zbychu1992 17.08.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Przeglądając internet natrafiłem na kilka ciekawych pomysłów na drinki. Zwłaszcza studenci wykazują się tutaj dużą inicjatywą. Przedstawiam przepis na popularny podobno kociołek panoramixa Składniki: - litr wódki -3 piwa -litr taniego szampana (ruskacza) -pół litra syropu malinowego lub wiśniowego -litr napoju energetycznego Przygotowanie: Do dużego garnka wlewamy składniki w kolejności: wódka, piwo, szampan, napój, sok. Wszystko lejemy ostrożnie tak żeby jak najmniej zgazować. Pijemy schłodzone. Również "turbokisiel" wydaje się ciekawy choć sam się na niego nie odważyłem http://przepisy-studenckie.blogspot.com/2013/08/turbokisiel.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenaew 03.02.2014 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Ciekawe jak człowiek się po tym czuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 04.02.2014 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Dość ekstremalne. Za moich czasów była po prostu wódka z sokiem czy spritem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbychu1992 03.03.2014 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Ostatnio "upędziłem" też Iceówkę.Rozpuszczamy w wrzątku cukierki Ice, studzimy i zalewamy spirolem. Mocno schłodzona jest boska. Dokładny przepis: http://przepisy-studenckie.blogspot.com/2014/03/iceowka.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Corneliaa 07.03.2014 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Haha lepiej nie wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol83 15.05.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Ostatnio robiłem wódkę kukułkę bardzo prosta do zrobienia, polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 15.05.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 z moich studenckich czasów pamiętam piwo zbrojone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierka 15.05.2014 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Drink DEAD LINE likier Kahlua likier Baileys likier Sambuca Absynt a wygląda to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 15.05.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Dla studentów akurat. Składniki w każdym akademiku i na każdej stancji Na studiach robiliśmy kawówkę. Problem był taki, że fusy nie dały się dobrze odfiltrować i całość była nieprzyjemnie mętna. Żeby była idealnie klarowna wirowaliśmy ją w laboratorium na wirówce przez pół godziny przy 40tys.obr/min. Wyszła prawie czarna, a idealnie przejrzysta. Szkoda że w domu nie mam takiej wirówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierka 16.05.2014 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Dla studentów akurat. Składniki w każdym akademiku i na każdej stancji he he masz rację. Bardziej skupiłam się na 'technice' picia alkoholu przez studentów, a nie na kosztach i dostępności. Ale tu wielu 'emerytowanych' studentów. Może ktoś skorzysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutka10 25.06.2014 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 wypróbowałam drink z tequillą i piwem imbirowym (proporcje 2:3) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna84 24.09.2014 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 a ja nie mogę nigdzie znaleźć piwa imbirowego ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krysha 24.09.2014 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 gingers jest imbirowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaKret 19.12.2014 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Po co kupować gotowe piwo imbirowe, skoro można podgrzac normalne piwo albo wziąć zimne i np. z odrobiną smakowego rumu? Ja tam próbowałam kiedyś i żyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszekbud 27.02.2017 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Przeglądając internet natrafiłem na kilka ciekawych pomysłów na drinki. Zwłaszcza studenci wykazują się tutaj dużą inicjatywą. Przedstawiam przepis na popularny podobno kociołek panoramixa Składniki: - litr wódki -3 piwa -litr taniego szampana (ruskacza) -pół litra syropu malinowego lub wiśniowego -litr napoju energetycznego Przygotowanie: Do dużego garnka wlewamy składniki w kolejności: wódka, piwo, szampan, napój, sok. Wszystko lejemy ostrożnie tak żeby jak najmniej zgazować. Pijemy schłodzone. Również "turbokisiel" wydaje się ciekawy choć sam się na niego nie odważyłem http://przepisy-studenckie.blogspot.com/2013/08/turbokisiel.html Ktoś to przeżył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.02.2017 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Ktoś to przeżył? Minęły już trzy lata. Nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anama 14.03.2018 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Kociołek spoko, ale od czasu do czasu, raczej sporadycznie. Jest też tania wersja nazywana "bigosem", a mianowicie najtańsze wino patykiem pisane z colą, smakuje jak żelki o smaku coli. A jeśli shoty, to super jest "pszczółka" lub inaczej "chupa-chups" - cytrynówka z syropem imbirowym i pieprzem, pycha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majsterklepka11 23.03.2018 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Piłem Kociołek Paronamiksa i jest o smaku jak dla mnie galaretki owocowej Ja zamiast szampana leje wino ale półsłodkie. Pije się szklankami i w brew pozorom na drugi dzień nie ma kaca, a w czasie picia pomimo mieszania wielu trunków nie chcę się wymiotować. Co do bigosu z komentarza nade mną to koledzy to pili, smakowało ale drugi dzień zdychali i więcej po to nie sięgnęli. Co kiedyś człowiek wyprawiał jak był na praktykach nad polskim morzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts