_ika 23.08.2013 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 (edytowane) Witajcie, nadszedł czas decyzji co do koloru mebli w aneksie i mam metlik. Miały być całe w kolorze jaśniutkiego chłodnego dębu. Meble w salonie białe z niewielkimi dodatkami dęba truflowego (załacznik). Zawsze marzyła mi się biała kuchnia i teraz uzyskałam na nią zgodę Ja widzę dwie opcje: 1. dół mebli zostaje jaśniutki dąb a górę robię korpus też dąb a fronty białe lakierowane (ta wersja tańsza) 2. Całość mebli - korpusy + cokół dąb truflowy a fronty białe lakierowane. Co sądzicie? Wiem, że w opcji 2 fajnie wyglądałby blat również truflowy jednak nie ma takiego w ofercie więc blat w obu przypadkach jasny byłby. Pewnie padnie pytanie o korpusy dlaczego tak. Otóż zrobienie korpusów lakierowanych to dla mnie zdecydowanie za duży koszt, a zwykła płyta niestety żółknie i widziałam to już nie raz. Wygląda to kiepsko. Bardzo proszę o pomoc! w załaczniku jeszcze zdjęcia po lewej wybrany blat i obok ten dąb. Edytowane 23 Sierpnia 2013 przez _ika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 23.08.2013 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Brak załącznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ika 23.08.2013 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 juz są w załącznikach projekt kuchni, niestety baaardzo amatorski i kolor dąb truflowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.08.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 może po prostu jasne meble Ikea Nexus brzoza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ika 23.08.2013 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 meble będę robiła na zamówienie, ikea odpada zastanawiam się po prostu nad tymi dwoma opcjami. Całe jasne drewniane miały być pierwotnie jednak kusi mnie biel żeby nawiązać do salonu. Pytanie tylko czy fronty wszystkie białe i korpus truflowy czy też biała tylko część szafek u góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.08.2013 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 jak ci się podoba, korpusu prawie wcale nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amca 28.08.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 To prawda, korpusów nie będzie praktycznie widać. Jednak połączenie dekoru Dąb Trufel i bieli jest bardzo atrakcyjne i nie powinnaś z niego rezygnować. Moim zdaniem - górne szafki fronty białe, dolne w kolorze dębowym. Co do żółknięcia płyty laminowanej, to nie masz się czego obawiać, kwestia wyboru dobrego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ika 28.08.2013 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Dziękuję widać przy pochłaniaczu (będzie szafka zabudowana ale nie na równi z resztą), boki mebli no i przy lodówce. niestety w aneksie na dole widze jedynie dąb jasny, dąb truflowo będzie moim zdaniem zdecydowanie za ciemny w tak małej przestrzeni. Salon biel z truflą. Tylko zastanawiam się czy ten jasny dąb w dolnych szafkach pasuje. Bo do salonu niczym nie nawiązuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts