Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak rozplanowac tu kawalerke. 7,20m na 4,00m

pastixi

Recommended Posts

Witam serdecznie..

Zaistniała możliwość bym sobie z moja panną zagospodarował pomieszczenie nad garażem - zawsze to tańsze niż wynajem mieszkania.. jest to u rodziny wiec całkowicie darmowe lecz problem w tym że jest to stan totalnie zerowy...

Ale do rzeczy. Nie mam pojęcia, gdzie umieścić kuchnie, wc+ prysznic, jak to rozplanować czy dawać ścianki - bo może lepiej kuchnie oddzielić.. Mam pewne przemyślenia ale chciałbym zapoznać się z Waszymi przemyśleniami.. a już najbardziej jakimiś rysunkami szkicami czy tez planami.. Ja w zamian postaram sie dodawać foty z realizacji krok po kroku..

Dodam iż jak na widocznych fotkach jest to pomieszczenie z wysoką ścianką kolankową 200cm ale po wylewce zostanie w najniższych kawałkach około 180-185cm.. ale to tylko z 2 stron..

Wejście jest z klatki schodowej po lewej stronie u góry planu.. na dole okno wychodzące na Południe, a po prawej stronie na dłuższej ścianie okno na wschód.

Wysokość do jętek 270cm - a są one połączone tak jakoś dziwnie jakby były resorem dachu.. Można tam wejść i też jest jakaś powierzchnia do zagospodarowania z tym że mała..

Jak to wszystko pogodzić by można było tam wygodnie zamieszkać..

Pozdrawiam serdecznie i proszę o rady - najlepiej jakieś wizualizacje..

plano nad garzos.jpg

nad+garażem.0.jpgnad+garażem.jpgnad+garażem.0.jpg

Generalnie fajny pomysł.. Dziękuje za tę aranżacje :) Poczekam jeszcze na inne wskazówki.. pion do podłaczeń w sumie nei jest istotny choć najłatwiej w ktorymś rogu na ścianie 4metrowej górnej bez okna... Troszkę mnie przeraża ta kuchnia po lewej.. do tej pory w zamyśle miałem kuchnie tam gdzie Kinka zaproponował wc - a wc zaraz po lewej przy wejściu... ale to też nie jest złe ... Własnei dlatego tu napisąłem by poznać kilka roznych pomysłów..

Bardzo dziękuję i czekam na dalsze pomysły i możliwości zagospodarowania tej przestrzeni.. - pod spodem jest garaż a wyjazd z niego jest po stronie okna szerokości 120cm na dole plany - jest to ściana południowa.

Dziękuje i czekam na wiecej - pozdrawiam