Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kupiliśmy. Poprosiliśmy dewelopera, zeby wysłał do nas "czysty" plan tylko z

elementami, których ruszyć sie nie da (czyli wentylacje, okna etc). Oto plan

przed Wami. Ja patrze i patrze i chyba w te klocki dobra nie jestem. Wiem, czego chcę, ale nie wiem, jak to nałożyc na projekt:

- 3 pokoje (moze w przyszlosci 4)

- łazienkę z oknem

- funkcjonalna przestrzen, czyli dużo szaf i maksymalnie przeszklony korytarz

sprawiający wrazenie bardzo przestrzennego

- w łazience i wanne i kabine i szafkę na pranie + pralka oczywiscie

- duzy stól jadalny

- nie potrezbuje biurka pod kompa

- w pokoju dziennym ekran pod projektor

Gdy Wy patrzycie na te biala kartke, to co widzicie?

dzieki :)

p.s Na razie w mieszkaniu beda dwie osoby, a potem kto wie :)CZYSTY.jpg

Problemem są wszystkie okna do podłogi co ogranicza nieco aranżacje,jest natomiast dużo pionów,dlatego można kombinować.

Kuchnia nie jest przy wejściu,ale za to połączona z salonem co daje otwartą przestrzeń również na korytarz.W sypialni wyodrębniłam garderobę.W salonie niebieski kwadracik to np:akwarium.Łazienka z oknem w której mieści sie wanna i prysznic.

http://img560.imageshack.us/img560/3195/30bi.jpg

• 2 weeks później...

Kinka,

bardzo dziękuje, zlatana jestem, więc reakcje wolno mi wuchodza.

Twoj pierwszy pomysl jest zblizony do moich wstepnych koncepcji - załączyłam zdjęcia.

Wiem, że chciałabym, dokładnie jak to kinka narysowała, zrobic półotwarta kuchnie na pokoj dzienny i

- najchetniej szpaler 3 lamp nad wyspą/ barkiem jezeli ją zaplanuje (załączam zdjęcia lamp z gąsiora na wino, 1 już taką zrobiłam)

- znalezc miejsce na ekran i projektor (ale wtedy niestety rzeczywiscie kanapa jest tylem do wyjscia na balkon ;( )

- znalezc miejsce na moj ukochany fotel wiszacy tzw. bubble chair (na zdjeciu)

-a przedpokoj: chcialabym zeby powstal duży przestronny ciag - moze szafy od podlogi do sufitu lustrzane?

jak to widzicie?

z gory dzieki

Warszawa-20130905-00399.jpgWarszawa-20130905-00400.jpgbubble-chair-large-72.jpg-3_1_1.jpglampy2.jpglampy.jpg

Edytowane przez redmonster
dodalam pytani e

moim zdaniem twoje ustawienie łóżka jest niewygodne.

Wychodzi też bardzo duża komunikacja przy wejściu.