HenoK 26.10.2014 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Czy tylko ja widzę tu podobieństwo ? http://jstatic.asmira.com/photo/29/355129/album/5715579_720.jpg http://jstatic.asmira.com/photo/29/355129/album/5715579_720.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomdts 26.10.2014 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Jak nie, ja tak... rozmiar butów ma taki że spokojnie mieszczą się na warstwie ocieplenia i nie na pierwszej warstwie a na trzeciej kolejnej, tak trzyma klej na pienia... jak się ktoś wczyta to jest sporo podobieństw... pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 26.10.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Albo ten koleś na drugim zdjęciu ma małe stopy albo wali 40 cm na ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 26.10.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Albo ten koleś na drugim zdjęciu ma małe stopy albo wali 40 cm na ścianę. Zgadłeś : http://jstatic.asmira.com/photo/29/355129/album/5715688_720.jpg Tu możesz poczytać i obejrzeć o nim i jego domu więcej : http://www.modrastrecha.sk/blog/mio23/album/nulovy-dom-bez-komina-som-ufo/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomdts 26.10.2014 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 (edytowane) Zgadłeś : http://jstatic.asmira.com/photo/29/355129/album/5715688_720.jpg Tu możesz poczytać i obejrzeć o nim i jego domu więcej : http://www.modrastrecha.sk/blog/mio23/album/nulovy-dom-bez-komina-som-ufo/ Czytałem posty i nie tylko fotografie przeglądałem bolki styropiany ma większe 1x2m prawdopodobnie stopy ma takie same a nie futerały od skrzypiec " tak,i żart"... Powiem tak: mało który może sobie postać na krawędzi izolacji budynku.... pozdrawiam Tomasz Edytowane 26 Października 2014 przez tomdts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomdts 26.10.2014 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 (edytowane) No proszę ostatnie kołki wpite cała elewacja budynku mieszkalnego skończona zakołkowana i uszczelniona pianą. Największą trudnością było zabijanie kołków PEG w dł. 40 cm czaszami wymagało to powolnego pobijania tak żeby trzpień z włókna szklanego się przyblokuje przy rozpieraniu kołka rozporowego, robotnik przywalił by młotkiem bezmyślnie i tak to zostawił. Pozostała elewacja czeka ja wrócę z podróży służbowej w środę ruszamy z resztą. Od poniedziałku wpada ekipa do tynków zewnętrznych na notabene to samo co robiła mi tynki wewnętrzne zacierane piaskiem kwarcowym, jak im wyjdzie jak wewnątrz to będzie super. CDN… Z poważaniem Tomasz Edytowane 26 Października 2014 przez tomdts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomdts 26.10.2014 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Poniedziałek i wtorek wraz z operatorem koparki zrobiłem przydomową oczyszczalnie ścieków, w poniedziałek zbiornik i podejście do linii rozsączającej. Tyle roboty było ze nie ma specjalnie kiedy się podrapać w D i nie pamiętam kiedy tak długo łopatę miałem w rękach. Stąd tylko kilka fotek z tej akcji… Wieczorem we wtorek kończyłem montaż koszy rozsączających już przy lampach bowiem w środę już przyjeżdża styropian. CDN… Z poważaniem Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomdts 11.11.2014 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 (edytowane) Jest dobrze pogoda sprzyja przyklejaniu styropianu i mocowaniu listew pod elewację z drewna, ponadto tynkarze też nie narzekają temperatura jest optymalna do zatapiania siatki. W środę po poprawkach tynkarze zaczną nakładać drugą warstwą tynku i zacierać na gładko. Jak zwykle dekarze nie zdążyli powyginać parapetów w środę ma dopiero przyjść blach i zobaczymy jak się spiszą. Ja osobiście biorę się za zabudowę poddasza najpierw haki i wnęki w oknach dachowych tak żeby w następnym tygodniu można było strzelać pianę na poddasze zamiast wełny. CDN… Z poważaniem Tomasz Edytowane 11 Listopada 2014 przez tomdts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyzu007 14.11.2014 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Hej jakiej szmocy miałeś prostownik w przecinarce do styropianu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 15.11.2014 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Volty są ważne, a nie moce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 15.11.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Tak właściwie to natężenie chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 15.11.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Drut rozgrzewa się od prądu, a prąd jest wymuszany przez Volty. Za dużo Voltów to za dużo prądu, a za dużo prądu to za dużo ciepła... drut się pali. Sześć Voltów (VI V)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 15.11.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Drut rozgrzewa się od prądu, a prąd jest wymuszany przez Volty. Za dużo Voltów to za dużo prądu, a za dużo prądu to za dużo ciepła... drut się pali. Sześć Voltów (VI V)! Zapomniales jeszcze o oporze. Ile tego produ poplynie zalezy od oporu. A jak opor niski, plynie duzo pradu to i duza moc. Zatem moc prostownika tez jest wazna, bo moze sie zdarzyc ze zamiast drutu spalisz prostownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 15.11.2014 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 W życiu jest tak, że bierzesz kawał druta i dobierasz Volty. Możesz dać grubszy drut, albo mniejsze Volty. Prąd oblicza się sam. Prostownika nie spalisz. Ma bezpiecznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomdts 28.11.2014 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 W życiu jest tak, że bierzesz kawał druta i dobierasz Volty. Możesz dać grubszy drut, albo mniejsze Volty. Prąd oblicza się sam. Prostownika nie spalisz. Ma bezpiecznik. Dokładnie ........ wykończeniówka się wykańcza, mnie ,,, CDN Porozstawiam Tomasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomdts 21.12.2014 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Trochę się nie odzywałem, ale roboty sporo, oczywiście z mojej strony. Tynkarz który wziął robotę na styropianie czyli równanie, siatka zatopiona w kleju, zatarcie na gładko plus parapety i inne drobiazgi. Nie zdążył trzy tygodnie nie dał radym, tym bardziej że styropian miał położony. Zgodziliśmy się razem że dokończą na wiosną… CDN… Z poważaniem Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomdts 21.12.2014 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Poddasze za to do przodu, po wykonaniu zabudowy pod okna dachowe i zamocowaniu wieszaków do zabudowy poddasza na skosach poddasza oraz śrub które wskazują gdzie będzie można przykręcić wieszaki obrotowe do zabudowy na płaskiej części poddasza. Oczywiście trzeba było zabezpieczyć tynki na ścianach i podgrzać pomieszczenia na górze… ekipa przyjechała 25 listopada o godzinie 9-00 przez dwie godziny podgrzewali pomieszczenia, rozgrzewali i mieszali odczynników. W siedem godzin pokryli całe poddasze półsztywną pianą o grubości 27 cm, to była do tej pory najgrubsza piana jaką do tej pory nakładali. Po całej operacji która wyglądała widowiskowo, panowie posprzątali po sobie. Ponadto doszedłem do refleksji że Panowie nie wywiązali się z umowy bowiem zamiast 27 cm na poddaszu jest najmniej 32 cm z średnio 35 cm. Ale ta taki żary, panowie powiedzieli że te kilka centymetrów do gratis o firmy. Ale tak na koniec od razu się cieplej zrobiło, nie ucieka ciepło w budynku średnio utrzymuje się 13-14C bez ogrzewania. CDN… Z poważaniem Tomasz Edytowane 21 Grudnia 2014 przez tomdts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomdts 21.12.2014 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 (edytowane) A w celu zapewnienia sobie ciągłości prac postanowiłem wykafelkować do świąt kotłownie pomieszczenia gospodarcze, robota postępuje szybko a nie zawsze mam aparat fotograficzny. Na dzień dzisiejszy ściany są wykafelkowane i połowa podłogi, trudność polega na tym iż podłoga jest z centralnym spadkiem i układana w karo, sam sobie zgotowałem ten los… idzie powoli, ale idzie... Zapomniałbym, zamontowałem dwie pary drzwi pomiędzy kotłownią a garażem oraz garażem i wiatrołapem… CDN… Z poważaniem Tomasz Edytowane 27 Stycznia 2015 przez tomdts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 22.12.2014 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Dobrze zrozumiałem że sam ocieplałeś dom? Skąd miałeś rusztowanie? Kupiłeś? Wypożyczyłeś odpłatnie czy miałeś po znajomości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomdts 23.12.2014 00:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Dobrze zrozumiałem że sam ocieplałeś dom? Skąd miałeś rusztowanie? Kupiłeś? Wypożyczyłeś odpłatnie czy miałeś po znajomości? Ociepliłem samemu ale tynki i zacierki pozostawiłem firmie, część rusztowania miałem a resztę pożyczyłem od kolegów... Pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts