konikpolski 29.08.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 (edytowane) W mojej małżeńskiej sypialni (o zamierzonym efekcie "paryskiego buduaru") nad łóżkiem stojącym przy ścianie kolankowej chciałabym nakleić tapetę. Nie mam jednak pojęcia, co tu będzie pasować, biorąc pod uwagę, że: - łóżko proste, kolor ciemny brąz, takież stoliki nocne i inne meble- lampki nocne upolowane na Westwingu mają ceramiczne złociste podstawy i jedwabne brązowe klosze- lampa górna upolowana na starociach - kolor złota i kryształki- uchwyty mebli - kryształki- generalnie kolorystyka - brąz (ze złocistymi dodatkami) + śliwka (śliwkowa narzuta, poduszki, flakoniki retro na toaletce itp.)- nad łóżkiem niestety jest okno... Czy tu w ogóle pasuje tapeta? Może gładka, żeby nie przesadzić z motywami? Czy ktoś potrafi to sobie wyobrazić? - bo niestety całość jeszcze nie istnieje i jest jedynie w mojej wyobraźni... Edytowane 30 Sierpnia 2013 przez konikpolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.08.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 (edytowane) możesz mi powiedzieć, co w tych elementach, które wymieniłeś jest "paryskiego"?Cegły solne to raczej podchodzi pod styl rustykalny, ewentualnie szeroko pojęte "eko". Styl francuski jest bardzo jasny, pastelowy Edytowane 29 Sierpnia 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konikpolski 29.08.2013 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 (edytowane) możesz mi powiedzieć, co w tych elementach, które wymieniłeś jest "paryskiego"? Cegły solne to raczej podchodzi pod styl rustykalny, ewentualnie szeroko pojęte "eko". Styl francuski jest bardzo jasny, pastelowy Zgadza się, styl francuski jest pastelowy, aczkolwiek same meble równie często bywają w tym stylu białe jak i ciemnobrązowe. Ja białych mebli nie chcę, ale za to ściany i inne dodatki mają być jasne (może lekki beż lub ciepły popiel) bądź jasno śliwkowe (ten kolor również pasuje do stylu francuskiego). Pisząc "styl francuskiego buduaru" mam na myśli raczej przytulność, miękkość, łagodne kształty - stąd np. proste meble, nie nowoczesne i nie "kanciaste", stąd przyjemne drobiazgi nabywane na targu staroci, jak lampa czy np. stare lustro... Do francuskiegu buduaru pasowałaby wzorzysta tapeta, ale czy do "mojego francuskiego buduaru" pasuje? Stąd prośba o Wasze zdanie na ten temat. Edytowane 30 Sierpnia 2013 przez konikpolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.08.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 ponieważ to jest twoje wyobrażenie na temat "paryskiego" buduaru, trudno doradzić. Masz i cegly solne i proste ciemne meble i kryształki i złocenia. A teraz do wszystkiego tapetę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 29.08.2013 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Tutaj masz styl francuski w sypialni http://www.villadecor.pl/6-sypialnia?p=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konikpolski 30.08.2013 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Aleksandryta - tak, znam, dziękuję. Elfir - no cóż, jak powiedział kiedyś pewien mądry człowiek "De gustibus non est disputandum", niekoniecznie musi nam się podobać to samo, a że w Paryżu i w innych rejonach Francji mieszkałam jakiś czas - wiem o czym piszę i co planuję... Ale cóż, dziękuję, że się wypowiedziałaś - Twoja krytyka nieraz jest ostra (śledzę forum od dawna), ale daje do myślenia. W pewien sposób odpowiedziałaś mi zresztą na moje pytanie - z pewnością wzorzysta tapeta nie miałaby tu racji bytu, zresztą też tak myślałam. Może kiedy moja sypialnia już powstanie, pokażę na forum jakieś zdjęcie i wtedy ocenisz pomysł jeszcze raz, jeśli zechcesz. Miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil232 29.04.2016 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 na topie ostatnio jest też styl skandynawski czyli głównie jasne barwy z szarymi elementami, właśnie planuję stworzyć taką aranżację w swojej sypiali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielono Mi 03.05.2016 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 ja chce zamówić do sypialni fototapetę z widokiem na morze myślę, że to doda uroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RajskieWnetrza 02.07.2021 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 (edytowane) A może po prostu las? reklama na FM jest płatna Edytowane 2 Lipca 2021 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts