blekowca 23.10.2017 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2017 A już myślałem, że jednym rządku garnki i Ceresit masz Widać że to tymczasowe wiaderko. Zadomawiacie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.10.2017 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Super, masz już kuchnię Ja wczoraj skręciłam jeden korpus i... wiem już, że szafek górnych nie zrobię drewnianych. Drewno niesamowicie pracuje, szczególnie surowe. I jest ciężkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 24.10.2017 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 No tak zadomowiamy się, a ceresit super sprawa, wiadro ogromne i duuuuużo śmieci pomieści, haha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 24.10.2017 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Asiu, to czemu się pokusiłaś o takie drewniane? Co lub kto Cię do tego nakłonił? Ja nie za bardzo drewno mogę mieć, w sumie te płyty też dają zapachem, ale szybciej wietrzeją nić drewno. Mieliśmy drewno w mieszkaniu i latami je było czuć, szczególnie jak wyjeżdżało się na dłużej to po powrocie czuć było zapach drewna. Drewno strasznie reaguje na zmiany wilgoci, kurczy się i rozszerza i słychać takie śmieszne trzeszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 26.10.2017 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Danusiu, zawsze chciałam mieć drewniane meble w kuchni i teraz dopiero to realizuję. Uwielbiam zapach drewna, wszystkie meble docelowo będą drewniane, także w łazience i pokojach. Chyba miałam zły dzień jak pisałam poprzedni post, bo kolejne szafeczki robię z przyjemnością Wczoraj zamówiłam do nich szuflady systemowe, zdecydowałam się na Hetticha, zawiasy będą Blum z wbudowanym cichym domykiem. Niesamowicie mnie to ekscytuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 26.10.2017 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Też mam takie szuflady tylko 3 sztuki, koło piekarnika, ale zobaczę jak przyjdą fronty i zawiasy z cichym domykiem, to może jeszcze kiedys przerobimy niektóre półki na szuflady od wewnątrz otwierane po otwarciu drzwiczek, mam nadzieję, że zawiasy nie bedą przeszkadzać przy wysuwaniu, bo na dzień dzisiejszy nie mam pojęcia jak te zawiasy wygladają, bo mają przyjśc dopiero z frontami. W górnych szafkach będę miała tip-ony, nie wiem jak to się będzie sprawowało, ale nie widziały mi się uchwyty w górnych szafkach w ogóle. Pożyjemy zobaczymy, za tydzień mają gdzieś tak być gotowe. A mąż jak się cieszy z tych mebli jak małe dziecko Najpierw: Po co Ci do samego sufitu szafki, tyle kasy. A teraz to mu się tak podoba, że sobie żartował, żeby frontów nie dawać, bo tak jest ładnie, haha...Też się cieszę, że jej już mam. :wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle::wiggle: Wczoraj wycinaliśmy otwory na płyte i zlew, może dziś spróbujemy podłączyc zlew, ale nie wiem czy do końca się uda, bo za chwilę okaże się, że jakiegoś kolanka brakuje, albo redukcji do podłączenia wody, a miasto daleko i trzeba po każdą rzecz jechać kilometry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 26.10.2017 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Szuflady można zamontować tak, żeby omijały zawiasy, czyli pod/nad zawiasami. A jakie drzwiczki w szafkach macie? Nakładane czy wpuszczane? Też planuję do samego sufitu szafki Czym wycinaliście blat? Macie wyrzynarkę specjalną? Ja to chyba zlecę, bo nie mam narzędzi. Faktycznie, jest tak, że co chwilę czegoś brakuje. Np. zabrakło mi konfirmatów, zjeździliśmy różne sklepy i guzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 26.10.2017 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Asia otwory zwykłą wyrzynarką za ponad 100wę, bo nasza poprzednia się coś już rozsypała i porządne noże które tną od spodu w górę i super poszło. To sprzęt w sumie wyszedł tyle co jeden otwór, a my dwa otwory mamy i było by drożej. Drzwiczki będziemy mieli na wierzchu nakładane i nawet ponad szafki, żeby zamaskować przestrzeń nad szafkami tak 1cm poniżej sufitu, żeby nie chaczyły o światełka w suficie. To w Krakowie nie było konfirmatów? My mamy Prowent w mieście tylko, no w sumie otwierają Majstra, ale już chyba skończymy jak go otworzą Czasem po drodze gdzieś do Castoramy wpadamy i tam właśnie kupiliśmy kołki do górnych szafek tzn do tej listwy na której mają być wieszane szafki. Też tak myślałam, że prowadnice od szuflad pod zawiasami jak coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 01.11.2017 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2017 (edytowane) Zasłonki sobie powiesiłam w salonie. i roletkę w kuchni: Edytowane 1 Listopada 2017 przez dana0606 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 07.11.2017 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Ja się nie buduję w Krakowie A konfirmaty ostatecznie kupić musiałam w Krakowie, w Casto, bo w Obi nie mieli To może jeszcze wyrzynarkę zakupię, skoro taka za stówę daje radę. Dzięki za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 07.11.2017 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Też w Castoramie kupowaliśmy wyrzynarkę jakiegoś Maccalistera. Tylko pamiętaj o dobrych nożach do niej od razu zakup sobie, takie które mają ząbki do dołu, bo wtedy blatu z góry nie wyszarpią i do dzieła. My mamy zlew i płytę już położoną. Nawet pieceyk (przepływowy ogrzewacz wody) kupiony w Castoramie taki na siłę, bo te normalne są za słabe i za letnia woda leci i jak tu naczynia tłuste myć? Zmywarkę później kupimy, kasy brak niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 08.11.2017 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 O tak, kasa szybciutko się rozchodzi Zmywarkę zabieram swoją starą, zresztą piekarnik, płytę i lodówkę też. Chociaż tyle zaoszczędzę na wydatkach. Ten piecyk przepływowy to tak tymczasowo zamontowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 08.11.2017 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Piecyk na stałe przy zlewozmywaku jest na siłę 15kW z wyświetlaczem elektronicznym z ustawianiem temperatury wody Wijas nasz polski produkt. Jest super energooszczędny. Drugi mamy do kąpania mocniejszy 24kW, ale tam mamy mocniejsze kable, a w kuchni musieliśmy podłączyć do tej samej siły co płyta. My ogrzewanie mamy też na prąd to i inne sprzęty też na prąd muszą być, gazu u nas nie ma i nie będzie, więc nawet lepiej, bo teraz stwierdzam, że tak jak mam jest super. No ja w mieszkaniu nie miałam zmywarki ani płyty, tylko zwykłą kuchenkę na gaz, tak, że wszystko trzeba było kupić nowe teraz, tylko pralkę mam z mieszkania, nawet lodówka się zepsuła i trzeba było nową kupić, ale tym razem kupiłam lodówkę osobno i zamrażarkę osobno, w razie jak się zepsuje lodówka to mniej kasy do wydania będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 08.11.2017 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Też nie jestem fanką gazu Teraz gdy przyjeżdżamy na budowę, to korzystam z kuchenki gazowej u babci i zdążyłam już podpalić ścierkę i poparzyć się nie raz, tak że w życiu bym do takiego gotowania nie wróciła! Dobry pomysł z oddzielną zamrażarką, pewnie też tak zrobię jak mi się obecna lodówka zepsuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 14.11.2017 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Rozliczenie za nastepny miesiąc ogrzewania. Jest na podliczniku 14.11.2017r. - 2615kW, a było 14.10.2017r.- 2352kW. Czyli wyszło teraz: 263kW. Cena energii poszła troche w górę i teraz jest za kW 0,55zł, co daje kwotę 144,65zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 22.11.2017 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 No i wreszcie mamy tynki położone, oczywiście samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 23.11.2017 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 Danusiu, pięknie prezentuje się Wasz domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 23.11.2017 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 Ładny ten dom i jak pięknie położony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 23.11.2017 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 Dziękuję Iwonka, musielismy coś wymyśleć, ponieważ położyć jedną całą ścianę samemu to raczej czasowo było nie możliwe, no i nawet lepiej, że tak nam powiedział kierowca co przywiózł te tynki, bo nie jest taki zwykły jak wszystkie tylko coś innego ciekawszego wyszło. Dzieki e-gregor, a położenie też nam się podoba tak na górce, choć do drogi którą od góry wyjeżdżamy to jeszcze lekką górkę mamy, ale drenaż zrobiony to obaw nie ma za bardzo i woda w sumie nie trzyma się tak tylko spływa z tej całej górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 05.12.2017 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 hej, mieszkacie już? Chcę poruszyć temat paneli na podczerwień. Czemu akurat one? Jak Ci się sprawują? Ile kosztowały panele w zależności od mocy? Jakiej firmy są? jakie macie odczucia co do nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts