Elfir 24.09.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Zastanawiam się czy dałoby się taką wykładziną zgrzewaną wyłożyć ściany i dno prysznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_krak 24.09.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 oczywiście,że się da - w tej chwili w większości szpitali nie ma już w łazienkach płytek - tylko bezspoinowe wykładziny ścienne i podłogowe.w systemie jest kratka ściekowa, profile narożnikowe ( żeby zrobić ładne wyoblenie krawędzi wewnętrznych). Podłoże musi być idealne pod względem jakości ( płaskie), bo będzie widac każdą nierówność. No i niestety we własnym zakresie bez narzędzi do wykładzin ( spawarka do spoin) raczej cięzko to zrobić. Ale fachowców i firm, które to robią nie brakuję więc akurat to nie powinien być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.09.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Znasz rząd wielkości cen dla odbiorcy prywatnego (czyli jeden prysznic)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 24.09.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 (edytowane) Pawel_krak ma racje, My rowniez "od czasu do czasu" robimy realizacje w szpitalach,przychodniach,szkoły-przedszkola, wszystko jest do zrobienia. Profile itp. gadzety mocujemy zawsze przed robieniem masy samopozimującej. Przy wykładaniu wykładzin dywanowych równiez, mozemy wszystko ladnie "wykończyć". Jezeli chodzi o listwy dywanowe, wycinamy paski nastepnie wklejamy w profile plastikowe, lub obszywamy i montujemy bezprofilowo. (Foto z montazu profili alu.na które bedzie zachodziło pcv.) i (foto z realizacji wyykladania wykładzin i listwy obszywanej) Edytowane 24 Września 2013 przez sp**t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_krak 25.09.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 nie powinno to być zbyt drogie - pewnie przy tak małym zleceniu nie będzie to cena jak przy układaniu setek metrów w jakimś obiekcie ale kilkadziesiąt złotych na metr...powinieneś się zmieścić w takiej cenie, oczywiście bez materiałów. a skąd jesteś?bo mogę Ci pewnie polecić jakąś firmę z Twoje regionu lub miasta, która powinna się podjąc takiej małej robótki i dać Ci konkretną ofertę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.09.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 jestem z Poznania/Kórnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_krak 25.09.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 no to w Poznaniu masz przede wszystkim firmę AMPEL ( ul Obornicka, znajdziesz ich w internecie) Oni mają materiały i wykonawców, którzy porządnie Ci zrobią taką łazienkę. System łazienkowy ma na pewno tarkett, forbo polyflor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 26.09.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Układanie podłogi vinylowej, na wcześniej wylanej masie samopozimującej (w mieszkaniu) (foto relacja z naszej realizacji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.09.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 no to w Poznaniu masz przede wszystkim firmę AMPEL ( Na swojej stronie nie mają żadnej realizacji prywatnej wymienionej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.09.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 oglądałam kiedyś dom architektów w czasopiśmie wnętrzarskim, gdzie podłoga była wyłożona marmoleum zgrzewanym (nie było widac spoin) z wywinięciem na ściany (zamiast listwy przyściennej). Bardzo mi się podobalo. Wada jest taka tego materiału, że przy grubości wylewki dostosowanej do marmoleum, już nic innego położyć w przyszłości nie można, bo każda inna okładzina podłogowa jest grubsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_krak 27.09.2013 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 ale warto zadzwonić i zapytać- myslę,że pomogą w znalezieniu wykonawcy a sami dysponują praktycznie całą ofertą wykładzin jaka jest na rynku. Na swojej stronie nie mają żadnej realizacji prywatnej wymienionej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 27.09.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Witam, Chciałbym zapytać się Was, o jakiś rodzaj bardzo wytrzymałego gumoleum / linoleum, a może czegoś lepszego? Nie mam za bardzo warunków do położenia paneli podłogowych, a chciałbym zrobić imitację drewna w wersji dość wytrzymałej. Co kupić, czego szukać? Pozdrawiam Aby mieć radośc z położonej jakiejkolwiek podłogi, podłoże musi być profesjonalnie przygotowane i solidne. Wszystko co kruche musi zostać usuniętę, deski podokręcane. W miejsca zapadnięć wysypany perlite dla wyrównania, na to płyty OSB 16-20mm grube klejone na pióro wpust. Łączenia płyt zaszpachlowane i płyty przeszlifowane. Następnie PCV, linoleum, marmoleum itp. możesz kleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madejo 28.09.2013 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Witam Was, widzę, że przeszliśmy aktualnie na stronę tapet. Zakładając, że uda mi się wyrównać podłoże. Najłatwiej będzie pewnie za pomocą płyt OSB w moim przypadku. Na to dam wykładzinę lub panele vinylowe. Zakładając, że jest to jednak wykładzina, czy jeśli np za pół roku od ułożenia mebli na niej, zdecyduję się coś przenieść, pewnie mogę spodziewać się brzydkich odciśnieć w niej? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.09.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 ale warto zadzwonić i zapytać- myslę,że pomogą w znalezieniu wykonawcy a sami dysponują praktycznie całą ofertą wykładzin jaka jest na rynku. Na meila mi tylko odpowiedzieli, że nie zajmują się wykonawstwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_krak 30.09.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 w Poznaniu jest jeszcze firma ROBI być może oni Ci pomogą sorry ale myślałem, że w Amplu podadzą Ci choćby kontakt do wykonawców, którzy się u nich zaopatrują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 30.10.2013 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Witam Was, widzę, że przeszliśmy aktualnie na stronę tapet. Zakładając, że uda mi się wyrównać podłoże. Najłatwiej będzie pewnie za pomocą płyt OSB w moim przypadku. Na to dam wykładzinę lub panele vinylowe. Zakładając, że jest to jednak wykładzina, czy jeśli np za pół roku od ułożenia mebli na niej, zdecyduję się coś przenieść, pewnie mogę spodziewać się brzydkich odciśnieć w niej? Pozdrawiam Wykładzina na pewno się odkształci jeżeli będzie na niej stało coś ciężkiego. Zastanów się czy nie lepiej zainwestować trochę więcej ale zrobić to porządnie od początku do końca i mieć podłogę na lata..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszula30 03.11.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Czyli jak czytam że w przedszkolach kładą to znaczy ,że do pokoju dziecięcego się nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 27.11.2013 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 W przedszkolach na ogół kładą to co najtańsze a nie koniecznie to co najlepsze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggiez 12.01.2015 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 zorientuj się w żywicach dekoracyjnych, ja mam coś takiego wylane w pralni i jest super, możesz wybrać kolory, jest antyposlizgowe, mozna tam wylać wodę i nic, polecam, kupowałam w firmie Formatiq, w Poznaniu, to jest firma specjalistyczna ale na rynku jest tego sporo, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts