pastixi 31.08.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Witam serdecznie.. Zaistniała możliwość bym sobie z moja panną zagospodarował pomieszczenie nad garażem - zawsze to tańsze niż wynajem mieszkania.. jest to u rodziny wiec całkowicie darmowe lecz problem w tym że jest to stan totalnie zerowy... Ale do rzeczy. Nie mam pojęcia, gdzie umieścić kuchnie, wc+ prysznic, jak to rozplanować czy dawać ścianki - bo może lepiej kuchnie oddzielić.. Mam pewne przemyślenia ale chciałbym zapoznać się z Waszymi przemyśleniami.. a już najbardziej jakimiś rysunkami szkicami czy tez planami.. Ja w zamian postaram sie dodawać foty z realizacji krok po kroku.. Dodam iż jak na widocznych fotkach jest to pomieszczenie z wysoką ścianką kolankową 200cm ale po wylewce zostanie w najniższych kawałkach około 180-185cm.. ale to tylko z 2 stron.. Wejście jest z klatki schodowej po lewej stronie u góry planu.. na dole okno wychodzące na Południe, a po prawej stronie na dłuższej ścianie okno na wschód. Wysokość do jętek 270cm - a są one połączone tak jakoś dziwnie jakby były resorem dachu.. Można tam wejść i też jest jakaś powierzchnia do zagospodarowania z tym że mała.. Jak to wszystko pogodzić by można było tam wygodnie zamieszkać.. Pozdrawiam serdecznie i proszę o rady - najlepiej jakieś wizualizacje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 01.09.2013 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Napisz jeszcze gdzie jest pion,bo od tego zależy gdzie będziesz miał wc/kuchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 01.09.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 (edytowane) Można zrobić np tak:http://img208.imageshack.us/img208/8802/llco.jpg Edytowane 1 Września 2013 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pastixi 01.09.2013 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Generalnie fajny pomysł.. Dziękuje za tę aranżacje Poczekam jeszcze na inne wskazówki.. pion do podłaczeń w sumie nei jest istotny choć najłatwiej w ktorymś rogu na ścianie 4metrowej górnej bez okna... Troszkę mnie przeraża ta kuchnia po lewej.. do tej pory w zamyśle miałem kuchnie tam gdzie Kinka zaproponował wc - a wc zaraz po lewej przy wejściu... ale to też nie jest złe ... Własnei dlatego tu napisąłem by poznać kilka roznych pomysłów.. Bardzo dziękuję i czekam na dalsze pomysły i możliwości zagospodarowania tej przestrzeni.. - pod spodem jest garaż a wyjazd z niego jest po stronie okna szerokości 120cm na dole plany - jest to ściana południowa. Dziękuje i czekam na wiecej - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 01.09.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Kuchnie umieściłam po lewej,aby było w niej jaśniej od obu okien,które są niewielkie,stąd też niska a nie wysoka ścianka.Łazienka nie potrzebuje okna dlatego jest w rogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rmqkr 02.09.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.09.2013 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 gdzie pralka?Prysznic ma mieć szerokość 50-60 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 03.09.2013 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 No właśnie coś nie tak z wymiarami na 120cm nie zmieścisz prysznica i wc.Może w ten sposób (pralka w kuchni)http://img716.imageshack.us/img716/3867/yjdo.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts