asiaaaaaaaaaaa 02.09.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Tak jak w temacie - co myślicie o zasłonie zamiast przesuwanych drzwi w szafie wnękowej? Może ktoś ma i może powiedzieć jak to wygląda w praktyce? Chętnie też dowiem się jak to wygląda waszym zdaniem od strony wizualnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 02.09.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Od strony wizualnej, to sprawa indywidualna. Miałam gdzieś przez przypadek, teraz mam z wyboru. I doceniam przede wszystkim aspekt praktyczny - jedną ręką można coś wyjąć i - co najważniejsze - jest bardzo łatwo dostępna od razu cała szerokość (czego brak przy drzwiach przesuwanych jest wg mnie ogromnym utrapieniem). Z minusów - pies może chcieć tam spać U mnie jest w sypialni i osobiście jestem przekonana o wyższości tego rozwiązania od drzwi przesuwnych (od otwieranych - kwestia ustawienia i możliwości technicznych). Natomiast w bardziej 'reprezentacyjnym' miejscu miałabym jednak wątpliwości estetyczne... - ech te stereotypy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.09.2013 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 ja miałam "sznurki" - strasznie się toto plątało przy wchodzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 03.09.2013 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Ja mam. W sypialni i w przedpokoju. Takie rozwiąznie podyktował nam brak środków finansowych na wymarzone drzwi. Wrażenia? Zasłony nie zawsze układają się idealnie. Mąż i syn niekoniecznie myślą o tym, by je dosunąć do końca. Kot ma nieograniczony dostęp. Kurzy się w środku. No, i to może wina mocowania (my mamy na linkach z IKEA), ale się "przycinają". U nas to rozwiązanie chwilowe, więc da się żyć. Ale docelowo na pewno zrobię sobie drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 03.09.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Powiem szczerze ,że mam mieszane uczuycia co do takich kotar. Jakoś wydaje mi się , że bardziej się kurzy . Wiadomo , są plusy i minusy, ale ja osobiście wolałabym drzwi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 03.09.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Ja bym się nie zdecydowała... nie podoba mi się wizualnie, poza tym - kot wejdzie i wyśpi się w środku, kurz wlatuje, moja obsesja doskonałości kazałaby mi ciągle stać przy tych zasłonkach i układać je tak, aby było perfekcyjnie... Aczkolwiek, jako ekonomiczne i tymczasowe rozwiązanie, mogłoby być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaaaaaaaaaaa 03.09.2013 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Dzięki za odpowiedzi. Podobają mi się te zasłony, moim zdaniem fajnie to wygląda, ale po waszych odpowiedziach boję się trochę kurzu. Kota niestety nie posiadam. Myślę, że z układaniem ich nie byłoby problemu, ponieważ nie odsłaniałabym ich po kilka razy dziennie, zastanawiam się tylko jak byłoby z ich brudzeniem się - chciałabym białe, ewentualnie w kolorze naturalnym. Teraz mam drzwi, ale sytuacja wygląda tak, że szafę mam od wieeelu lat, wtedy dostępne były tylko dwa kolory - biały i czarny. Ja miałam biały, w słoje, moim zdaniem brzydki... coś takiego --> Później zmieniłam meble na rude i drzwi szafy też, ale minęło już kilka dobrych lat, mebli się pozbyłam i teraz została mi zupełnie nie pasująca szafa. Potrzebuję czegoś jasnego, a nie chcę znowu wydawać kasy na nowe drzwi, dlatego pomyślałam o tych zasłonach. Myślałam jeszcze o pomalowaniu szafy na biało, ale nie wiem czy tak się da, czy będzie to dobrze wyglądać i trzymać się...? Poza tym zasłony wydały mi się ciekawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 03.09.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Mnie się zupełnie nie podoba takie rozwiązanie ani ze strony praktyczniej ani wizualnej. Jedno wielkie skupisko kurzu i nic poza tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.09.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 bez przesady z tym kurzem. kotary się pierze. Pewnie mniej w nich kurzu niż w obiciu kanapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 04.09.2013 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Ja jestem przeciwnikiem wszelkich zasłon i firan w domu z uwagi na kurz i chociaż się ich pierze to przy każdym ruchu kurz się unosi do góry,a co dopiero jak kilka razy na dzień zaglądasz do szafy i je odsuwasz.Napewno nikt nie będzie co drugi dzień zdejmował i trzepał zasłon,a zetrzeć kurz z nich się nie da,jako rozwiązanie chwilowe napewno się sprawdzi,ale na dłużej-stanowcze NIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts