ksysiek 11.08.2013 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Witam. Powoli posesja nabiera wyglądu. Chciałbym teraz odgrodzić się od sąsiadów i kupić ok.15tuji. Nie chcę żywopłotu tylko potrzebuję się zasłonić nimi dookoła,ale jaki gatunek wybrać by był wysoki do 2-2,5m koniecznie zielony i rosnący do góry z małymi prześwitami między nimi. Mogli byście coś doradzić ,mile widziana podpowiedź gdzie w mazowieckim dostanę pewny produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 12.08.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 najlepsza jest odmiana Spartan. Jesienią dostępne będą kopane z gruntu - tańsze. Gzie kupić?- na południe od Wawy masz szkółki Zamojskie na Karczunkowskiej, szkółka Arccorona w Józefosławiu, Ulińscy z Chylicach. Poszukajtych adresów w necie, możesz wysłać im zapytanie mailowe ( tylko Zamojskie chyba nie maja strony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 12.08.2013 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 jeszcze Kordus i Kryt w Prażmowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 12.08.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 magnolia, a podpowiedz odmiana Spartan to, ta sama wersja co jałowiec chiński Spartan?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.08.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 magnolia - jest thuja Spartan? Nie rozumiem myślenia - nie chcę żywopłotu, ale chcę się odgrodzić. To jak to ma wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysiek 12.08.2013 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 (edytowane) By rosły w kształcie stożka ale stykały się lekko na dole a u góry rozchodziły.Tak je bym przycinał oby zielone były mocno Edytowane 12 Sierpnia 2013 przez ksysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.08.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 (edytowane) A te 15 sztuk to na jakiej długości planujesz? Bo przy takich założeniach to trzeba byłoby sadzić co ok 1,2-1,5 m. Szukałabym wśród zywotników olbrzymich (np. "Kórnik"), bo one sa takie pękate. Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 13.08.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 oczywiście, tuja Smaragd, przepraszam Was bardzo.Nie wiem dlaczego, wciąż mieszam te dwie nazwy.Jak maja być pękate u dołu , to rzeczywiście Kórnik lepsze. Albo Aureospicata, tylko że przyrosty ma złociste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysiek 13.08.2013 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Tuja Smaragd to na tą bym się zdecydował.Tylko czy takie ok1m do 1.2m przyjmną się przy sadzeniu czy lepiej zakupić mniejsze sztuki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.08.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Jak się umiejętnie posadzi to przyjmą się nawet 4-metrowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 13.08.2013 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) U nas właśnie szmaragd -został posadzony wzdłuż podejścia pod dom-w jednym rzedzie 14 sztuk-160 cm wysokie-całe szczęście pięknie się przyjęły. Zamysł był ten sam-miały się w przyszłości stykać dołem i rosnąć w stożki:yes: Mamy tez te thuje posadzone wokół działki 100 cm wysokie-tez wszystkie się przyjęły-niestety minusem tych thuji w porównaniu do kurnika ,który został posadzony przed ogrodzeniem frontowym jako zywoplot-jest to ze one baaardzo powoli rosną Edytowane 14 Sierpnia 2013 przez GUMISIOWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysiek 19.08.2013 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 U nas właśnie szmaragd -został posadzony wzdłuż podejścia pod dom-w jednym rzedzie 14 sztuk-160 cm wysokie-całe szczęście pięknie się przyjęły. Zamysł był ten sam-miały się w przyszłości stykać dołem i rosnąć w stożki:yes: A w jakich odległościach je posadziliście? Mile widziane zdjęcie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.08.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 jest taki wielki temat o żywopłotach z Żywotników - odmiany, odległości sadzenia itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 19.08.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 A w jakich odległościach je posadziliście? Mile widziane zdjęcie:D My sadziliśmy co 80 cm-zdjęcia mogę posłać na maila-ktoś już prosił na priva i nie wiem dlaczego nie wgrywają mi się na Fm.. Caly czas mam komendę ze mam za duzy rozmiar zdjęć..Umiem wklejać tylko przez forumowe drzewko:( Gdybys była zainteresowana proszę poślij maila a ja posle zdjecia:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts