raistinc 08.08.2013 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) Witajcie, mam mieszkanie w stanie developerskim (posadzki betonowe, malowane ściany, drzwi itd.) i otrzymałem wycenę od developera na wykończenie łazienki + gres na przedpokój. Czy ktoś mógłby na nią zerknąć i doradzić mi w którym miejscu można powalczyć o obniżki, bo wydaje mi się że niektóre pozycje są mocno zawyżone. Przedpokój - położenie gresu naturalnego 30x60, mało docinania, bez otworów - w sumie niecałe 8 m2 - cena 112 zł / m2 (w tym jest wszystko: położenie, klej, fuga, silikon itd., oraz pozostałe koszty). Łazienka (4,5 m2): w sumie ~23 m2 kafli - podłoga 40x40, ściany 30x60. Cena: 108 zł / m2 (w tym jest wszystko: położenie, klej, fuga, silikon itd., oraz pozostałe koszty).Bez dekorów, mozaiki itd - prosto bez udziwnień. Dodatkowo kafle na geberit i wannę, bez półek i dodatkowego obudowywania czegokolwiek.Ok. 10 otworów do wykonania. Geberit:montaż stelaża 660 zł (!)montaż miski 155 złmateriały hydrauliczne 90 zł Wanna:zabudowa karton-gips + podcięcie na nogi: 363 złmontaż wanny: 205 złmateriały hydrauliczne 90 zł W sumie to są główne elementy które będą nam wykonywali - z innych zrezygnowaliśmy, bo możemy zrobić we własnym zakresie, a cena była powalająca (np. malowanie sufitu za 250 zł). Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam, Łukasz [edit]Wszystkie ceny są cenami brutto. Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez raistinc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.08.2013 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 U mnie montaż geberita to 50 zł.Zadzwoń do pierwszego lepszego płytkarza i zapytaj za ile kładzie płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raistinc 12.08.2013 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 U mnie montaż geberita to 50 zł. Zadzwoń do pierwszego lepszego płytkarza i zapytaj za ile kładzie płytki. 50 zł z obudowaniem płytą? Cena u pierwszego lepszego kafelkarza nie jest raczej miarodajna skoro dają ceny od 30 zł/m2... U mnie kłaść będzie deweloper i wykonanie będzie wymagane na tip-top, a jak nie to do poprawki, bo z ceny raczej bardzo dużo nie zejdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.08.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 50 zł za montaż, bez płyty. Jako podejście wod-kan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts