Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grzejniki Radox

husar

Recommended Posts

Deweloper wybierze płytę najtańszą z możliwych, natomiast inwestor indywidualny powinien jednak stosować prócz ceny jeszcze inne kryteria, nieprawdaż?

Czym różni się jeden grzejnik płytowy od drugiego?

Czym ogólnie różnią się od siebie różne typy grzejników?

Pozdrawiam

Bogusław

• 1 month później...

Ja mam grzejniki Radox, zdecydowaliśmy się na nie z żoną ze względu rozsądną cenę przy ciekawym wyglądzie. Nie jestem w stanie określić jak sprawują się ogólnie, jedynie na naszym przykładzie, ale puki co jesteśmy zadowoleni, działają bez zarzutu a i wyglądają dobrze. Początkowo też myśleliśmy o Purmo, ale zastanawialiśmy się nad kilkoma wariantami. Radoxa znalazłem w internecie, ale,że ja wolę pomacać :-) więc pojechaliśmy do sklepu obejrzeć na żywo, i faktycznie wzory są nowoczesne, jest z czego wybierać.

Jak pisała martulaa faktycznie ma to na wyłączność ta jedna firma, mają sieć kilku sklepów w Polsce. Bądź co bądź z tego co się dowiedziałem i na postawie przeprowadzonego wywiadu środowiskowego :D : Radox ma kilka fabryk, pracują ponoć na niemieckim sprzęcie, firma jest dość świeża bo jest na rynku chyba kilka lat, ale ich fabryka produkowała dla innych dużych firm grzejnikowych przez lata. W kwestii jakości - nie używa powłoki miedzianej jak większość tanich firm grzejnikowych. Mają też jakieś certyfikaty różnej maści ale nie pamiętam dokładnie co i jak bo się aż tak nie wgłębiałem. Gwarancja do 10 lat. Tak jak już pisałem ja jestem zadowolony, znajomym poleciliśmy, kupili, też zadowoleni, ale najlepiej na spokojnie sobie poszukać i dobrać coś odpowiedniego dla siebie, bo jak komuś nie zależy za specjalnie na wyglądzie to może lepiej Purmo? Ale powiem szczerze ,że ile by się nie zastanawiało to i tak nie przewidzisz - teraz potrzebowaliśmy więcej grzejników więc kupiliśmy trochę tańsze i jest w porządku, poprzednio było ich nie wiele więc kupiłem droższe, Vasco, na pewniaka, że na pewno będą ok a okazało się ,że zabawy miałem przy nich co nie miara :-)

• 1 year później...
Niedawno kupiliśmy kilka grzejników Radox, z tego co tu czytam trochę się pozmieniało, jeśli chodzi o przedstawicielstwo to są już w Polsce nawet mają Polską stronę internetową, ceny są atrakcyjne ale nie tylko to zaważyło o decyzji zakupu grzejników Radoxa, istnieją od 93, w tym czasie wykonali dużo inwestycji w rozwój firmy i to procentuje, pierwszy raz spotkaliśmy się z marką Radox podczas urlopu we Włoszech na expocomfort w Mediolanie, i tak wyszło że wybraliśmy ich grzejniki, mogę stwierdzić że są godne polecenia