skowronp 31.07.2013 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Hey, Chciałbym wybudować pergolę z drewna i dołożyć do niej markizę / roletę. Pergola będzie wyglądać tak i chciałbym by miała kąty proste (tzn górna płaszczyzna byłą bez spadków). Wymiary to około 4m x 4m Markiza miałaby być np. kasetowa i być ulokowana na pergoli (profile prowadzące mogłyby być przykręcone do pergoli od góry). I tutaj pojawia się pytanie czy uda się gdzieś dostać taką markizę / roletę (napęd ręczny lub automatyczny ale to nie ma chyba znaczenia)? Wszystkie które widziałem wymagają spadku kilku procentowego. Byłbym wdzięczny za pomoc. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frontage1 02.08.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Dzień dobry. W tym przypadku sprawdzi się idealnie system Veranda http://www.selt.com.pl/#verandap-pl System ten działa w poziomie i nie potrzebuje żadnych spadków. Mogę polecić firmę, która z powodzeniem wykona pomiar, a następnie montaż takiego systemu. Więcej informacji zapraszam pod PW Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 05.08.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 A w sumie po co są wymagane te spadki. Przecież moim zdaniem łatwiejsze jest właśnie zrobienie pod kątem prostym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrycjunia 19.03.2016 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Witam, czukam podobnego rozwiązania jak kolega u góry. Planuję wybudować drewnianą pergolę (mam takie dwie: jedna nad wejściem do domu, druga nad tarasem nad garażem) nad tarasem głównym i chciałabym pod nią lub na niej zamontowac jakiś system zadaszenia czasowego - więc pergola wydaje się najlepszym rozwiązaniem. Mieszkam w okolicy Grodziska Mazowieckiego, więc czy możecie polecić kogoś lub firmę, która dojeżdża do klienta? Moja markiza musiałaby mieć jakieś 5,5-6 m szerokości i ok 3m długości (głębokości). Sterowanie automatyczne lub ręczne. Może być na prowadnicach jak karnisze na zasłony (podwieszona pod pergolę, lub zamontowana na pergoli) - pewnie w kasecie żeby spokojnie mogło sobie funkcjonować również zimą (ale to nie jest warunek konieczny). Będę wdzięczna za każdy namiar - to dla mnie mega pilne. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 03.09.2017 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2017 Podniosę teamt, choć widzę, że nie jest zbyt popularny Szukam zamykanego zadaszenia na pergolę. Warunki: Konstrukcja drewniana, napęd elektryczny. I nic nie mogę znaleźć. Te dwa warunki się strasznie ze sobą gryzą. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skowronp 04.09.2017 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 zerknij do tematu http://forum.muratordom.pl/showthread.php?163104-pergotenda-(pergola-ze-zwijanym-dachem-z-materia%C5%82u)/page7 jeśli upierasz się przy drewnie to zerknij na:1. Artberg 2. Rolco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 05.09.2017 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2017 (edytowane) Dzięki Właśnie tą drugą firmę tylko znalazłem.Tej pierwszej nie mogę znaleźć - jakiś adres www ? Fantom Edytowane 5 Września 2017 przez szczukot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skowronp 06.09.2017 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2017 sorki literówka http://artbegstudio.com.pl/ 350 PLN za m2 gotowego zadaszenia z materiału żaglowego jeśli dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts