harry881 26.08.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Witam wykonuje obecnie u siebie podłogi na gruncie (glina), podsypane 50cm piasku i wylane chudziaki, obecnie zastanawiam się nad folią ,zamierzałem dać 2 warstwy foli budowlanej 0,3 na chudziaku i jedną warstwę foli pomiędzy warstwami styropiany. Na to styropian 15 cm. Ale czy w 3 warstwach po 5 cm czy 2 warstwy i do tego jaki styropian, Zastanawiałem się nad : Termo-Organika PLATINUM PLUS PODŁOGA w sumie potrzebuje 14m3 czy polecacie coś innego. Potem wylewka Miksokret, tam gdzie podłogówka 5cm a gdzie nie ma 7cm i w to siatkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 26.08.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Mam ten styropian w dwóch warstwach 5+10cm.Wykonawcy chwalili, a ja nie mam porównania - chodziło się dość miękko po tym. Dodam jednak, że w samym wejściu do domu został ten styropian niczym nie osłonięty (wylewka kończy się przed progiem) i wszyscy (oprócz mnie) po nim chodzą od kilku miesięcy. Styropian się tam nieco zgniótł, ale o dziwo nie pęka, nie kruszy się itd. Myślałem że się szybko zniszczy w takim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts