arkadyx 03.09.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Jak ją poprawnie wykonać? wariant 1 (od góry):płytkiklejIzolacja 2 składnikowa w płyniewylewkawarstwa zczepnabeton B20 (warstwa nośna) wariant 2 (od góry):płytkiklejIzolacja 2 składnikowa w płyniewylewkafoliabeton B20 (warstwa nośna) W wylewce zamierzam rozłożyć druty/siatkę.Nie potrzebuję izolacji termicznej (robię tylko warstwę spadkową).Wykonawca chce pod wylewkę rozłożyć folię (po co?), a ja myślę o warstwie zczepnej typu zaprawa lub lepszy grunt. Prosze o komentarz lub ew. propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 04.09.2013 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 To nad pomieszczeniem taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadyx 04.09.2013 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Nie, wolnostojący odseparowany od budynku (8cm syroduru). Wykonawca tłumaczy folię wilgocią, ale i tak na wylewkę spadkową zamierzam dać folię 2 składnikową w płynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 05.09.2013 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Czyli rozumiem, że taras na gruncie. Wykonawca dobrze kombinuje. Na betonie podkładowym daje się izolację przeciwwodną, raczej coś bitumicznego, papę, rzadziej samą folię. Chroni to wylewkę przed wilgocią gruntową, a w razie "W" za X-lat to, że nie jest związana z podłożem powoduje, że nie trzeba wszystkiego rozwalać. Na odpowiednio wysezonowaną (zwykłe cementy 28 dni, szybkosprawne 1-3 zaleznie od producenta) i zdylatowaną wylewkę spadkową dajesz uszczelniający szlam cementowy 2K (nie żadną folię w płynie) i kleisz płytki na klej C2TE. Szlam chroni przed wodą z zewnątrz np. opadową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek06 12.09.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Czyli rozumiem, że taras na gruncie. Wykonawca dobrze kombinuje. Na betonie podkładowym daje się izolację przeciwwodną, raczej coś bitumicznego, papę, rzadziej samą folię. Chroni to wylewkę przed wilgocią gruntową, a w razie "W" za X-lat to, że nie jest związana z podłożem powoduje, że nie trzeba wszystkiego rozwalać. Na odpowiednio wysezonowaną (zwykłe cementy 28 dni, szybkosprawne 1-3 zaleznie od producenta) i zdylatowaną wylewkę spadkową dajesz uszczelniający szlam cementowy 2K (nie żadną folię w płynie) i kleisz płytki na klej C2TE. Szlam chroni przed wodą z zewnątrz np. opadową. [ATTACH=CONFIG]210252[/ATTACH] Też jestem zainteresowany tematem wykonania tarasu na gruncie, mam już podkład betonowy. Rysunek ciekawy jednak proszę o opis poszczególnych punktów rysunku. Pozdrawiam! Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts