malux20 09.11.2015 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 wiadomo że te wszystkie ozc to oszustwonijaki asolt mi to policzył -a jak wyszło w realu?|wiadomo inaczej wyszło troszkę mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 09.11.2015 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 I w efekcie za ogrzanie dużo większego, "niedoskonałego" domu, ktoś zapłaci mniej, niż Ty za swoje "doskonale" 100m2. Aby w tak dużym domu nawet pompą mieć tak mały rachunek to trzeba mieć go już bardzo dobrze zaizolowany a i tak będzie to dwa razy więcej niż mój zużyje czystym prądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 09.11.2015 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 (edytowane) wiadomo że te wszystkie ozc to oszustwo nijaki asolt mi to policzył -a jak wyszło w realu?| wiadomo inaczej wyszło troszkę mniej Czyli wychodzi ze to jednak oszustwo, jakie odszkodowanie szykować? Jak przeliczyłes te 0,5 m3 drewna, tak mi sie zdaje ze jednak realnie róznica jest minimalna. Zwazywszy na lekka zimę to praktycznie jej nie ma Edytowane 9 Listopada 2015 przez asolt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 09.11.2015 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 co proponujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 09.11.2015 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 co proponujesz? Pojedzmy razem pod wskazany adres przez TB, w młodosci trenowalem kolarstwo szosowe to problemu nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 09.11.2015 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 w latach 50-tych to jednak za stalina ludzkość szła z postępem Niektórzy zostali. Np. do dziś się zdarza, że grzejnik umieszcza pod oknem, czy termostat tam gdzie był zawór ( na górze), czy konwekcyjny grzejnik w łazience . Mimo, że minęło tyle lat, do dziś ciepło rozprowadzają rurkami i nie mogą zrozumieć, że jedno urządzenie do wszystkich warunków i cwu to jak klej do wszystkiego. Tępota, czy brak wiedzy, powoduje to, że instalacje zużywają więcej niż 30kWh w domach z cegły. Ps. Jak spytałem sąsiadów, dlaczego jeszcze w XXI wieku sprzedajecie pompy, gdzie dolne źródło się zakopuje? Odpowiedzieli: Od tego są barany, by ich strzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 09.11.2015 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Panie Tomaszu podbijamzanim pojadę pod ten dom z lat 50-tych pojadę jeszcze po asolta rowerem oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 09.11.2015 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Panie Tomaszu -zaryzykuję - jeżeli istnieje taki dom w kraju to zobowiązuję się do niego pojechać rowwerem i z powrotem Równie dobrze możesz oświadczyć, że pojedziesz tam na własnoręcznie pchanych taczkach. Nikt nigdy domu z "prawidłowo" wykonaną instalacją nie widział, ale Tomek uparł się, że powtórzy swoją wersję 1000 razy i stanie się ona prawdą. W sufit pójdzie granulat a on jest tani i temu można go dać więcej więc cenowo tak drogo nie będzie jak myślisz. jak się zmniejszy izolację to zwiększy moc grzewczą wiec mocniejsza pompa. No co ty. Jak nie dasz wcale izolacji, to twój dom zużyje tylko 3000 kWh rocznie, Tomek tak mówi, więc nawet powietrzna pompa z COP 3 ogrzeje go za 600 złotych rocznie. Ile jest warta cała Twoja planowana izolacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 09.11.2015 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 wiadomo że te wszystkie ozc to oszustwo nijaki asolt mi to policzył -a jak wyszło w realu?| wiadomo inaczej wyszło troszkę mniej A co tu liczyć? Jak dom zużywa do 30kWh/m2 na ogrzewanie - to ile wyjdzie z pompą ciepła? O ile się można pomylić? Na pewno mniej niż różnice w pogodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 09.11.2015 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 wiadomoto jaki adres mam sobie wpisać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 09.11.2015 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Ps. Jak spytałem sąsiadów, dlaczego jeszcze w XXI wieku sprzedajecie pompy, gdzie dolne źródło się zakopuje? Odpowiedzieli: Od tego są barany, by ich strzyc. No już wysyłam to do tych sąsiadów. Uprawianie czarnego PR - już wysyłam ten wpis do Pana Sylwestra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 09.11.2015 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 A ty dalej te swoje dyrdymały Wiesz co to takiego? http://tomatrade.pl/grafika/oferta/4/1.png Wiesz że mam odwierty? Wiesz ile prądu zużyję na chłodzenie domu? Wiesz że mam mało sufitu ponieważ mam dwie antresole? Wiesz jak przyjemnie chodzi się na bosaka po podłodze w łazience? Itd itd... Panowie, znów protestuję przed zadawaniem tak skomplikowanych pytań. Pan Tomasz nie jest w stanie odpowiedzieć na nie bo i niby jak? Liwko, jak możesz zadawać pytania typu "jak przyjemnie się chodzi pi cieplej podłodze" skoro Pan Tomasz ogrzewa ją li tylko dmuchawką na ręczniki. Panie Tomaszu jestem z Panem i niech Pan nie odpowiada na takie głupie pytania. banita i ciepłownik Nr 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 09.11.2015 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 a mało to ile byłoby? p.Tomku jak tam ? mam już ruszać rowerem Następny się urwał z choinki. Gdzie Ty chcesz jeździć rowerem? Po moich konsultacjach w ubiegłym roku z Panem Tomaszem musiał byś pojechać na około Ziemi i tak byś nie znalazł takiego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 09.11.2015 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Już Mi się nawet pisać nie chce. Ale czytam przed snem -lepiej mi się śpi po takiej lekturze. Miasto meneli pozdrawia Pana TB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 09.11.2015 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Pojedzmy razem pod wskazany adres przez TB, w młodosci trenowalem kolarstwo szosowe to problemu nie bedzie Ale naiwniacy, ale jednak jak by się taki dom pojawił to ja żebyście się nie męczyli podjadę po was i pojedziemy razem samochodzikiem Będę miał jeszcze dwa miejsca. Kto jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 09.11.2015 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Już Mi się nawet pisać nie chce. Ale czytam przed snem -lepiej mi się śpi po takiej lekturze. Miasto meneli pozdrawia Pana TB. A to już idziesz spać? Poczekaj jeszcze na komentarz Värmepumpsägare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 09.11.2015 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Ale naiwniacy, ale jednak jak by się taki dom pojawił to ja żebyście się nie męczyli podjadę po was i pojedziemy razem samochodzikiem Będę miał jeszcze dwa miejsca. Kto jeszcze? Wydaje mi sie chetnych obejrzec takie cudo bedzie wiecej, nie wiem czy autobus by wystarczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 09.11.2015 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 pendolino właściwie a jeśli Tomasz ma rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 09.11.2015 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 ... ciepłownik Nr 1. Nie odbieraj tego zaszczytnego tytułu dr Dudzie, który posługując sie ozc i bedąc nr 1 KAPE jak mało kto zasługuje na tytuł ciepłownika nr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 09.11.2015 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Tyle, e od jakiegoś czasu TB, Dudą się nie podpiera - może wynika to z tego, że nazywa Go oszustem ? Warto znać fizykę budowli. Nie ma czegoś takiego jak U ściany. Proszę się zapoznać z definicją U będzie Pan wiedział. Takie programy jak OZC, to zwykłe oszustwo. Podobnie oszustwem jest wyliczanie U z lambdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts