blackorek 14.10.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Witam Po zakupie mieszkania i rozbiorce sciany miedzy kuchnia i salonem postanowilem ze zrobie wszystko sam, tzn. powiem co chce i gdzie i jak itp. , a fachowcy mi zrobią. Jestem singlem ponizej 30-tki, wiec wydaje mi się , ze dużo wiem i o ile z regipsami jakimis bajerami nie mialem w ogole problemu, to kiedy przyszedl czas na kolor, ew. jakies tapety poległem... Wiem jakie chce mieszkanie, ma ono byc lekko glamour, ale w wiekszosci ma to byc nowoczesny mały apartament. Po krótce powiem co mam kupione , prosze o jakies rady odonosnie gdzie dac jakis kolor, co pomalowac ( np. czy kasty polki na scianie, gorna zabudowe na suficie) czy tez gdzie dac tapetę( chcialbym jakies nowoczesne typu czarna tapeta, a niej biale esy floresy). Zyrandole bedą na 100 % z kryształami, ale nie takie pałacowe tylko te nowoczesne, kazdy wie o jakie chodzi i taka niby banalna sprawa, a nie wiem czy bedzie pasowac okrągły w srodek tej kasty na suficie czy dac prostokątny, aby nawiązywał do jej kształtu....? POwiem cos o meblach, bo juz są... Kuchnia bedzie cala biała mdf lakierowany, do tego blat lekko szary, takei tez kafle w czesci kuchennej, natomiast panele w salonie cos jakby biel lamana popielem. Na przeciw okien czyli po drugiej stronie salonyubedzie biala nowoczesna komoda, wzdluz dlugiej sciany gdzie sa te 2 polki (pomiedzy nimi ) naroznik , bialy skorzany ( model Bono z Gala Collezione), generalnie nowoczesnie. NIe wiem co zrobic z duzą scianą w korytarzy, planuje tam dac lustro , a po bokach jakies male lampki kinkietym oczywiscie nawiązujące do zyrandoli, czyli kryształki. Ogolnie podobaja mi sie mieszkania jak to w linku, niby proste, wszystko biale, pare dodatkow, tapeta, ale jakos kompletnie nie widze jak to moze byc u mnie...http://czterykaty.pl/czterykaty/5,57642,10365478,Mieszkanie__jasna_wizja.html Poradzcie jak za to sie zabrac, jak malowac, bo juz jestem na tyle zdesperowany, ze chce wniesc wszystkie meble i dopiero potem malowac, uprzednio zawijajac wsio folią.Wtedy bedzie mi po prostu latwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackorek 14.10.2011 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Resztę zdjęć , miedzy innymi sypialnia, tez nie wiem jak udekorowac tą wnękę, czy dac kolor wewnątrz jej czy na zew. i do tego połka, a srodek biały? Ogólnie o czym zpaomnialem napisac w I mailu, chce albo biel z czrnią, ew. czerwienie lub lekkie fiolety, ogolnie ma byc dość chłodno, minimalistycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 15.10.2011 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Blackorek, przede wszystkim: pisząc kolejne posty, odpowiadaj w tym temacie, a nie zakładaj nowy wątek Zdecyduj się: albo glamour z zabudowami, rozetami i kryształowymi żyrandolami, albo minimalistycznie... Dziury w sypialni pozbyłabym się czym prędzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackorek 15.10.2011 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Witam, sorki za nieumiejętne zakładania wątkowych, chcialem dac wiecej niz 5 fotek, ale nie moglem i dlatego zalozylem drugi post i dopisalem pare zdan W sypialni tych dziur nie bedzie, tam bedzie wzdluz sciany szafa , czyli lewym bokiem bedzie dotykała tych dziur i tam bede mial male pólki, dlatego nie jest to tam zabudowane. Co do stylu to rozety odpadaja, nie chce pałacu w domu , tylko pojsc na kompromis i zmieszac troche to wszystko , ale ze smakiem. Widzialem pare aranzacji jak chocby tą co podalemw w I poscie linka, gdzie jest to wg mnie wlasnie styl glamour zmieszany z nowoczesnością, dominuje tez tam w jakims sensie minimalizm, bo widać ład i porządek i nic nie jest przesadzone w sensie dodatków, a tylko to co trzeba. Pozornie niby to proste, ale dla mnie bardzo trudne dobrac i zestawić wlasnie wszystko tak , aby to mial rece i nogi . Naroznik wyglada tak jak w zalaczniku i komoda do tego tez chce dac to lustro, tylko zamiennik, bo to jest kare style, a oni maja ceny kosmiczne, wyglad w zasadzie byłby identyczny. Tylko to, ze mi sie podoba to jedno, a dwa nie chce zrobic z mieszkania mieszaniny roznych stylów, dlatego szukam pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 15.10.2011 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Pokaż podłogę - ta biel z szarością może być albo nowoczesna, albo rustykalna... Jakiego koloru są okna i drzwi wewnętrzne? Pomalowałabym całość na delikatną szarość, wstawiła meble - notabene Bono ani glamour, ani nowoczesny nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackorek 15.10.2011 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Pokaż podłogę - ta biel z szarością może być albo nowoczesna, albo rustykalna... Jakiego koloru są okna i drzwi wewnętrzne? Pomalowałabym całość na delikatną szarość, wstawiła meble - notabene Bono ani glamour, ani nowoczesny nie jest Bono mi sie bardzo podobal, i nie chodzi tylko o kształt, ale przede wszytskim o jakość skóry, która wg mnie jest o niebo lepsza od tych stosowanych przez np. Etap sofa. Jest miękka z delikatnym połyskiem, zupełnie coś innego. MOj narożnik ma do tego 5 zagłowków i tez jest biały. Kolor futryn okiennych widac na zdjęciu w I moim poscie, drzwi natomiast będą, a właściwie są zarówno do łazienki jak i sypialni cale szklane bez żadnych wzorów matowe szkło coś jakby mrożone. Jesli chodzi o podłogę to tez widać panel na zdjęciu oraz płytkę. Płytki dzisiaj juz czesc polozyli, reszta jutro , a panele we wtorek. Płytka to jasny szary, panel podonbnie, ma takie lekkie popielate słoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 15.10.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 OMG, sądziłam, że na oknach jest folia ochronna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackorek 15.10.2011 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 (edytowane) OMG, sądziłam, że na oknach jest folia ochronna... No niestety, to jest farba i do tego te kolory sa identyczne jak w realu, aparat nie przekłamuje, Podsyłam jeszcze pare fotek wnętra, gdzie kafle sa już częsciowo połozone w kuchni, te same beda jeszcze w korytarzu.Panel w salonie i w sypialni ten sam. Moge dodac, ew. , ze szafa w korytarzu i sypilani bedzie taka sama, cała biała ( lakierowany MDF ) po środku z czarnym pasem , o szer. jakies 25 cm Łazienka c.paradyz secret edeno, typowo glamour, wiec obstaje, ze musze bardziej isc w strone kryształków itp. , tylko nie chce przesadzić, zeby nie bylo choinki z mieszkania... Edytowane 15 Października 2011 przez blackorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackorek 27.11.2011 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Witam, jestem singlem, mieszkanie w tonacji czern i biel, dopuszczam ew. fiolety lub czerwienie, ledy na suficie, ogolnie nowoczesnie. Do tego na suifcie lampy kryształowe, ale nie te pałacowe, tylko nowoczesne, bo roznica jest . Moje pytanie jest takie. Czy taki materiał na zasłony nadaje sie ? i do tego biale makarony. Jestem facetem nie znam się za bardzo. Nie moge w tej chwili wyslac tez zdjec mieszkania, ale zrobie to jutro. Szukałem cały czas zasłon z jakimis wzorami geometrycznymi no i w Ikei znalazlem wlasnie to , mowa o tych jakby elipsach , ale dałbym je w pionie i zrobił na szelkach, tzn. dogadalem sie z babką w Castoramie, ew. te czarne pasy , ale dałbym w pionie. Co o tym sądzicie ? I druga sprawa to ramki. Bede mial wlasnie takie jak sa na zdjeciach, ale czy mozna łączyć tez co maja zaokrąglone rogi z tymi co maja kąty proste , nawet jesli beda w innym pomieszczeniu? Czy nie załóci to harmonii, klimatu, jak zwał tak zwał Ogolnie lubei kąty prostę, ale te ramki jakos wyjątkowo przypadły mi do gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 28.11.2011 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Tylko nie makarony. I najlepiej, jak jednak wkleisz jakieś zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 28.11.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Blackorek, nie rób bałaganu - masz już swój wątek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackorek 28.11.2011 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Blackorek, nie rób bałaganu - masz już swój wątek... Ja sie gubie w tych postach, sorry, nie wiedzialem, ze nalezy kontynuowac starsze posty, wiec zalozylem nowy temat, ale ok, zrobie foty i wysle. Mi sie makarony podobaja tylko z zaslonami mam spory prooblem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 29.11.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 blackorek! Mi się bardzo podoba materiał z IKEI w biało-czarne pasy :)Jestem ZA .Natomiast odpuściłabym na Twoim miejscu makarony (po co one?).Zamiast spagetti powiesiłabym rolet rzymskie. Jeśli chodzi o ramki to lubię ramki "ribba" i IKEI - są eleganckie i ponadczasowe. Fajny początek biało-czarnej łazienki Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackorek 11.12.2011 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Witam ponownie Zdecydowalem sie na makarony, do tego zaslony czarno białe z połyskliwego materiału z pledami( w koncu wiem co to są pledy...) nie wiem czemu, ale podobaja mi sie, roleta rzymska bedzie obok w czesci kuchennej . Ale dobra mam inny problem.... Lampy... Jak widac na fotkach w kuchni na suficicie jest kabel i nad stolem barowym tez. Mieszkanie jest w tonacji biel czern i wymyslilem sobie , ze powiesze takie lampy jak w zalaczonych fotkach( zrobiłem fotomontaz lampy ELGO, seria camini z czarnymi kloszami prosze kliknac na http://blackorek1.jalbum.net/Mieszkanie/aktualne/index.html ), ale gdzies cos mi mowi, ze to moze sie gryść, poniewaz w czesci salonowej jest kaseton podstwietlany ledami i jakos nie pasuje mi to , tutaj lampy krysztalowe mialy by byc w kuchni , a tutaj ledy. ALe z drugiej strony ( zdjecia) dalem taki maly plafon z krysztalami w przedpokoju i wygalda to naprawde fajnie , nawet jak sie wlaczy ledy. Kolega stanął na drabinie i zawiesil jeszcze inną lampę, cos jakby sople , kupilem w castoramie, do tego tez jest nad stol barowy z tej samej serii na 3 linkach , moze to byloby lepsze ? Tutaj link do wyraznego zdjecia http://www.italux.pl/lampy/styl-nowoczesne/typ-plafoniery/verizon,MX109003-4B i nizej cala seria tych lamp w tym ta na 3 linkach nad stół Ogolnei chce , zeby to jakos wspolnie nie gryzlo sie i nie bylo naciapane od tych lamp... Moje pytanie do Was brzmi co zrobic z tymi lampami... ? Pic polega na tym, ze w kuchni na suficie i nad stolem barowym powinny byc wg mnie takie same lampy, aby to tworzylo spójną całość no labo te z czarnymi kloszami, albo te co kolega powiesil i widac tez w linku Poza tym moze jakies rady odnosnie stolika, dywanu bo tez jeszcze nie ma i ogolnie co by dodac , a co zabrac i oddac do sklepu?. Czuje sie dobrze w bieli i czerni i jak tam przebywam jest to odpoczywam , ale byc moze sa rzeczy, o kotrych jeszcze nie wiem..., a juz widac, ze cos jest nei tak... Byc moze jest cos co jest wbrew jakims tam zasadom i powinno byc zmienione, daltego prosze o słowo Tutaj jeszcze raz link do mieszkania , jest duzo wiecej fotek niz w zalączniku i dobrze widac, sa tez fotki z ledami. Dla jednych to kicz, ale mi sie osobiscie mega podoba, jedym guzikiem mozna zmienic klimat w chacie na jaki sie chce http://blackorek1.jalbum.net/Mieszkanie/aktualne/index.html Wszystko robie sam, a jestem facetem i to nie jest takie proste, wiec prosze nie jechac po mnie jak po łysym koniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 11.12.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 o maj gad - za tą kolorową dyskotekę to bym cię udusiła. nie podoba mi się, że taśmę zamontowałeś w ten sposób, że widać pojedyncze diody. lampy o wiele bardziej podobają mi się czarne, choć masz tam tak sterylnie biało, że poszukałabym na twoim miejscu eglo w kolorze białym (albo czegoś podobnego), bo ta czerń faktycznie średnio pasuje do twojej sali operacyjnej koniecznie pacnęłabym nogę od baru na czarno. niby miało być czarno-biało, a ona jest zszarzała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackorek 11.12.2011 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Diody nie bedzie widac, bo w srodku kasetonu bedzie plexi taka mleczno biala i to kolejny problem, chce dac nie niej geomtryczny wzor ( nawiazujac to geometrii w mieszkaniu) albo takie lekko glamour jak tutaj http://blackorek1.jalbum.net/Mieszkanie/kolory%20i%20tapety/slides/bez%C2%A0tytu%C5%82u.html MOim zamierzeniem bylo polaczyc nowoczesne wnętrze z ledami z dodatkami jakie mozna spotkac w mieszkaniach takich lekko glamour, ale nie , ze palacowe wnetrze z wiszacymi do podlogi zyrandolami, tylko wlasnie kryształki, do tego np. ramki na fotki, ale tez nie jakies we wzory jak styl Ludwikowski, ale proste geomtryczne kształty . Wiem, ze to troche sprzecznosc, ale mozna polaczyc bo widzialem jzu roznosci i efekt czesto naprawde jest extra. Do tych czarnych lamp ( wole czarne bo jak dam biale , sufit biały to moze sie zlewac) chce wlasnie dac do tej kasty-plexi w srodky taki motyw jak tu w tej kascie http://blackorek1.jalbum.net/Mieszkanie/kolory%20i%20tapety/slides/bez%C2%A0tytu%C5%82u.html W ten sposob zagospodaruje ten srodek kasty i nie bedzie widac tych ledow, sa one daltego teraz widoczne bo sa skierowane przeciwlegle, aby doswietlac dobrze wnetrze kasty, w momencie kiedy przyjdzie ta plexi z wzorem. Czarny wzrór , czarne klosze od lamp, no wlasnie cay dylemat czy jeczy nie kupic bo nie mam mozliwosci zwrotu w przypadku tych lamp...Co ew. innego byscie polecali, tak, aby bylo w komplecie z lampa sufitową i nad stolem barowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 12.12.2011 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Dlaczego: - opaska blatu jest kremowa? - półki w salonie wiszą nad niczym? Podoba mi się kolor kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackorek 12.12.2011 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Dlaczego: - opaska blatu jest kremowa? - półki w salonie wiszą nad niczym? Podoba mi się kolor kuchni Witam, pisze jeszcze raz odp. bo cos sie skasowalo... Opaska na balcie jest bialutka jak kuchnia ,ale ma taka zabezpieczajaca okleinę w czerwone napisy i z daleka moze to wygalda jak krem. To samo ma blat w kuchni. POza tym cala kuchnia jest oklejona bezbarwna folia, wiec jak to odkleje to nabierze połysku. Co do półek, takie mialem zamierzenie, zeby zrobic je jakby w powietrzu i posatwic na nie ramki z fotkami, jakis wazonik, no zrobic na czasie , a przede wszytskim tak jak mi sie podoba, czyli nowoczesnie. A co ? Sugerujesz, ze cos powinno nad nimi wisiec? Bo moze ja czegos nie ogarniam i jest zle... Pozostaje duza przestrzen miedzy tymi półkami za naroznikiem, ta mysle o jakims obrazie tylko nie wiem czy isc w czern biel czy dac kolor. Kolory i nowoczesny motyw na pewno dalby sporo ciepla w meiszkaniu i rozswietlil je. Sporo mam takich dylematow, bo mieszkanie robie pod siebie i wszytsko sam wymyslam, a ze jest to moje pierwsze to duzo sie ucze i jak najmniej chcialbym popelnic bledow..., co i tak jest nieuniknione. Pytanie o te lampy elgo? Kupowac je ? One mają czarne klosze i mysle, ze z okapem i tym pasem w szafie tworzyly by calkiem fajną calosc ... Do tego mam na oku ten stolik co w zalączniku, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackorek 14.03.2012 00:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Witam Jako, ze jestem facetem i nie mam takiego wyczucia jak kobiety, dlatego prosze o rady jaki dac wzór na szybę w kuchni, chodzi o szybę, która będzie nad blatem kuchennym. Bedzie to szyba z tego co rozmawialem z gosciem wypalana w piecu. Kuchnia jak widac na zdjeciach, zresztą i całe mieszkanie wymysliłem, ze chce w bieli i czerni, kolory tez bardzo mi sie podobaja i tak chcialem, a opcjonalnie jakby mnie ew. dołowało po jakims czasie to dam wtedy dodatki czerwone lub ew. inny odcien. Dojdzie tylko jeszcze parę jakis donic z zielenią i to bedzie tyle. Nie chce szyby z jakimis owocami, warzywami, a wymyslilem ze dam motyw glamour i np. jakis delikatny ornament jak na suficie w tej kascie, do tego na szybie na srodku tekst, jakies motto itp. Zaznaczam, ze jestem singlem i robie to pod siebie. Nie che miec jabłek i marchewek, bo wydaje mi sie, ze nawet tam to by nie pasowalo... Czekam na Wasze opinie, czy to dobry pomysl ?A mzoe zupelni zrobic cos innego, moze macie jakis pomysl ? Tak czy siak szyba musi byc, bo jak cos myje to leci mi na sciane. Dodam jeszcze, ze myslalem, aby dac jakis kolor na szybe,ale jesli dam kolor, a nie trafie do konca to potem amen i juz nic nie zrobie szyby przeciez nie bede wymienial bo to chore, a tak moge dac pare dodatkow typu male biale, czerwone doniczki itp. przed szyba i klimat juz się zmieni. Wydaje mi sie, ze czern i biel pozwala na rozne kombinacje Ponizej zdjęcia kuchni i pare motywów jakie mi sie widzą, w tym jedno zdjecie-moj koszmarny fotomontaz:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackorek 14.03.2012 00:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Witam Potrzebuje porady czy dac obraz w stylu tryptyk czy typowy prostokąt lub tez cos co podglądnąłem w KFC... Szyba biala lakobel lub pleksi biała i na to grafika. Oczywiscie zamiast modelki, do kotrej nic nie mam mozna dac cos innego Tylko czy taka szyba (zamiast obrazu) od podlogi do sufitu bedzie wspolgrala z tym kasetonem? . NO mam juz maxa normalnie...Bo to jest troche zderzenie glamour z nowoczesnością, ale jesli kolorsytcznie nie bedzie spaprane to moze by to wyszlo calkiem fajnie, cos innego niz typowy obraz.. Te obrazy z tymi mostami, miastami wydaja mi sie byc troche oklepane, nie maja chyba tego smaczku.... Po porstu juz glupieje i zaczynam miec wątpliwosci co najbardzie pasuje do mojego wnętrza, jesli chodzi o motyw na obrazie jak i o sam jego ksztalt czy formę. Z góry dziekuje za wszelkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts