Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt adaptacji podłogi-płytki+panel - Proszę o pomoc w aranżacji

rafstraz

Recommended Posts

Cześć,

Niebawem przyjdzie mi zmierzyć się z wyborem płytek i paneli na cały parter. Niestety nie mamy żadnego pomysłu na ich sensowne połączenie.

Rzut.jpg

Założenia są takie:

- płytki - kuchnia, wiatrołap, korytarz cześć salonu ze stołem ten sam rodzaj płytek, w kolorze jasnego beżu - kolekcja ges milo storm biano lub krem lub Arkesia Beż poler 60*60 Paradyża lub jakieś inne jasne...

- panel - pokój dzienny cz. wypoczynkowa - telewizor

Chciałabym jakoś łądnie wkomponować ,te panele w czesc płytkową...

Ponadto proszę o poradę....

stolarka okienna - orzech,

meble kuchenne wanilia wysoki połysk - w planach blat orzech (nie wiem czy dobry pomysł)

W założeniu układ mebli zostanie taki jak na wizualizacji,wnętrze nowoczesne, drzwi tarasowe przesuwne otwierane od strony ściany z telewizorem, jasna kanapa, ciemne meble - stół komoda, witrynka (planowałam w kolorze wenge), co Wy na to???

Nie mam pomysłu na kolor drzwi wewnętrznych, poradźcie proszę oraz kolor paneli do kolorystyki...

Jeśli można doradźcie na wizualizacji jak poprowadzić linie łączenia paneli i gresu tak aby sensownie podzielić część jadalną i wypoczynkową...Być może jakieś inspiracje podeślecie....

W wykuszu docelowo ma stanąć stół i krzesła. Z jednej strony mogą być tam położone płytki, ale wtedy mam wrażenie, że parkietu będzie bardzo mało. Z drugiej jeśli pójdzie tam parkiet, to wychodzi jeszcze większe kombinowanie z odpowiednim ułożeniem płytek... ehh...

Macie jakieś pomysły? Pomożecie?

projekt kuchni rr 22.jpgrr 33.jpgrr 44.jpgrr11.jpg

Edytowane przez rafstraz

Ale akurat w tym projekcie bardzo wyraźnie widać, gdzie jest częśc mokra z płytkami i ozdobna na panele (linia podziału idzie wzdłuż nadproży). Jak chcesz pójśc płytkami aż do stołu to robisz płytki na szerokosć przejścia do salonu do okna

W czym masz problem?

po co chcesz "haczyć?

Podłoga do wenge może być i ciemna i jasna. Zalezy od stylu mebli, wnętrza kolorystyki dodatków.

Tu ciemna podłga i ciemny stół ale jasna kanapa:

http://img193.imageshack.us/img193/4008/barlinek.jpg

A tu jasna podłoga i ciemne meble:

http://bi.gazeta.pl/im/7/6889/z6889187Q.jpg