sweetBe4r 08.11.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Miałem okazje przetestować żarówkę u znajomych i tam było wszystko w porządku, żadnych dźwięków. Wniosek z tego, że świetlówka nie jest winna (producent) co nie zmienia faktu, że wcześniej tego nie było. Może moc żarówki ma tu coś do znaczenia, bo wcześniej miałem słabszą wkręconą.Niemniej jednak w chwili obecnej świetlówką ciągle brzęczy wiec cały czas pobiera prąd ....pytanie, jak dużo?Coś mi się wydaje, że w tym przypadku nie można mówić o oszczędności... Ewidentnie jest coś nie tak w instalacji, ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 09.11.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 (edytowane) ...pytanie, jak dużo? Coś mi się wydaje, że w tym przypadku nie można mówić o oszczędności... Ewidentnie jest coś nie tak w instalacji, ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić ? Łatwo sprawdzić. Wyłącz wszystko, oprócz burczącej żarówki i zobacz ile nakręcił licznik przez godzinę. Prawdopodobnie nic, więc jeżeli drażni cię burczenie , to zmień żarówkę na cichszy model. Ale to też kosztuje, więc masz rację- w tym przypadku nie można mówić o oszczędności Instalacja może, ale nie musi mieć związku z burczeniem, nawet jeżeli u znajomych ta sama żarówka nie burczy. Po prostu jest zbyt wiele możliwych przyczyn brzęczenia. Edytowane 9 Listopada 2013 przez irqul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts