qubic 02.09.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Jak znajdę wkleję link do producenta paneli betonowych typu sandwich. to ja od razu poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 02.09.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Dokładniej były to szalunki około 20m2 jeden. Co do użytkowania, nie wiem, może mikroklimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 02.09.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Kiedyś chciałem wybudować budynek magazynowo-usługowy w technologi Izodom ale po rozmowach z użytkownikami tak budowanych domów odpuściłem sobie .Problemem okazały się myszy szalejące pod płytami gipsowo-kartonowymi , osobiście nie przepadam za tego rodzaju zwierzątkami futerkowymi .Szkielet ze styropianu....... brzmi dość dziwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 02.09.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Ale czym rózni się szkielet ze styropianu od zalewanych bloczków styro typu Izodom2000 itp.? W użytkowaniu a nie budowaniu oczywiście. Dla jasności ja nie myślę o "styropianowcu" tylko zwykłym szkielecie z izolacją z wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 02.09.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Dla jasności ja nie myślę o "styropianowcu" tylko zwykłym szkielecie z izolacją z wełny. celulozowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 02.09.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Z wełny kamiennej, celuloza to nie wełna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 02.09.2014 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Z wełny kamiennej, celuloza to nie wełna:) no tak kamienna jest bardziej wełnista poza tym jak kamienna to na setki lat wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 02.09.2014 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Nigdy nie piszesz wprost, że się mylisz i tyle. A to trzeba potrafić przyznać się do błędów i ich nie powtarzać. Ale nie ważne, nie chcesz to nie. Lepiej napisz ile masz w swoim szkielecie akumulacji i czy już ciągle lub na przemian grzejesz i chłodzisz? I dlaczego niby Barth3z będzie musiał to robić? Nie sądzę by fundament grzewczy był błędem. UE zaczęła od odkurzaczy .Wezmą się za cały sprzęt AGD dużej mocy.Nie zostawią 100W/m2 w spokoju. Myślę że się nie mylę. To tylko kwestia czasu. Tak więc drogi kolego misterny plan precyzyjnego sterowania przy pomocy dużej mocy w lichej wylewce powinien ulec korekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 02.09.2014 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Nie muszę nic udowadniać. Unia ci udowodni:)Szwedzi już to zrobili a UE będzie chciała być jeszcze lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 02.09.2014 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 ...nie mówiąc już co by było, gdybym zastosował BK o szerokości 18cm lub 20cm. ja daję 20 u siebie, ale 18cm to już hardcore - ile piłownia lub siekierkowania, nie mówiąc o tarciu, ale za to muskle by się wyrobiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 02.09.2014 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Można: http://sklep.xella.pl/sklep.php?md=products&id_c=2_7_13_38&id_p=134&name=ytong-pp406-s-gr-200-cm& a Solbet ma nawet 18cm ciekawe ile tego mają, bo zeszłego roku jak się dowiadywałem to Pani mówiła, że tylko resztki na magazynie maja i nie produkują, i patrz nie interesowałem sie już tym, a może wznowili produkcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.09.2014 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Kiedyś chciałem wybudować budynek magazynowo-usługowy w technologi Izodom ale po rozmowach z użytkownikami tak budowanych domów odpuściłem sobie . ciekawe ilu znalazłeś tych "użytkowników " i ilu z nich tak naprawdę mieszkało albo przynajmniej było w takim domu .... ja znam pięciu którzy mieszkają od ładnych paru lat ( łącznie z moim...) ale jakoś nikt o myszach nic nie słyszał... jak budowałem swój to podobno kury miały go wydziobać, mrówki wynieść, myszy wygryźć ..., a tu jak na złość stoi sobie to to od 2001 roku i nic... jak zwykle technologia jest do bani booo... jej na oczy nie widziałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 03.09.2014 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 ciekawe ilu znalazłeś tych "użytkowników " i ilu z nich tak naprawdę mieszkało albo przynajmniej było w takim domu .... ja znam pięciu którzy mieszkają od ładnych paru lat ( łącznie z moim...) ale jakoś nikt o myszach nic nie słyszał... jak budowałem swój to podobno kury miały go wydziobać, mrówki wynieść, myszy wygryźć ..., a tu jak na złość stoi sobie to to od 2001 roku i nic... jak zwykle technologia jest do bani booo... jej na oczy nie widziałem ...Spokojny jesteś, bo nie słyszałeś o mrówkach styrojadkach. Przerabiają styro na nawóz sztuczny bez żadnej fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 03.09.2014 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Spokojny jesteś, bo nie słyszałeś o mrówkach styrojadkach. Przerabiają styro na nawóz sztuczny bez żadnej fabryki. rozumiem że one "jadają" tylko domy z klocków styropianowych a tych tylko ocieplonych styro to już nie tykają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 03.09.2014 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Po prostu pitolisz jak potłuczony. sam jesteś przeciwny cudownej cegle a twierdzisz że piszę głupoty? niby co jest nieprawdą? przytoczę jeszcze raz swoje słowa i proszę wskazać z czym się nie zgadzasz: uważam że ściany zewnętrzne powinny być jak najlepszym izolatorem, najlepiej jakby to była technologia drewniana prefabrykowana ale ze względu jak na razie na dużą cenę i niemożliwości zrobienia samemu można zastosować BK zamiast szkieletu. ścianę wew nośne zrobić z materiału o dużej pojemności cieplnej i dom postawić na płycie fundamentowej i do akumulacji płyta żelbetowa plus ściana wew nośna wystarczy. można jeszcze działówki z silki zrobić jakby ktoś chciał ale z gk też będą dobre. na ciepły domek to jest najlepsza recepta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 03.09.2014 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 ciekawe ile tego mają, bo zeszłego roku jak się dowiadywałem to Pani mówiła, że tylko resztki na magazynie maja i nie produkują, i patrz nie interesowałem sie już tym, a może wznowili produkcję? To dlatego mam niższą ceną na BK 24 niż na BK 20 Spokojny jesteś, bo nie słyszałeś o mrówkach styrojadkach. Przerabiają styro na nawóz sztuczny bez żadnej fabryki. A nie wiesz czy BK trawią ? bo wtedy miałbym obawy, czy po powrocie z roboty chałupa będzie jeszcze stała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 03.09.2014 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 BK to tylko ptaki! Autentyk, miałem papugę wolnego chowu więc siedziała franca na karniszach od zasłon i wpieprzała tynk ze ściany. Dobrze jej szło więc uważaj, BK miękki jest;) A ja głupi zafundowałem sobie elewację drewnianą ... To jeszcze na dzięcioły muszę uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 03.09.2014 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 rozumiem że one "jadają" tylko domy z klocków styropianowych a tych tylko ocieplonych styro to już nie tykają...Te które jadają styro na elewacji mieszkają w Afryce. Do nas jeszcze nie dotarły. Tam zżerają ściany chłodni. To duży problem dla lodziarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 03.09.2014 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Chyba jednak trzeba się obawiać. Info z dziś:http://wiadomosci.onet.pl/olsztyn/wyspy-na-jeziorze-sniardwy-opanowane-przez-gryzonie/w0vtw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 04.09.2014 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 rozumiem że one "jadają" tylko domy z klocków styropianowych a tych tylko ocieplonych styro to już nie tykają... Prze klocki ze styro maja łatwiej , elementy łączące warstwę zewnętrzną z wewnętrzną , jak przez ceramikę okładaną z zewnątrz. Dom taki widziałem najdokładniej w okolicach Piaseczna , kilka lat temu budowałem w nim kominek , właścicielem jest brat mojej bratowej ... Przez parę lat byli zadowoleni.... Budując kominki "po ludziach" spotykam wiele technologi stawiania i wykańczania domów , serwisując potem uszczelki i szamoty poznaje opinię użytkowników z kilkuletnim stażem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts