Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Miska ustępowa - marki, pytania, problemy itp.

Gość Aniuta1

Recommended Posts

Gość Aniuta1

Witam!

Dowiedzialam sie, ze istnieja specjalne systemy do podwieszanych kibelkow instalowanych w narozniku lazienki. Czy to prawda i czy musza byc koniecznie wersje naroznikowe, czy da sie zamontowac zwykly zestaw? Gdzie mozna takie cudo kupic i jakiej nalezy spodziewac sie ceny?

Bede wdzieczna za informacje!

Pozdrawiam!

Mam dwa takie "kibelki" w narożnikach (w dwóch łazienkach oczywiście :D ). U mnie są to zwykłe stelaże "duofix" Geberita ze specjalnymi "narożnymi" zamocowaniami (trochę droższe niż zwykłe).

W sumie jakieś 650-700 zł.

Są też specjalne narożne, ale te kosztują ok. 1400 zł.

Pozdrawiam,

WTL

• 9 years później...

Witam wszystkich

czy ktoś korzysta z miski ustępowej Bilbao z Opoczna, nie wiem jakiej jakości jest ceramika, podoba mi się kształt ale obawiam się że jakość może być kiepska i czy jest wygodna, może ktoś widział podobny wzór innego producenta ?

wc bilbao.jpg

Edytowane przez kasik6

• 1 year później...

Odświeżam temat.

Poszukuję miski, która jest tak zbudowana, że nie ma takiej jakby póleczki w sobie - boję się o rozbryzgi moczu + konieczność częśtego mycia po innych czynnościach fizjologicznych :)

Przykład NOK

ego-miska-wc-wiszaca-lejowa--reflex_image_2f095b86.jpg

Szukając dobrego przykładu znałazłam miskę, która w teorii pasuje do moich wymagań - Koło Nova 23100. Ale wygląda, jakby kończyli ją produkować - jest trudniej dostępna.. :( Znacie podobne?

unitaz-kolo-nova-23100-000.jpg

HELP!!

Odświeżam temat.

Poszukuję miski, która jest tak zbudowana, że nie ma takiej jakby póleczki w sobie - boję się o rozbryzgi moczu + konieczność częśtego mycia po innych czynnościach fizjologicznych :)

Przykład NOK

[ATTACH=CONFIG]275441[/ATTACH]

Szukając dobrego przykładu znałazłam miskę, która w teorii pasuje do moich wymagań - Koło Nova 23100. Ale wygląda, jakby kończyli ją produkować - jest trudniej dostępna.. :( Znacie podobne?

[ATTACH=CONFIG]275444[/ATTACH]

HELP!!

dobra, kupiłam Roca Victora :)

A346303xx7.jpg

A czy ktoś użytkuje miskę podwieszana ale z półką. Właśnie Victoria z Roca ma taką wersję:

http://www.roca.pl/temp/upload/A346302005_techn.jpg

Chyba rzadko spotykane rozwiązanie? Osobiście wydaje mi się kuszące tylko zastanawiam się jak się sprawdza w praktyce i w użytkowaniu i w utrzymaniu w czystości?

Edytowane przez adrianad

• 6 years później...