Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zakup tuji

Recommended Posts

Witam.

Powoli posesja nabiera wyglądu.:)

Chciałbym teraz odgrodzić się od sąsiadów i kupić ok.15tuji.

Nie chcę żywopłotu tylko potrzebuję się zasłonić nimi dookoła,ale jaki gatunek wybrać by był wysoki do 2-2,5m koniecznie zielony i

rosnący do góry z małymi prześwitami między nimi.

Mogli byście coś doradzić ,mile widziana podpowiedź gdzie w mazowieckim dostanę pewny produkt.

najlepsza jest odmiana Spartan. Jesienią dostępne będą kopane z gruntu - tańsze.

Gzie kupić?- na południe od Wawy masz szkółki Zamojskie na Karczunkowskiej, szkółka Arccorona w Józefosławiu, Ulińscy z Chylicach. Poszukajtych adresów w necie, możesz wysłać im zapytanie mailowe ( tylko Zamojskie chyba nie maja strony)

A te 15 sztuk to na jakiej długości planujesz? Bo przy takich założeniach to trzeba byłoby sadzić co ok 1,2-1,5 m.

Szukałabym wśród zywotników olbrzymich (np. "Kórnik"), bo one sa takie pękate.

Edytowane przez Elfir

U nas właśnie szmaragd -został posadzony wzdłuż podejścia pod dom-w jednym rzedzie 14 sztuk-160 cm wysokie-całe szczęście pięknie się przyjęły.

Zamysł był ten sam-miały się w przyszłości stykać dołem i rosnąć w stożki:yes:

Mamy tez te thuje posadzone wokół działki 100 cm wysokie-tez wszystkie się przyjęły-niestety minusem tych thuji w porównaniu do kurnika ,który został posadzony przed ogrodzeniem frontowym jako zywoplot-jest to ze one baaardzo powoli rosną:(

Edytowane przez GUMISIOWA

U nas właśnie szmaragd -został posadzony wzdłuż podejścia pod dom-w jednym rzedzie 14 sztuk-160 cm wysokie-całe szczęście pięknie się przyjęły.

Zamysł był ten sam-miały się w przyszłości stykać dołem i rosnąć w stożki:yes:

:(

A w jakich odległościach je posadziliście? Mile widziane zdjęcie:D

A w jakich odległościach je posadziliście? Mile widziane zdjęcie:D

My sadziliśmy co 80 cm-zdjęcia mogę posłać na maila-ktoś już prosił na priva i nie wiem dlaczego nie wgrywają mi się na Fm..

Caly czas mam komendę ze mam za duzy rozmiar zdjęć..Umiem wklejać tylko przez forumowe drzewko:(

Gdybys była zainteresowana proszę poślij maila a ja posle zdjecia:yes: