Zielony ogród 10.09.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 (edytowane) dawno się tak nie ubawiłam na forum budowlanym:) tylko mam teraz problem - wyrzucić moją starą chińską porcelanę? trochę szkoda, ale skoro ma mnie ona zdyskredytować w oczach takiego faceta jak d(*L*)b... (ps. nie mam 65 lat. ale bez względu na rocznik to tylko kwestia czasu) Edytowane 10 Września 2013 przez Zielony ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 10.09.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 a chińskie wazy z czasów dynastii Ming to już wogóle beee - nie dość że chińskie, to jeszcze stare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 10.09.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 och, jesteśmy tym otoczeni - niemieckie samochody, włoskie meble, szwedzka stal, francuskie perfumy.......mamy mózgi podatne na pranie, chłoniemy marketing jak gąbki, oddajemy się bankom w niewolę byleby coś kupić, co trzeba mieć..... wygoda, prestiż, uroda...mi też trudno się z tego wywinąć, chociaż wiem swoje na temat wartości i długości życia...wyższa półka...zawsze ktoś dostawi jeszcze wyższy regał i nasza wysoka półka stanie niska, a czas na zarobienie pieniędzy juz przepadł...nie ma co tu radzić - plusultra pisałaś, że nie chcesz tu recepty na życie, ale jakoś niechcący to się o taka filozofię ociera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 10.09.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 och, jesteśmy tym otoczeni - niemieckie samochody, włoskie meble, szwedzka stal, francuskie perfumy.......mamy mózgi podatne na pranie, chłoniemy marketing jak gąbki, oddajemy się bankom w niewolę byleby coś kupić, co trzeba mieć..... wygoda, prestiż, uroda...mi też trudno się z tego wywinąć, chociaż wiem swoje na temat wartości i długości życia... wyższa półka...zawsze ktoś dostawi jeszcze wyższy regał i nasza wysoka półka stanie niska, a czas na zarobienie pieniędzy juz przepadł... nie ma co tu radzić - plusultra pisałaś, że nie chcesz tu recepty na życie, ale jakoś niechcący to się o taka filozofię ociera.Są jeszcze polskie wartości z wyższej półki, tylko trzeba umieć je dostrzec. Ja na ten i tamten przykład dostrzegłem gołąbki, pyszne były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.09.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Dla mnie wyższą, obecnie niestety poza zasięgiem półką byłby kamienny dom w średniowiecznym miasteczku gdzieś na południu Europy urządzony antykami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.09.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 a chińskie wazy z czasów dynastii Ming to już wogóle beee - nie dość że chińskie, to jeszcze stare. Dynastia Ming nie była chińska z pochodzenia, dlatego się nie liczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 11.09.2013 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 mamy już chińskie borówki amerykańskie, truskawki i Hallstatt - skubańcy potrafią wszystko, ja raczej ich podziwiam, że na wszystkim potrafią zarobić. nawet na tym właściwym dla Europejczyków snobizmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitadywanowicz 14.10.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Chyba nie koniecznie. Owszem, są sprzęty które szybko się zużywają i je warto kupić lepszej jakości ale tak ogólenie nie ma co przesadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi84 15.10.2013 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Odpowiadając na pytanie w temacie odnośnie zadowolenia: dla mnie nie zawsze. Kupiłem drogi narożnik do salonu dobrej firmy i jestem w pełni zadowolony. Kupiłem też szafkę RTV włoskiej firmy Munari - w sklepie podobała mi się bardzo, parę godzin walczyłem ze sobą, czy wydać kilka tysięcy złotych na jeden mebel i kupiłem. A teraz trochę żałuję - pewnie dało się coś innego znaleźć za 1000-2000 zł i już nie robi na mnie takiego wrażenia, wbudowanego światełka praktycznie nie używam... Generalnie wychodzę z założenia, że przynajmniej część rzeczy warto kupić z wyższej półki, szczególnie jeśli chodzi o przedmioty mające intensywnie służyć latami lub są trudno wymienialne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Classify 31.01.2014 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Mnie zadowalają może nie tyle rzeczy z wyższej półki, co po prostu solidne rzeczy. Jakość często idzie w parze z ceną, więc można powiedzieć, że czuję się spełniony, gdy mam drogie rzeczy. Ale to nie jest reguła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sursum 04.02.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Mnie zadowalają może nie tyle rzeczy z wyższej półki, co po prostu solidne rzeczy. Jakość często idzie w parze z ceną, więc można powiedzieć, że czuję się spełniony, gdy mam drogie rzeczy. Ale to nie jest reguła Człowieku, założyłeś sobie ten wątek tylko i wyłącznie po to, żeby zrobić reklamę firmie Vidok z Lublina. Co to w ogóle ma znaczyć? Twoje posty nie niosą ze sobą żadnej wartości merytorycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gawor5 19.04.2014 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Uważam, że w budownictwie potrafi się to przełożyć na zadowolenie a i często na oszczędności. Kupując lepszy materiał do murowania ścian jakim jest beton komórkowy, możemy postawić nasze ściany szybciej niż z ceramiki oraz później w okresie eksploatacji cieszyć się oszczędnościami powstałymi w skutek lepszego izolowania ciepła. Beton komórkowy jest obecnie materiałem, który najlepiej zatrzymuje ciepło wewnątrz domu, ze wszystkich powszechnie używanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.04.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Najlepiej zatrzymuje ciepło styropian z powszechnie używanych Jaki sens ma twój post w tym wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 20.04.2014 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Gawor5, gdzie tylko choćby z grubsza pasuje, zachwala beton komórkowy. Ciekawe, czy Termalica płaci za taki marketing szeptany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.04.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 a reklamuję tę firmę, bo nie znalazłam nazwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 22.04.2014 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 W starszych postach. Nie jest to typowe reklamowanie - brzmi jak bardzo zadowolony z wyboru inwestor, dlatego skojarzył mi się marketing szeptany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.04.2014 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 no dobra, może być i bk, ale przecież co drugi na podwórku bk kręci... co to za wyższa półka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 22.04.2014 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Może kręcą na drabinie i stąd ta wyższa półka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksander909 23.04.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 albo na wozie strazackim lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts