Pikadil 10.08.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Odwiedziłem niedawno znajomych(przed upałami ) którzy kupili piec ogrodowy i muszę przyznać że rewelacja, chociaż trochę wątpiłem w opowieści. Ciepełko, magia ognia, siedzieliśmy w ogrodzie do bardzo późna z ogromną przyjemnością a spotkanie zakończyło się pieczeniem ziemniaków i kiełbasek w piecu. Polecam, naprawdę coś fajnego. Są podobno jeszcze piece do grillowania i pieczenia pizzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikadil 14.08.2013 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Piec ogrodowy u mojego znajomego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.08.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Ja to znam pod nazwą kominek meksykański Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikadil 17.08.2013 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Ja to znam pod nazwą kominek meksykański Tak to prawda ten piec ogrodowy to oryginalny wyprodukowany w meksyku , ale kupili go w Polsce:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikadil 21.08.2013 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Tak to prawda ten piec ogrodowy to oryginalny wyprodukowany w meksyku , ale kupili go w Polsce:yes: Widziałem w telewizji program maja w ogrodzie gdzie pokazują piec ogrodowy z funkcją pieczenia pizzy i grillowania ! odcinek 451. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinowamamba 02.09.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Również zainwestowałam w to cacko ! Jestem na maksa zadowolona w to lato wykorzystywałam go prawie codziennie, ciepłe dni można policzyć na palcach jednej ręki. Piecyk zdał egzamin na 5. a nawet na 6 bo można zjeść też pyszną kolację np. pieczone kiełbaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 03.09.2013 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 ja nie wiem, gdzie Ty byłaś jak były upały To było wyjątkowo ciepłe lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 03.09.2013 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Jestem na maksa zadowolona w to lato wykorzystywałam go prawie codziennie, ciepłe dni można policzyć na palcach jednej ręki. nooo .....+38 stopni w cieniu to rzeczywiście chłodek nakazujący rozpalić w piecu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 04.09.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 nooo .....+38 stopni w cieniu to rzeczywiście chłodek nakazujący rozpalić w piecu ! Taki ciężki żywot spamera. Na wiosnę niejaka "pszczoła63" łapneła zlecenie na reklamowanie firmy od basenów i przy 14 stopniach rozpłyeała sie jak to jej się fantastycznie kąpie w basenie ogrodowym. Pikadil wstawił tyle zachwytów nad tą przerośniętą doniczką że już więcej nie ma sensu a malinowamamba też załapała się na reklamowanie tych piecyków to orze jak może. Swoją drogą opowiastki o ogrzewaniu powietrza w ogrodzie są dosyć zabawne bez względu na to czy jest +38 czy -25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinowamamba 04.09.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 G.N. najłatwiej jest hejtować , no ale nie zapominajmy że teraz jest na to moda !! A jeżeli chodzi o ogrzewanie to chyba ktoś zapomniał o fizyce. Zachęcam do spróbowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinowamamba 04.09.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 (edytowane) A co do ciepłych dni, jestem z pomorza czyli nad morza . Niestety u nas w nocy na pewno nie można było spotkać + 36 stopni. a nawet jeżeli w dzień tyle było to nie zapominajmy ze w nocy nawet jak bedzie 25 to jest to inaczej odczuwane. Po za tym kto pali ogniska w 36 stopniach w cieniu Skula ? Człowiek zainwestuje w coś i nawet się cieszyć nie może ? przykre. Pozdrawiam Edytowane 4 Września 2013 przez malinowamamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikadil 07.09.2013 05:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Taki ciężki żywot spamera. Na wiosnę niejaka "pszczoła63" łapneła zlecenie na reklamowanie firmy od basenów i przy 14 stopniach rozpłyeała sie jak to jej się fantastycznie kąpie w basenie ogrodowym. Pikadil wstawił tyle zachwytów nad tą przerośniętą doniczką że już więcej nie ma sensu a malinowamamba też załapała się na reklamowanie tych piecyków to orze jak może. Swoją drogą opowiastki o ogrzewaniu powietrza w ogrodzie są dosyć zabawne bez względu na to czy jest +38 czy -25 Rozumiem że kolegi ogród to asfalt, kostka betonowa , dwie tuje z hipermarketu i grill z bębna starej pralki, ale to kwestia wyobraźni i kreatywności. Trzeba być ciekawym świata. Ta przerośnięta doniczka to piec ogrodowy który pochodzi ze starej tradycji krajów ameryki południowej (Peru, Meksyk, Ekwador itd.) , i służyły( i służą) jako piece grzewcze i do pieczenia tortilli. Akurat ten który mają znajomi jest z Meksyku, siedząc przy nim odczuwaliśmy różnicę temperatury w promieniu 5 m no i klimat , magia ognia coś naprawdę przyjemnego. "Malinowamamba" już ci napisała to się nazywa fizyka, był taki przedmiot w szkole. Ten piec ogrodowy nie jest na zimę tylko właśnie na lato, wiosnę i jesień , kiedy siedzimy w ogrodzie i robi się chłodno rozpalamy taki piec i możemy dalej biesiadować. Co do tej "pszczoły63" zainteresuj się skandynawią tam to są "durnie" wchodzą do sauny a potem na śnieg. Trzeba być ciekawym świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinowamamba 18.09.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Dzięki Pikadil za słowa " otuchy" w dalszym ciągu polecam wszystkim piec. Poszukam jakiejś fotki mojego pieca i postaram się tutaj wrzucić , jeszcze dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikadil 09.10.2013 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Dzięki Pikadil za słowa " otuchy" w dalszym ciągu polecam wszystkim piec. Poszukam jakiejś fotki mojego pieca i postaram się tutaj wrzucić , jeszcze dzisiaj. Kto nie miał okazji siedzieć przy piecu ogrodowym to nie wie jak to jest , prawda . W sobotę siedzieliśmy długo w ogrodzie przy rozpalonym piecu, rewelacja . A co z twoim zdjęciem , postaram też coś wrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikadil 19.10.2013 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Kto nie miał okazji siedzieć przy piecu ogrodowym to nie wie jak to jest , prawda . W sobotę siedzieliśmy długo w ogrodzie przy rozpalonym piecu, rewelacja . A co z twoim zdjęciem , postaram też coś wrzucić. Widzieliście ostatni odcinek maja w ogrodzie (465) super pokazany piec ogrodowy w użytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canmanski 22.10.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 (edytowane) Hej, My siedzimy przy naszym piecu do pizzy w chłodniejsze dni - zdarzało nam się w kilkanaście osób tłoczyć dookoła. Bo jak się napali, to jednak ciepło promieniuje. Piec jest zrobiony samodzielnie, z całą rodziną. Z gliniastego błota (nie znam się na glinie, więc nie chce ryzykować stwierdzenia, że to glina), wykopanego z ogródka. Zajęło nam to 2 weekendy i piec był gotowy. Tu jest Piec wygląda tak: http://blob.zaprojektuj-ogrod.pl/blog-images/piec8.jpg I po napaleniu: http://blob.zaprojektuj-ogrod.pl/blog-images/piec10.jpg No i oczywiście robi pizzę: Pewnie można zrobić coś podobnego, tylko wyższego i używać jako piec do ogrzewania. My obecnie planujemy wybudowanie z błota grila, który będzie stać obok pieca do pizzy. Jakoś nigdy nie przekonały mnie te wszystkie betonowe grille... Jeżeli ktoś ma jakieś pytania dotyczące budowy pieca, to chętnie odpowiem. Pozdrawiam Bartek Edytowane 26 Marca 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts