jazzy 13.03.2014 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Witam, będę często zaglądać. Ja buduję zwyklaka, niestety. Ale może kiedyś wybuduję takie cudo jak Ty Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 14.03.2014 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 (edytowane) jazzy Zaglądaj jak najczęściej, ale uprzedzam, że mamy tempo żółwia. Byłam z rewizytą u Ciebie i brakuje newsów z placu boju Fajny domek. Bardzo sympatyczny i wcale nie zwyklak Edytowane 14 Marca 2014 przez cormac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 14.03.2014 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 WitamZajebisty to mało powiedziane !!! Cudownie się zapowiada będziemy kibicować pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 15.03.2014 00:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Witam Zajebisty to mało powiedziane !!! Cudownie się zapowiada będziemy kibicować pozdro Hej Beato. Witam Cię i pozdrawiam. Pamiętam Twoją kuchnię z czerownymi akcentami i wpuszczaną wannę. Dziennik jest od początku w śledzionych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geedymin 15.03.2014 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Witaj Cormac,przedstawiam się, kibicuję i podziwiam.Piękny domek, tylko szkoda że rzutów nie możesz pokazać.Maciek z Rzeszowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 15.03.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 to i ja się przywitam .... dodaje do sledzonych dziennikow i kibicuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 16.03.2014 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Jeśli mogę coś doradzić to zabezpieczcie folią lub plandeką ściany betonowe bo inaczej na betonie będziesz mieć rdzawe zacieki z prętów które wystają z betonu. Woda spływa po prętach i dalej w dół po ścianie zostawiając niezbyt estetyczne wzorki. Ja zostawiłem niezabezpieczone i trochę zacieków niestety się zrobiło. Usuwa się je papierem ściernym ale tracisz wtedy połysk betonu jaki nadały mu sklejki szalunkowe. No chyba że ten beton będzie zatynkowany lub zaklejony płytami k-g. Ale szkoda by było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 16.03.2014 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 geedymin i R&K cześć chłopaki Rzuty, a raczej ich część niedługo się pojawią. Muszę zacząć ogarniać temat kuchni i łazienek. Kondrad ja kibicuję Twojej nowej budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 16.03.2014 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Jeśli mogę coś doradzić to zabezpieczcie folią lub plandeką ściany betonowe bo inaczej na betonie będziesz mieć rdzawe zacieki z prętów które wystają z betonu. Woda spływa po prętach i dalej w dół po ścianie zostawiając niezbyt estetyczne wzorki. Ja zostawiłem niezabezpieczone i trochę zacieków niestety się zrobiło. Usuwa się je papierem ściernym ale tracisz wtedy połysk betonu jaki nadały mu sklejki szalunkowe. No chyba że ten beton będzie zatynkowany lub zaklejony płytami k-g. Ale szkoda by było Dzięki za informacje. Niestety raczej nie zostawimy betonu na wierzchu. To są nasze jedyne kawałki ścian w salonie i mamy co do nich plany. Poza tym z bliska nie są ładne. Lejemy jakiś pancerny beton i nie do końca powierzchnia słupów jest gładka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 17.03.2014 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Witam, niesamowity dom się zapowiada. Z wpisów na temat obwodnicy metropolitalnej wnioskuję, że będziemy prawie sąsiadami )) Pozdrawiam i życzę pomyślności w realizacji ambitnych planów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 22.03.2014 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Kejt_R miło , że wpadłaś. Gdzie się budujecie? Fajni sąsiedzi zawsze są mile widziani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 23.03.2014 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Kejt_R miło , że wpadłaś. Gdzie się budujecie? Fajni sąsiedzi zawsze są mile widziani. Tokary, tuż przy polach golfowych. A Wy tak bardziej dokładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 23.03.2014 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Trochę bliżej, w Chwaszczynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 24.03.2014 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Trochę bliżej, w Chwaszczynie. Też się tam rozglądaliśmy, ale zdecydowaliśmy się na separację od cywilizacji, na ile to możliwe, tak żeby do pracy dojechać i mieć trochę przestrzeni (przynajmniej na kilka lat, póki i u nas się nie zagęści). Nic to, mrugnę do Was oczkiem w Lidlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 29.03.2014 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 A moge zapytac z jakis względów zdecydowaliście sie na taki rodzaj stropu? Rozumiem ze bedziesz go tynkowac czy zamierzasz zostawić surowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 29.03.2014 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Strop wybraliśmy po namowach architekta z konstruktorem. Robiliśmy porównanie z monolitem i filigrany wyszyły nam minimalnie drożej. Strop mimo że droższy to jednak tańszy Łatwiej go położyć, oszczędność w szalunkach /deskach, robociźnie. Ale przede wszystkim chodziło o czas. Mamy ten strop rozciągnięty (dom, taras na poziomie gruntu, schowek ),do tego na kilku poziomach, z dużą ilością stali , zeszło by się ekipie ze zbrojeniem, nie mówiąc o czasie szalowania takiej powierzchni. Strop docięty do centymetra, siatki przygotowane tak samo, wszytko ponumerowane - tylko rozłożyć. Legary przygotowali w jeden dzień, w drugi położyli strop i cześć siatek zbrojeniowych , dziś kończą z siatkami i szalują podciągi, które są równocześnie attykami. Na to przyjdzie 10 cm betonu. Po tygodniu powtórka z garażem. Płyty na łączeniu mają małe wcięcia, trzeba będzie je zaszpachlować. Mamy mieć rekuperację, więc w części będą sufity podwieszane. Ja bym największe płyty zostawiła odkryte, ale druga połowa nie jest aż takim fanem betonu:lol2: Pójdziemy na kompromis. Na razie cieszę się bunkrem, zanim go otynkujemy. http://i3.fmix.pl/fmi2009/1f385cb70027317b5336b16e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 29.03.2014 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Urwało mi posta. Ściana z betonu przykryta filigranem ma pełnić rodzaj schowka na drewno, rowery....Poniżej widać to lepiejhttp://i3.fmix.pl/fmi654/421d937f002350ef5336b178 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 04.04.2014 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 A myślałem, że tylko dzięki mnie żyły w ubiegłym roku huty . Widzę, że u Ciebie stali tez poszło co nie miara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 07.04.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Nooo, dzieje się u Ciebie Ty kochasz beton, a ja takie przeszklenia - wąskie, długie, różnorakie Zazdroszczę Ci siłki (tzn. gym'u) Ja, póki moje dziecię jeszcze malusie, wykorzystam jego pokój na trzymanie żelastwa, a potem to nie wiem, chyba w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.04.2014 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Zazdroszczę swobody architektonicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts