drapek 17.11.2015 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 ojejku - wyczuwam więc jakieś kłamstewko ze strony Pana Tomasza... jak to możliwe - przecież tyle pisze o zrobionych instalacjach w domach i zużywających przez te instalacje 30kWh/m2 ?? :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 17.11.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 A generator... problemy z izolacją drutu na cewkach, działamy dalej. Panie, widać, że już na ukończeniu, tylko cewka nie wytrzymała od ilości prundu uzyskiwanego z grawitacji. a może dać przekładkę między uzwojenia? A jaki ten problem z izolacją jest tu dużo osób może coś doradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 17.11.2015 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Tutaj tylko ciepłownicy, na izolowaniu się nie znają.... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drapek 17.11.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 mogę podrzucić trochę styropianu do izolacji - tego co sprawia że izolując podłogę do U=0,1 sprawia że dom ma nie więcej niż 30kWh/m2. Pewnie drut na cewce też da radę nim zaizolować :D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 17.11.2015 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Ja postawiłem na generatory elektromagnetyczne. Świetnie się sprawdzają w naszym klimacie, są tanie, mało awaryjne i nie wymagają skomplikowanej obsługi, a generują przy tym olbrzymie ilości energii.To na prawdę działa, czego nie można powiedzieć o Tomkowych pomysłach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 18.11.2015 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Panie Tomaszu, jak tam generator? Dal Pan rade z ta nieszczesna izolacja? Od kiedy bedziemy miec darmowa energie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 18.11.2015 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Panie Tomaszu, jak tam generator? Dal Pan rade z ta nieszczesna izolacja? Od kiedy bedziemy miec darmowa energie? Trzeba zrobić nowe ceki. A Pan też coś takiego robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 18.11.2015 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Tomek nie dał rady z izolacją starych cewek? Może nie były z lat 50-tych, tylko zużywały ponad 30 kWh? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.11.2015 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Panie Tomaszu, jak tam generator? Dal Pan rade z ta nieszczesna izolacja? Od kiedy bedziemy miec darmowa energie? Nie "będziemy mieli", tylko "Tomek będzie miał" Tak, jak tylko on posiada pompę P-P z COP=20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drapek 18.11.2015 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Tomasz Brzęczkowski - Weź się pan już nie ośmieszaj Piep**ysz głupoty jakich mało, nie odpowiadasz na niewygodne pytania i oczekujesz ze ludzie będą brać poważnie twoje wypowiedzi?! Sprzedawaj to cale swoje dziadostwo bez odzewu na forum - głupich nie sieją, więc pewnie dalej się będą nabierać jak do tej pory. Powodzenia w handlu:D Pewnie większą praktykę w budownictwie i montażu instalacji mam nawet ja:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 18.11.2015 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Trzeba zrobić nowe ceki. A Pan też coś takiego robi? Nie jestem geniuszem więc na takie coś się nie porywam. Ja tam wolę starać się zbudować dom pasywny bo to jest bardziej realne i w zasięgu. Nawet mi się śniło że już fundamenty mam zrobione i jechałem kupić niwelator laserowy. śniło mi się że ktoś zrobił mi fundamenty i były krzywo zrobione i mówiłem ze trzeba na nowo je robić bo tak być nie może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.11.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Tomek nie dał rady z izolacją starych cewek? Może to o jego własną chodzi? Mam pomysł. Jeżeli ktoś jest z Warszawy, może by podjechał pod ten jego barak i się zaczaił. Jak klient wyjdzie ze sprzętem od Tomka, to wystarczy już tylko go śledzić i będziemy mieli pierwszy odnaleziony system polecany przez naszego Tomaszka. Wtedy może wszyscy przejrzymy na oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 18.11.2015 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Skoro uszkodziło izolację to da się dopracować.A COP powyżej 10 nie jest problemem, bo technika inwertorowa na małym wydatku tak ma. To się bardzo łatwo sprawdza. Życzę miłego dnia wszystkim pacanom, co próbują rozwalić mój wątek. jak ktoś jest zainteresowany, instalacjami jak w temacie, to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drapek 18.11.2015 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 również życzymy miłego dnia - mistrzu pacanów Liwko - jestem dość często w Wawie mając 3-4 godziny wolnego czasu może i kiedyś tak zrobię. Oczywiście gdyby do tego doszło to wszystko opiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 18.11.2015 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 A COP powyżej 10 nie jest problemem, bo technika inwertorowa na małym wydatku tak ma. To się bardzo łatwo sprawdza. Wymaga jedynie przewymiarowania urządzenia? Życzę miłego dnia wszystkim .. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 18.11.2015 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 W temacie nie ma instalacji. Lepiej pracuj dalej i tę cewkę sobie zaizoluj, bo znów popuści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 18.11.2015 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Wymaga jedynie przewymiarowania urządzenia? Dziękuję Zależy od domu, ale dla 150m2 , najmniejsza jest akurat, chodzi na 30%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.11.2015 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Chyba w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 18.11.2015 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Zależy od domu, ale dla 150m2 , najmniejsza jest akurat, chodzi na 30%. Najmniejsza to 2,5kW mocy grzewczej, czyli tyle ile potrzebuję przy -20oC. Skoro ma wówczas pracować na 30% to potrzebuję urządzenie o mocy grzewczej 8kW. To jest grube przewymiarowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 18.11.2015 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 W standardowych inwerterach są źle cewki zaizolowane i energia ucieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts