jrogowiec 15.08.2013 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Hej! Jestem tu nowy i szukam osób które mogłyby mi podpowiedzieć jak możliwie oszczędnie wybudować ten dom http://projekty.lipinscy-projekty.pl/Ascot/? Wiem, że nie będzie to bardzo łatwe ze względu na dość skomplikowany dach, ale mam nadzieję, że coś mi podpowiecie. Może jakieś przeróbki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.08.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 (edytowane) przeróbki dachu sa drogie (trzeba liczyć konstrukcję na nowo), więc czasem taniej wyjdzie projekt indywidualny na bazie tego projektu niż skomplikowane adaptacje. Przejście przez pokój na poddasze nad garażem - trochę skomplikowane.Przy czterospadowym dachu trudno też umieścić szafy na poddaszu, bo wszędzie sa skosy.Okna połaciowe są droższe od zwykłych. Z resztą okna warto przemyśleć, bo jest ich bardzo dużo. W sumie przestrzeń trochę mało funkcjonalna - dużo metrów traconych na korytarzyki na parterze (pokój jest mniejszy od powierzchni komunikacji). Edytowane 17 Sierpnia 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jrogowiec 12.09.2013 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Hej Dzięki za podpowiedzi Jeszcze wszystko rozważę, ale chyba jednak zostanie ten projekt. Szkoda, że kuchnia jest zamknięta, teraz w wielu projektach jest otwarta na salon, a ja lubię otwarte przestrzenie. Może uda się to jakoś rozwiązać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.09.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 bez problemu wstawisz w ścianie nośnej nadproże otwierając kuchnię na salon. Wówczas warto przemysleć układ reszty ścian i rozmieszczenie mebli. zeby potem nie było problemu z ustawieniem kanapy (żeby nie podziwiać garów w zlewie), telewizora, stołu.Wierz mi - takie rzeczy przemyśl PRZED kupieniem projektu i zaplanowanym wstawianiem podciągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jrogowiec 18.09.2013 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Jeszcze raz dzięki za podpowiedzi! Jeszcze to rozważymy, ale przemyśleliśmy to i żonie pomysł się podoba i już wszystko zaplanowała Będziemy dawać znać co dalej jak już będą jakieś konkrety. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts