Reze 06.11.2013 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Dana, nie wiem, czy szybciej zaczniemy, urzędów się nie przeskoczy, już przestałam się denerwować. Jak los nam będzie sprzyjał, to może ruszymy na wiosnę, jak nie... to nawet nie chcę myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 06.11.2013 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Dana -pochwal się jakie to "rewelacyjne meble", bo ja z "rewelacji", to uważam tylko 80-calowy telewizor 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 12.11.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 (edytowane) Witam. Te rewelacyjne meble to akwarium i duża przeszklona woliera dla ptaków podobne to wszystko do tego co teraz mamy tylko akwarium mniejsze bo ściany mniej niestety: Mniej więcej coś takiego, ale osobno, bo okna mam w projekcie duże, takie na jednej ścianie 2500x2200 i na drugiej takie samo w salonie, na trzeciej ścianie przejcie do kuchni dość spote bo kuchnia półotwarta, a na ostatniej planujemy troszkę zmodyfikować projekt przejście 2000x2200 do drugiego pomieszczenia, czyli powiększamy salon o jeden pokój, a sypialnię do drugiego większego przeniesiemy. Ciszej będzie, bo wszystkie ściany sypialni będą nośne. A projekt u mnie w dzienniku na pierwszej stronie. Edytowane 12 Listopada 2013 przez dana0606 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reze 13.05.2014 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 No to czas podsumować i zakończyć wątek Miał być szyty na kieszeń i potrzeby. Poszukiwań było dużo, propozycji jeszcze więcej. Od projektów gotowych, przez indywidualny, do gotowego z kilkoma zmianami. Stanęło na M72a L (wersja lustrzana) Zmiany: zamiast łazienki, garderoba, zamiast pokoju narożnego północno wschodniego, łazienka 12m*, reszta pomieszczeń zostaje. Okno w salonie poszerzone do 4m w systemie HS Zlikwidowane kominy Zamiast ław, płyta fundamentowa Przy 106m* dom będzie potrzebował 10000kWh na ogrzewanie. Coś dużo wyszło. Płyta na 10cm XPS, brzegowo 20cm, na płycie 15cm styro, rurki od ogrzewania podłogowego i wylewka 7cm, na to kafelki. Ściany z 24cm silikatów docieplone 20cm styropianu frezowanego Strop- kratownica docieplony 50cm wełny mineralnej. Ściana szczytowa od środka i wieniec pomiędzy wiązarami docieplone styropianem 18cm Wiązary bezpośrednio na wieńcu. Drzwi zewnętrzne Porta Passive Okna Vetrex V90+, Tarasowe Patio Line HS Montaż okien na ciepłych podkładach systemowych, warstwowo. Zewnętrzna rama docieplona węgarkiem ze styropianu, na ramie od zewnątrz taśma rozprężna. Wentylacja mechaniczna z rekuperatorem Brink Renovent 300 Excellent Taras poszerzony do 3m wydłużony na całą południową stronę domu. Dach dwuspadowy kryty membraną plus dachówka ceramiczna. Ściany wewnętrzne 12cm silikat. Piec (albo gazowy z zamkniętą komorą spalania i wyrzut spalin poziomy przez ścianę, albo piec elektryczny, bufor 500, 600l) się jeszcze policzy I to tyle. Wybrane, zaakceptowane, poszło do PNB, czekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.05.2014 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 a dlaczego nie wyszedł indywidualny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reze 13.05.2014 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Elfir, z wielu powodów. Jednak decydującym był czas i pieniądz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts