Jacek06 03.09.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 W przyszłym roku, na wiosnę chcę zaizolować dom o ścinach dwuwarstwowych (docelowo) płytami PIR. Owszem czytałem artykuł o rodzajach izolacji i ich wartościach izolacyjnych. Jednak brakuje mi info co do stosowania rodzajów kleju, powierzchni (i zasad) klejenia takich płyt (najczęściej w otulinie z włókna szklanego). Płyty, które znalazłem nie są tanie a ich wielkość to 260x120 cm. Wasze czasopismo przecież pokazuje (z zasady funkcjonowania) nie tylko trendy ale powinno również uczyć jak stosować nowe materiały i technologie. Liczę na to, że w ciągu najbliższych miesięcy napiszecie coś na choćby ten konkretny temat. Nie jestem krezusem, buduję małego D06 (jednak tylko 3 pokoje) i chcę go docieplić 12 cm grubości izolacją (tak jak w projekcie) a nie dawać 18-19 ciepłego styro, gdyż nie podoba mi się styl "murówzamkowych" JaceK Ps.Liczę na informację czy na taki artykuł jest szansa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts