blackorek 30.07.2013 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Witam Witam wszystkich, szczególnie Panie i liczę, ze coś mi doradzicie Po wykończeniu mieszkania praktycznie w 100 % ( brakuje jeszcze paru rzeczy o czym niżej) , musialem nagle wyjechac na dłuższy czas, wróciłem i chce sie zabrać za wykończenie pierdół, które ciągle mnie denerwują i przeszkadzają. Wole jednak zapytać, czy aby mój plan wykończenia jest sensowny...Przedobrzyć można bardzo łatwo... 1. Pierwszym moim problemem jest sciana, a konkretnie przestrzeń nad narożnikiem między 2 połkami ( zdjęcie) . Chce coś tam dać, ale co? Wieża Eiffla , most w Nowym Jorku ? No jakoś nie bawią mnei do końca obrazy z castoramy lub te takie z alle..... Chce coś innego, no ale co i w kolorze czy b/w? Moze fototapeta na całej wysokości? Nie wiem jednak jaki klimat, obrazki w domu mam z Wenecji, Paryża, gdyż właśnie takie wg mnie najbardziej korespondują z wnętrzem. Mialo to być takei lekkie glamour z minimalizmem. 2.Kolejna sprawa to stół, nie posłuchałem rady znajomych i stół barowy jest dla mnie zły, nie mogę rozłożyć papierów, itp , bo to wszystko jest za małe, barek ma szerokość 60cm, stół jakies 80 cm , poza tym , ani zjeść obiadu, ani sniadania, jak dziewczyna przyjdzie to nawet kolacji nie mam jak podać, przy narożniku jest ława , ale to jest dobre do kawy. Sami na pewno rozumiecie, stół w domu musi być. Wybrałem stół, ale nie wiem jakie krzesła, czy te przeźroczyste , kotre sa na zdjęciu ze stołem czy też lepiej białe ( tez jest a zdjęciu doklejone) , białe, bo kuchnia biała, moze było by fajniej. Oczywiscie stół i krzesła w miejsca tego stołu barowego. 4 sztuki. Jakie macie doświadczenia ze stelarzem w tych przeźroczystych. Siadałem w skepie i lekko sie buja, troche mnie to drażni, nie wiem czy goscie jak będą nie będą mi sie bujać i jeszcze złamią stelarz... 3 Sypialnia. Zasłony mnie po prostu drażnią, to są rolety - totalna porażka, każdego ranka jak wstaje to się wkurzam, chciałbym takie pałacowe, podpinane na bokach takimi szarfami, ale prawe okno nie ma po prawej wcięcia i nie moge tam dać zaczepu na szarfę. Co tam zrobić, jakie zastosować rozwiązanie? Jakie dać kolor ? Gdzie dać jakieś obrazki, obraz, aby ta sypialnie nie byla taka smutna. 4. Zaluje na balkonie. Mam ogród zimowy, smieszy mnie to określenie:) chcialbym na balkonie( na szybach) zamontować żaluzje, nie bede musiał wtedy codziennie zasłaniać okien , ponadto latem mogę sobie otworzyć okna, a ze mam takie duze i owieraja sie 3 skrzydła, mógłbym sobie powiekszyc mieszkanie, zawsze czyto jakas imprezka czy coś to jest inaczej, mozna tam postawic stolik, jakąś flaszeczke, jakies przekąski i zrobić mini szwedzki stół, pomysłów jest dużo, ważne jest to, ze można wyjść , nabrac powietrza itd. Takei zaluzje wszystko by zakrywały. Ktos takie coś zakladał, ma to sens, jaki dać ew. kolor i jakie zastosować, chcę taką szeroką, ok. 3 metry poziomą , lamele o szer. ok 5 cm. Wg mnie kolor alu albo ten beż. Z zew, elewacja jest taka jasny beż. Dodam, ze całe mieszaknie urządzałem od A do Z sam, czytając uprzednio fora, kupując różne gazety o wnętrzach. Czerń i biel to mój świadomy wybór , chociaż czasem tęsknie za kolorem, jakimś np. turkusem. Plusem jest to, ze moge w kazdej chwili te dodatki kupić i szybko zmienić klimat, to wlasnie chcialem osiągnąc, ze w razie czego , daje pare dodatków i mam coś innego . Jakbym mial juz kolor to troche lipa. Nie lubie koloru drewna, wieć nie ma go nigdzie. Poradzcie coś odnosnie tych 4 punktów, jak to ugryźć?. Dołączam 5 fotek: sciana nad narożnikiem ( między tymi 2 połkami ma 3 metry) , stół barowy w częsci kuchennej, sypialnie ( miedzy oknami moze jakies obrazki dac?) i widok na balkon, cześć sciany jest czerwona, częśc jak tak jak okna beżowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 31.07.2013 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Jak się obawiałyśmy kilka miesięcy temu - przedobrzyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 31.07.2013 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Włożyłeś w to dużo pracy ale potwierdzam tak jak Joliska...............przedobrzyłeś,za dużo tych pierdółek.Wszędzie masz wazony,naliczyłam chyba 8 sztuk,sufitu nawet nie komentuje poprostu wszystko się zlewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 31.07.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 nooooo... wszystko, czego się obawialiśmy masz w swoim mieszkaniu. od makaronów, po agresywne kolory i formy. glamour to to dla mnie nie jest. ani trochę. ale krytyka później 1. mieszkanie masz urządzone w taki sposób, w takim klimacie, że powiesiłabym tam coś dużego (format) i abstrakcyjnego. zdecydowanie w kolorze. zdecydowanie nie landshafty z ny, paryża czy innego miasta, bo to jeszcze bardziej zahaczy o kicz. 2. no tak, stół potrzebny krzesła jak te przezroczyste są w ikei. odrobinę się bujają, ale są bardzo wygodne i na serio rozważam je również u siebie. natomiast rozważyłabym celowość zakupu przezroczystego stołu. rozumiem, że chodzi o efekt lekkości, ale po 1 - szkło jest niewdzięczne w utrzymaniu (odciski palców zostają na każdym kroku), po 2 - nieprzyjemne w dotyku (strasznie nieprzyjemnie na nim oprzeć nagie przedramiona brrr...), po 3 - dźwiek czegokolwiek odkładanego na szkło. z uwagi na twoje zamiłowanie do b/w - proponowałabym coś czarnego, drewnianego (nie lakierowany na wysoki połysk mdf) i przezroczyste krzesła. 3. rolety w sypialni są... po prostu paskudne, wybacz. nie wiem, czy o twoich oknach nie było już dyskusji w wątku okiennym, ale jeśli chcesz zasłony (dobry kierunek imho), to nie przejmowałabym się tym, że na prawym oknie nie masz miejsca na zasłonkę. po obu stronach okien zrobiłabym długie proste, niepodpięte taśmą) zasłony (a na prawym oknie w prawym narożniku nieco węższą atrapę dla wyrównania proporcji, do zasłaniania okna służyłaby lewa część) lub pogodziła się z tym, że zasłona upięta będzie za dnia przysłaniała nieco światła. to ostatecznie sypialnia. 4. nie ma żadnych przeszkód. długość lameli zależy od konkretnego wybranego producenta, choć ze względów praktycznych - chyba proponowałabym żaluzje odpowiadające podziałowi okien z ogrodu zimowego. możesz wówczas pozostawić 1 część odsłoniętą i wpuścić trochę światła, możesz zasłonić tylko tą, która przeszkadza w oglądaniu tv itp. tylko chyba jednak białe... szarość będzie zbyt aluminiowa, a to mi do twojego mieszkania nijak. a teraz krytyka: glamour w wydaniu black and white wymaga konsekwencji, której u ciebie zabrakło. niby czarny i biały jest, ale poza tym wszędzie jest okropny burdel, który odwraca uwagę. bo chciałeś ją skupić na detalach, co samo w sobie jest okej, tylko detali jak na jarmarku. masz bardzo ładną kuchnie, ale ilość dupereli w niej jest przytłaczająca. na blacie moim zdaniem powinien zostać toster, solniczki i sprzęt około zmywakowy. reszta - out. a u ciebie do tego co na blacie (dobra, rozumiem, że zdjęcie nie było "pozowane" i kuchnia używana), w oknie masz jakieś upiorne kikuty, fotki i bóg wie co jeszcze, na blacie tackę na dokumenty, doniczkę i reszty nie jestem w stanie nazwać. przez grzeczność nie odniosę się w ogóle do tego dziwnego czegoś, co stoi koło blatu. z przyjemnością weszłabym w to "przypadkiem" i rozbiła w drobny mak, bo wygląda tandetnie i tanio. natomiast szczytem wszystkiego są doniczki ustawione na wiszących szafkach (pamiętasz ulicę sezakamkową i barta? właśnie takie mam skojarzenie). lubisz kwiatki... świetnie, ale wierz mi, że kuchenne okno jest idealne do hodowli kilku doniczek z ziołami. moim zdaniem zlikwidowanie tych zbędnych elementów pozwoli dostrzec kuchnię i okno. aha... ten dywanik w kuchni... wygląda jak łazienkowy. pożegnałabym go. to samo w sypialni. węzgłowie, łóżko - najs... srebrne dodatki nie przedobrzone, dyskretne ale co do jasnej ciasnej robią ażurkowe doniczki i korytka z kwiatkami na oknie!? nie dziwię się, że się wkurzasz na rolety, to tego o ile reszta jest glamourowa, to te ażury - wiejsko-romantico. stanowczo pożegnałabym też yukę, a jeśli nie całą to przynajmniej jej osłonkę. wygląda jakbyś wstawił roślinę w kubełek do butelki z szampanem. i to samo mogę powiedzieć o salonie. na samym stoliku kawowym widzę co najmniej 3 rzeczy. kto, która z nich ma stanowić ozdobę tego stolika?! bo 3 czynią go składzikiem. na szafce rtv od kwiatka po miskę, na pólkach to samo, a juka znów w dziwnym srebrnym pojemniku. obok tego biała doniczka z kulkami, świeczka, figurka. nie wiem, na co patrzeć. i jeszcze ta dekoracja okienna, która znów - brzydkie makarony, jeszcze bardziej pstrokate zasłony... glamouru to ja tam nie dostrzegam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 31.07.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 No Duś to pojechałaś...........ale podpisuję się pod wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 31.07.2013 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 nie mówię, że wszystko jest źle czy brzydko. tylko nie widać tego, co fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 31.07.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 a ja zapytam czy właściciel wątku to facet?????????????no sorki ale nie znam faceta , który by powiesił takie zasłonki w sypialni:eek::eek: Wyrzuć makarony z salonu i te zasłony, żółte tulipany w wazonie, razem z nim, flakon przy wyspie, (wogóle wszystkie wazony!!!!!), kwietnik za sofą, zasłonki z sypialni, ozdóbki z podłogi i stolika kawowego, doniczki z parapetu w sypialni Jak to zrobisz to wklej nowe zdjęcia:):):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackorek 31.07.2013 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Dzięki za słowa krytyki, pomaga to spojrzeć na nowo... To bylo moje pierwsze mieszkanie, zatem pare wtop było nieuniknionych... Zaczne od zasłon w sypialni. Jestem facetem, ale akurat zasłon do sypialni nie wybierałem, Pani w sklepie mi tak doradziła i czułem, że bedzie lipa , ale , ze mam zerowe doświadczenie w temacie okien, zdałem się na doświadczenie Pani. Skoro zrobila setki aranżacji okiennych to powinna się znać. Jak widać niekoniecznie... To jest tez tak, ze zdjęcia nie do końca oddają wnętrze i takie dobieranie zaslon na podstawie zdjęc wnętrza bywa nietrafne( tak było u mnie, teraz zaproszę Panią do siebei albo dwie z roznych sklepów). Chciałem długie zasłony i takie zrobie. Tylko jaki kolor polecacie ? Czarne z bielą, cale czarne, szare? Ja myslałem o takich do podłogi i z lekkim połyskiem, jest tych materiałów od groma, a na parapecie jakis jeden wazon , np. czarny i tyle, a nie naciapane tych wazoników, kwiatków i to niekotre sztuczne.... Odwioze do ikei, no problem. Co do kuchni, zmienię pare rzeczy, generalnie zmniejszę ilość szczegółów, tych gówienek różnych. Te krzesła co pokazałem to są z ikei, jednak cenę 399 zł za sztukę uważam za lekko przesadzoną. A te białe? Nie były by lepsze ? Pasowałyby do kuchni.. . Nie potrafię sobie tego wyobrazić jakby to bylo , chociaz kuchnie to wiedziałem od razu , ze chcę taką i koniec. Odnośnie jeszcze szklanego stołu itd. Owszem w dotyku nie jest miły, ale ma jednak swoj urok, zawsze można dać jaki bieżnik, a z odgłosami jest bardzo róznie, dużo zalezy od grubości szkła. Przemysle jednak ten temat. A co z tymi Yukami jest nei tak? Donica jest niedobra wględem wnętrza czy charakteru kwiata czy za duża czy co ? Też z Ikei Generalnie nie jestem zwolennikiem Ikei, ale ceny mają rozsądne, nie stać mnie na kosmosy cenowe z Klera itp. , więc szukałem w Ikei, tez czasem mają coś fajnego i w normalnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.07.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 wazonik przy barku nie jest raczej z IKEA tylko ze sklepu z chińską tandetą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 31.07.2013 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 oj tam zaraz wtop - za dużo chciałeś. mieszkanie jest ładne, ale udało ci się to ukryć pod toną pierdółek w kwestii zasłon w sypialni - przemyśl czy fajnie nie wyglądałyby zasłony w kolorze, np. oliwkowozielone lub czekoladowe albo w moim ukochanym granacie. szarość wydaje mi się trochę zbyt oczywista, a u ciebie brakuje mi przytulności, którą wprowadziłaby barwa, nawet w dość ciemnym, męskim kolorze. ponieważ masz wzór na narzucie, może warto byłoby wybrać coś jednokolorowego (lub pasy), a skoro rozważasz ich przewiązanie do boku - niechaj wówczas tym fantazyjnym elementem będzie ładny duży chwost (lub lamówka na zasłonie - w każdym razie coś lekkiego). coś się będzie na oknie działo, ale nie odwróci to uwagi od ładnej narzuty i tonacja b/w będzie utrzymana. ja z tych graficznie nieuzdolnionych, ale spróbuj sobie skleić jakąś najprostszą wizualkę z zasłonami (może któraś z dziewczyn pomoże) - da ci to pogląd, czego się spodziewać i pozwoli wyobrazić sobie "co cie czeka" a propos krzeseł w kuchni - przezroczyste ma nie tylko ikea. inspirowane ghosty można utrafić za 250 zł. ale nie o tym chciałam. do szklanego stołu fajniej by wyglądały pełne krzesła. do "pełnego" - przezroczyste. te białe są fajne, ale glamour to to nie jest. choć w sumie to u ciebie jest bardziej nowocześnie niż "na bogato", więc w sumie się nie pogryzą. jeśli szklany stół - wybrałabym coś bez tak widocznego stelarza (mi on nie podchodzi). sztuczne kwiaty - nieeeeee.... doniczka na yukę nie pasuje. zwykła prosta biała byłaby znacznie lepsza i nie zwracająca uwagi. no i akurat ta którą wybrałeś wygląda jak wspomniany kubełek na szampana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.07.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Moim zdaniem powineneś przyjrzeć się tej aranżacji:http://czterykaty.pl/czterykaty/5,58140,11839487,Wnetrza__w_czerni_i_bieli.html?i=8 Rany, teraz to wygląda, jakbyś wpadł do IKEA i zgarnął z półek w dziale "dekoracje" wszystko w kolorze białym i srebrnym a potem się zastanawiał gdzie to postawić. Powiedz mi - co tam robi stojak na kwiaty za kanapą. Co on w sobie ma glamour? To wzór do wnętrz skandynawskich i vintage. Juki też sa zbyt graficzne do glamour. Powinny być co najwyżej palmy, paprocie i storczyki - coś o liściach wycinanych jak koronka czy bardzo spektakularnych kwiatach.Albo zasłony - na przelotkach, kompletnie nowoczesne, nijak nie mają się do glamour. Półki na ścianie z kanapą są IMHO niepotrzebne. Utrudniają tylko aranżację ściany i służa tylko ekspozycji bibelotów. Gdyby ich nie było można było na wysokości kanapy przykleić jakąś tapetę w stylu glamour, nawiązującą do wzoru na lampie. Rozwiązanie problemu z zasłonami w sypialni:Wspólny lambrekin (krótka zasłonka maskujaca karnisz) dla obydwóch okien od ściany do ściany, mocowany tuż przy suficie i trzy długie zasłony, przy czym tylko dwie upięte szarfą w kolorze lambrekinu. http://images65.fotosik.pl/34/9e1e13f90fea9252.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.07.2013 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Na półkach radzę dać duże obrazy lub zdjęcia, tak by były proporcjonalne do pustej ściany. Jeśli pusta przestrzeń nad kanapą cię drażni to można dac tam stylizowany napis, nawiązujący do twojej pasji lub ulubiony cytat http://images62.fotosik.pl/34/0d686db96f1ebb5f.jpg ściana z telewizorem na czarno - po pierwsze wtopi telewizor a po drugie da kontrast z pazurem do pozostałej bieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackorek 31.07.2013 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Wnętrze z tego linku jest bardzo ładne, ale aby uzysakc taki efekt to musi być projektant, wszytsko jest tam dobrane ze smakiem( same sufity to dają duży efekt) , tego nie zrobi facet, zresztą nikt , kto nei ma doświadczenia w aranżacji, nie ma zdolności , widzenia przestrzennego wielu rzeczy. Pomijam kasę i przestrzeń, obie odgrywają bardzo ważną rolę, ale to oczywiste. Zachowana jest konsekwencja w kolorach, nawet zielonego kwiata tam nie dostrzeżesz... Ja nie upieram sie przy tym glamour, bo mi sie wcale to az tak bardzo nie podoba, za bardzo babskie, chciałem po porstu dodac jakieś drobne elementy, zeby bylo tak nastrojowo , dlatego zdecydowalme sie m.in. na ornament na suficie. Ale np. lustro typowe glamour jest dla mnie zbyt damskie, zbyt takei pałacowe, tego nie chcialem., wiec troche tego i tego Kwietnika za narożnikiem już nie ma. Masz racje , zdecydowanie to jest skandynawskie, ale to tak zawsze jest. A jeszcze dodam to, a moze to itd. i w ten sposób robi sie choinkę... . Nic, złożyłem , zapakowałem , pojedzie jutro do ikei z paroma wazonikami i sztucznymi kwiatkami.. Wracaj do zasłon, czarnych nie dam bo już widzę, bo tej wizualizacji( dziękuję) , ze bedzie dla mnie za czarno . Mam dywan czarny, do tego jak sie obudzę rano i bede mial czarne zasłony, nie przeżyję. A moze rolety do zasłaniania, a zasłony tylko ozdobne tak jak w załącznikach ? Moze coś takiego? Problemem jest też to , ze okna sa wąskie bo są pojedyncze, szer. 85 cm, nie wspomnei o ich kolorze, który jest nieporozumieniem. Ale to drewno, nie bede malował... Ta druga wizualizcja z tymi obrazami na polkach to fajne, podoba mi się, właśnie trzeba miec pomysł i wtedy jest coś innego, a nie te beznadziejne tryptyki z aledrogo. Dzięki, to naprawde dużo daje jak sie widzi coś w swoim mieszkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.07.2013 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 (edytowane) zasłony mogą byc białe, szare, w paski. Na rysunku sa ciemne, by było je widać (jak rysowałam szarym kolorem, to się zlewały z tłem). Zamiast takie ozdobnego lustra nad łóżkiem daj jakieś inne. Fajnie wyglądałyby lustra w kształcie cegiełek:http://www.domimag.pl/s/paragrafy/5062/9839dd58e686d5ca6b4701f9598dda0c_b.jpg Albo jakiś duży, czarno-biały, delikatny akt:http://oql.pl/foto/akt_wantuch_wystawa01.jpg ****Ale mu się tu produkujemy, a ty i tak zrobisz po swojemu, mając gdzies nasze rady. A potem biadolisz, że "musi być projektant". Edytowane 31 Lipca 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blackorek 31.07.2013 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Nic nie mam gdzieś, czytam uważnie i oglądam, wole kogos posłuchać i wyciągnąć wnioski, aby znowu nie zaliczyc wtopy. Wneka nad łózkiem to tez problem, takei plytki lustrzane super efekt, ale szklarz nie bedzie sie w to bawił , poza tym technicznie nakleic to nie wiem czy ktos się podejmie. A moze to jakos na metry sie kupuje jak mozaiki szklane do łazienek? Załączam jeszcze dodatkowe zdjęcia sypialni od strony telewizora, bo tam to nic nie ma i kompletnie nie mam pomysłu co dać. Można by dać jakies obrazki, ale 1, 2 , 3 , duzy mały, moze jakas fototapeta na całą sciane? . Budząc sie bede nią patrzył i moze byc to był jakiś pomysł? TO jest wielka sciana, szerokosc. ok. 4 m. A ten wazonik kolo lodówki tez do bani ? Ten co na lodówce na gorze już zapakowałem do zwrotu I chcialem jeszcze pokazac to lustro, moglem dać tam takie pałacowe z tymi esami floresami, ale wg mnieto bardzo dobrze pasuje z tą górną lampą, mimo, iż to kryształowa glamour ( castorama city). Po prostu wydaje mi się, że czasem te style można ( oczywiscie ze smakiem) ciekawie połączyć . Chcialem nowoczesne wnętrzne z nutą takiego właśnie nastrojowego stylu jakie dają lampy kryształowe, jakiś ornament itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 31.07.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 mamma mia, teraz dopiero widać, ile ty tych kikutów i roślinek nastawiał... nawet koło zlewu twoja ściana z tv aż się prosi o czarnobiałą lub czarno-srebrną tapetę w paski (ale ogromne brawa za brak wiszących kabli i choćby wtyczki!). a wnęka nad łóżkiem - kusi mnie, by wkleić tam ogromne lustro (jak łazienkowe), ale prawdę powiedziawszy, to które masz w przedpokoju powieszone w poziomie też by dawało radę. akt z propozycji elfir - również. prosty i smakowity - warto przemyśleć coś takiego. do rozważenia: pisząc paski mam na myśli raczej paski pionowe, ale moja przyjaciółka postanowiła kupić złotą tapetę (w jakimś markecie, nic mea wypasionego) i przykleiła ją do ściany w poziomie. od dołu pas szerokości tapety zostawiła biały, następne pas tapety, dalej zostawiła biały itd. wygląda to bardzo elegancko (na jednym z pasów tapety wisi tv) i jest dość nieszablonowym rozwiązaniem, bo mimo wszystko paski to raczej z góry na dół. aranżacja okna pokazana jako 2 jest bardzo fajna, ale ze względu na twój wzór na łóżku, byłabym ostrożna z wprowadzaniem kolejnego. biała roleta i czarna zasłona mogłyby wyglądać fajnie (lub na odwrót). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 31.07.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 mamma mia, teraz dopiero widać, ile ty tych kikutów i roślinek nastawiał... nawet koło zlewu ja tez nie mogę się nadziwić ile widzę wazoników w tym mieszkanku:jawdrop::jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.07.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 (edytowane) Płytki zamawia się u szklarza. Klei się jak normalne lustro, na silikon.Sa też mozaiki lustrzane i srebrne (np. Dunin) - tylko mają mniejsze elementy. tylko w lustrze powinno się coś sensownego odbijać, np. ciekawa tapeta. http://images61.fotosik.pl/35/2bf70bcc0a8b779e.jpg http://images65.fotosik.pl/36/31d540fd44352c37gen.jpg Edytowane 31 Lipca 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.07.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 (edytowane) tapeta na ścianę z tv:http://styl-sklep.pl/gfx/big/1289225100.3246.jpg http://www.bryella.co.uk/system/images/7922/large/W6300-02(1).jpeg?1334220640 http://2.bp.blogspot.com/-LUC0kYcTPow/UAm3hZyADGI/AAAAAAAAATI/kh91nIxTyHc/s1600/6dfdee7f85b417ed65f9575a954c7f1f.jpg Edytowane 31 Lipca 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts