goblinos 15.08.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Witam szanowne forum Może pomożecie mi w następującym problemie. Mam do wykończenia salon z aneksem kuchennym jak na rysunku: Wylewka w całym pomieszczeniu jest na jednym poziomie. Kafle mają grubość 8mm, panele 10mm. Cała podłoga po położeniu ma być na jednym poziome, a więc pod panele dam najcieńszy możliwy podkład, a wysokość kafli wyrówna się klejem. Pod kaflami jest położona podłogówka, częściowo wychodząca (około 20cm) na obszar przeznaczony na panele. Osoba która będzie kłaść kafle zwróciła mi uwagę na problem, na który z braku doświadczenia nie wpadłem. Na łączeniu podłogi z kafli i paneli trzeba dać jakieś listwy maskujące, najlepiej taki które są wklejone z jednej strony po płytki, które będą położone w pierwszej kolejności, przez panelami. Jak takie listwy zostaną wstawione będzie problem ułożyć panele w tej części z lewej strony, bo nie da się wsunąć ich między listwy maskujące z lewej i z prawej strony. Oglądałem inne listwy które można by wsunąć po ułożeniu całej podłogi z kafli i paneli (np. takie z profilem w kształcie T), ale nie wiem jak je wstawić, żeby nie wypadały. Wkręcane listwy odpadają ze względu na ryzyko uszkodzenia podłogówki. No i mam problem. Może coś doradzicie? W ostateczności jest jeszcze opcja zwrócenia paneli i kupna podłogi drewnianej klejonej, wtedy łączenia możnaby zrobić na styk, ale podłogi drewniane zazwyczaj są grube i musiałbym podnosić poziom na części gdzie mają być płytki, a to niezbyt mi się uśmiecha. Jest jakaś podłoga sensowna drewniana klejona którą można kupić w grubości 8-10mm? Pomieszczenie to będzie najwięcej deptane w całym domu, więc podłoga musi być solidna. Będę wdzięczny za jakieś rady pzdr goblinos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.08.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Człowieku jest kilka wątków na forum o tym. Jest też taki wielki temat "Najczęsciej zadawane pytania", gdzie specjalnie pogrupowane są tematy wg. popularności.Tak ciezko użyć wyszukiwarki? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?111628-WSZYSTKO-o-%C5%82%C4%85czeniu-paneli-drewna-parkietu-z-gresem-p%C5%82ytkami-glazur%C4%85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.08.2013 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?213856-NAJCZ%C4%98SCIEJ-ZADAWANE-PYTANIA-zajrzyj-zanim-zapytasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts