Nefthy 17.09.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Witam, proszę o pomoc w wymyśleniu ułożenia stołu lub wyspy do kuchni. Na zdjęciu widać stół w kuchni o wymiarach 110 na 75, ale jakoś gryzą mi się te dwa stoły w salonie i kuchni :/ Wymiary w załączniku. Kuchnia raczej w jasnych kolorach, jasny krem/jaśmin połysk-lakier, korpus wenge/ciemny orzech. Podłoga mniej więcej w kolorze dąb sonoma. W salonie meble chyba te: http://www.agatameble.pl/produkty/aranzacja/alvaro-1, narożnik o wymiarach 260x140 w brązach, ciemny dół, jasna góra. http://imageshack.us/a/img546/8494/i33a.png dziękuję za pomoc _________________________ WAŻNE: Link do drugiego tematu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?219025 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 17.09.2013 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Witam, druga opcja zdecydowanie lepsza. Goście mają więcej miejsca i wygody. W pierwszej Ci pod ścianą chyba nie bardzo... Za to ja zmieniłabym jeszcze stół w kuchni, tj szerszy bok dostawiłabym bezpośrednio do ściany i usadziła domowników: 2 naprzeciwko ściany, a 2 na krótszych bokach stołu. W ten sposób kombinacja 2 stołów w pomieszczeniu nie będzie wyglądała jak w bistro. Chociaż oczywiście można zaszaleć i zrobić taki klimat w domu Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 17.09.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 (edytowane) Po co ci dwa stoły obok siebie,lepiej jeden mały śniadaniowy w kuchni,a ten większy (rodzinny) w pokoju.http://s1.pokazywarka.pl/i/2302864/983442/bez-tytulu.jpglubhttp://s1.pokazywarka.pl/i/2302864/166757/878.jpg Edytowane 17 Września 2013 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefthy 17.09.2013 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Układ narożnika i mebli naprzeciw musi już taki zostać, bo narożnik kupiony a nie można w nim zmieniać strony A stół w kuchni pewnie będzie mniejszy ale jakoś powstaje taka pusta przestrzeń do zagospodarowania, z którą nie potrafię sobie poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.09.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 dla mnie też dwa stoły obok siebie wyglądają dziwnie. Płyta na gaz czy indukcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefthy 17.09.2013 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 (edytowane) Indukcja, pod nią piekarnik. Lodówka zwykła nie pod zabudowę. Ogólnie układ podobny do tego projektu developera. Pierwsze zdjęcie jest już zwymiarowane Narożnik będzie miał takie wymiary. Wciskać stoły przy oknie nie chce bo będą się źle otwierać i jakoś mi tam nie pasuje. Światła też już mamy zrobione mniej więcej jak nad te stoły z 1 zdj. Edytowane 17 Września 2013 przez Nefthy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 17.09.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Kupiłabym jeden stół, kwadratowy, rozkładany 2-3 razy i wstawiła go do kuchni, a na imprezy przenosiłabym do salonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefthy 18.09.2013 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Tylko w miejscu stania stoły między salonem a kuchnią są już zrobione punkty świetlne nad stół. A tak pusto chyba będzie bez tego stoły. Jakoś inaczej trzeba by było to zagospodarować tylko nie mam pomysłu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.09.2013 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 pytasz się o radę na temat rozplanowania wnętrza na końcu remontu - trochę za późno Dlatego nawet nie wklejałam swoich propozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefthy 18.09.2013 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Koniec nie koniec, ściany nadal gołe, dopiero zaczyna się kładzenie szpachli Po prostu te punkty już zrobione, elektryka jako pierwsza poszła do zrobienia, co nie znaczy że przesunąć nie można. Ten stół pod oknem odpada, takie były początkowe założenia ale tak nie chcemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q Kinia 19.09.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Witam, a może cos w tym stylu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q Kinia 19.09.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 ja bym sobie zrobiła taki sam blat na szafkach kuchennych, przez co całoś byłaby jednolita i nie gryzłaby się, a blat i stół wyglądałyby jak przedłużenie blatów kuchennych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T-ownik 19.09.2013 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Blat niezły, tylko średnio użyteczny (wąski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q Kinia 19.09.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Jest wąski:) ale kuchnia nie jest za szeroka:)ponadto, kuchnia uwzględnia przecież szafki kuchenne z szerszym blatem mając taki długi choć wąski blat praca przy nim może być również wygodna.....zmieści się deska do krojenia....warzywa, owoce....napoje.....a na imprezę może posłużyć jako stół szwedzki:) Laptop z przepisami z internetu też się spokojnie zmieści:) Ale to tylko moja opinia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 20.09.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Mnie się nie podoba taki 4m blat,to już lepiej dać zabudowę w "U" bo kuchnia wcale nie jest za wąska ma ok 300cm.http://img404.imageshack.us/img404/2311/nig8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefthy 20.09.2013 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Ten blat jakoś do mnie nie przemawia :/ A zapomniałam zaznaczyć kaloryfer. Dodaje zdjęcie. Ogólnie myślałabm, żeby zrobić coś takiego, na dole szafki i blat, który robi jako stół przy okazji. Szafek z dwóch stron nie chce o zje nas ich kwota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts