Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Styropian biały czy grafitowy?

Bioly-B5

Recommended Posts

• Odpowiedzi 343
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dlaczego Swisspor najlepszy? Jakość, obsługa, kontakt?

Chciłbym niniejszym pozdrowić Bartka Fightera, dzięki za dobre rady na forum, oraz zorganizowanie Caparola, sprawnie i w fajnych cenach :)

Co do styropianu, kupowałem fasadę, po 30m3 Austrotherma (XI 2012), Genderki (VII 2013) oraz Swisspora (IX 2013), różni producenci bo różnie to u mnie z kasą było oraz z terminami dostaw u producentów. Genderka najsłabsza, Swisspor najlepszy, tak to przypadkiem u mnie wyglądało, w mojej ocenie.

Dlaczego Swisspor najlepszy? Jakość, obsługa, kontakt?

Chodzi mi o jakość płyt, tj. trzymanie wymiarów, płaskość, defekty (np. zaoblenia na jednym krótkim boku iluśtam płyt Genderki), jeszcze nie ważyłem, ale zważę bo coś mi zostało. Co do obsługi wsjorawno, bez uwag - zakup u jednego sprzedawcy (pozytywnego, z portalu ależdrogoż, przedpłata 100%), do max. tygodnia tel. od producenta z info o transporcie, i tyle.

PS. Podłoga Lambda ze Swisspora fajna - ciężka, czorna :)

dzięki, to ważne!

Chodzi mi o jakość płyt, tj. trzymanie wymiarów, płaskość, defekty (np. zaoblenia na jednym krótkim boku iluśtam płyt Genderki), jeszcze nie ważyłem, ale zważę bo coś mi zostało. Co do obsługi wsjorawno, bez uwag - zakup u jednego sprzedawcy (pozytywnego, z portalu ależdrogoż, przedpłata 100%), do max. tygodnia tel. od producenta z info o transporcie, i tyle.

PS. Podłoga Lambda ze Swisspora fajna - ciężka, czorna :)

Ja dzisiaj też prawie eksplodowałam, gdyby nie Pan Cezary z Knaufa nie zaczął pilotować mego zamówienia. Podobno jutro moja wpłata-po tygodniu- ma wpłynąć do Knaufa od sprzedawcy.

ladnie.... no jak wplynie na czwartek, piatek bedziesz miala dostawe.... ale dziadostwo.....

A tak swoja droga przez takie wlasnie firmy pozniej sa opinie.... ze dostawa trwala jakos super dlugo z winy producenta... a tu prosze.... mamy przyklad dlaczego Knauf ktory normalnie zjezdza teraz podobno w 2-3dni przyjedzie do forumowiczki po 2 tygodniach

grzeniu666 dziekuje slicznie za pozytywna opinie... szczegolow transakcji nie pamietam, ale to dobrze.... bo ja pamietam tylko te, z ktorymi cos poszlo nie tak.

Mam nadzieje ze JEST PAN ZADOWOLNIONY :)

Pragnę tutaj złożyć serdeczne podziękowania dla Pana Cezarego B. z Knaufa, rejon Mazowsze za pomoc w odzyskaniu kwoty wpłaconej przeze mnie do nieuczciwego sprzedawcy styropianu.

Pan Cezary pomógł mi, aby kwota prawie 5400 zł wpłynęła na konto producenta.

Prawdopodobnie KNAUF w czwartek wyśle do mnie transport styropianu, jednak powiedzmy szczerze-on jeden z KNAUFa tym się zajął i doprowadził chyba do szczęśliwego zakończenia.

Wniosek- należy sprawdzać u producenta, czy zostało złożone Wasze zamówienie i wpłacone Wasze pieniądze!!!

Ja dzisiaj też prawie eksplodowałam, gdyby nie Pan Cezary z Knaufa nie zaczął pilotować mego zamówienia. Podobno jutro moja wpłata-po tygodniu- ma wpłynąć do Knaufa od sprzedawcy.
Edytowane przez GraMar

Tylko sprawdzone hurtownie rekomendowane przez przedstawicieli handlowych lub bezpośrednio kaska to producenta.

obie drogi zle.... w zamysle... logiczne... ale w praktyce.... bardzo zly pomysl :)

Nie udało mi się, aby bezpośrednio zawrzeć umowę z producentem.

Mało tego, jest bardzo trudno obejrzeć sobie styropiany, porównać je oraz porównać parametry techniczne. Nikt nie ma ich "na ekspozycji" /może markety, niektóre?/

Tylko sprawdzone hurtownie rekomendowane przez przedstawicieli handlowych lub bezpośrednio kaska to producenta.

Tak, Oliwko-Ty też swoje przeszłaś...

wnioski?

kupujcie styro u Fightera - jeszcze rozładunek gratis :)

Piotrek.... Ty mi tu niedzwiedziej przyslugi nie wyswiadczaj.

Obiecuje Ci - jak sie trafi jakis klient z FM po styropian z rozladunkiem - jedziesz ze mna go rozladowywac. i to osobiscie.... nie ze mi chlopaka jakiegos wyslesz!.

Najwyzej bedzie okazja wreszcie jakas ksiazke razem przeczytac :)

Wiec.... jak Panstwo widza.... tak... rozladunek w cenie.... razem z Piotrkiem :) sam sie pcha na 1 linie frontu.

Do TO i Yetico - dorzucilem Knaufa i Genderke...

Obiecuje Ci - jak sie trafi jakis klient z FM po styropian z rozladunkiem - jedziesz ze mna go rozladowywac. i to osobiscie.... nie ze mi chlopaka jakiegos wyslesz!.

Wiec.... jak Panstwo widza.... tak... rozladunek w cenie.... razem z Piotrkiem :) sam sie pcha na 1 linie frontu.

jaka szkoda że ja już styropianu nie potrzebuję ;)

:)

• 4 weeks później...

Jak sądzicie- czy teraz poprawia się już jakość styropianu, znaczy czy już producenci tną wyleżakowane bloki?

Czytałem wątek, wiem że IV kwartał- "szkoda gadać", ale muszę kupić styropian w tym roku.

Myślę czy nie poczekać do grudnia, nawet ceny może by trochę spadły ;-) normalnie chyba firmy produkowałyby już na magazyn, ale z uwagi na koniec odliczenia Vat-u w tym roku może być inaczej...

I po lekturze zmieniłem, pierwotnie chciałem TO, jednak chyba pójdę w kierunku Swisspora, ewentualnie Knauf, Austroterm