. Kiedyś mieliśmy 120 ale nie było to wygodne. Te niby tylko 20 cm dużo dało, ale to jeszcze nie to. W domu docelowym przewidziane jest 180cm.

Witam,

jak dla mnie da się normalnie wyspać. Od 3 miesięcy z mężem śpimy na 120 cm ( oboje jesteśmy szczupli ) i jest naprawdę w porządku. Wcześniej spaliśmy na rozkładanej sofie i nie ma nawet co porównywać gdzie sofa była szersza o 20 cm, materac to materac. Dodam, że niejednokrotnie syn podkrada się w nocy i na upartego jakoś się wysypiamy. Także śmiało polecam jeśli nie ma innego wyjścia.

Sypialnia szerokość niecałe 250cm ale musi się zmieścić szafa przesuwana czyli zostaje 190cm. Jeśli damy 140 to zostanie nam niecałe 50cm stąd ta obawa. Zastanawiam się teraz nad tą 130. Dość nietypowy wymiar ale może jednak. Prawda, materac to podstawa:)

My śpimy na 140 cm. Jest ok, mamy wygodny materac, wysypiamy się (W trójkę - ja, M., i kot między nami, ewentualnie na naszych głowach :p) pomimo tego, że bardzo się rozpycham i wiercę :rolleyes: Małe łózko sprzyja bliskości pod kołderka, nie wyobrażam sobie, żebyśmy mieli spać na dwóch przeciwległych końcach dwumetrowego łózka.

Wersalka po rozłożeniu ma 120cm,po ślubie mieszkając u rodziców w malutkim pokoiku niestety musieliśmy na niej spać i było ciasno okropnie.Potem mieliśmy 160cm każdy spał na swoim brzegu łóżka a w środku zostawała kołdra co nas wkurzało okropnie,ale spało z nami dziecko.Myślę że 140cm to takie minimum.

Witam Was!

Tuż po ślubie planujemy zakup łóżka do małej sypialni i zastanawiamy się czy na 120-stce da się spać we dwoje? Czy na prawdę jest bardzo ciężko?

Jesteśmy szczupłymi osobami:)

Pozdrawiam :)

Da się.

Siostra też zaraz po ślubie, do malutkiego mieszkanka kupiła 120-tkę. Ona szczupła, mąż normalnej postury - było OK.

Potem mąż przytył ;), ona zaszła w ciążę no i było na prawdę ciężko. Na tyle, że do nowego mieszkania kupili 160cm, a myśleli o 180, ale się nie zmieści.

My śpimy na 140 i jest ok, jesteśmy raczej szczupli. Na tej szerokości mamy już opcję spania na przeciwnych brzegach łóżka. No i okazało się na tyle szerokie, że niezbędne są 2 kołdry.

Czy się da ? Zależy od punktu patrzenia, ups lezenia ;)

wg mnie to mało, mielismy kiedyś łóżko 140, teraz mamy 160 cm i wg mnie dla komfortu spania jest to dobra szerokosc

oczywiscie materac ma ogromne znaczenie, ale nawet najwygodniejszy nie zapewni Wam komfortu, jeśli będzie zbyt ciasno

kazdy inaczej śpi, więc musisz sama sobie odpowiedziec czy będzie dla Was wystarczająco miejsca

Siemanko, u mnie są 2 szczupłe osoby i 140 to naprawdę za mało, tym bardziej, że płeć piękna lubi leżeć na środku łózka, a ja w nocy muszę ją delikatnie przepychać. Pomału nawet zaczynam zastanawiać się nad 160. Zawsze gdy śpimy na wersalkach/tapczanach, a one często mają ok 120cm budzimy się bardzo niewyspani. Myślę, że warto dołożyć te kilka centymetrów, o ile przestrzeń na to pozwoli, bo w cenie nie będzie znacznej różnicy.

Pozdro :)