domin1985 20.09.2013 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Witam serdecznie , Ponieważ to mój pierwszy post chciałem przywitać tutaj wszystkich obecnych użytkowników. Zwracam się do Was z ogromną prośbą , mianowicie potrzebuję jakiś sensownych podpowiedzi dotyczących ustawienia ścian w nowo powstającym mieszkaniu. Lokum nie jest duże ale musi posiadać trzy osobne pokoje (jeden dziecka - co najmniej 10m2 , drugi sypialnia - tu może być ok 7 metrów, ale też może być więcej gdyż planował bym zabudowę ściany typu "Komandor" w sypialni by wszystkie rzeczy prywatne tam pochować z żoną, oraz salon z aneksem kuchennym jak najobszerniejszy...) Wiem że dużo pewnie nie da się z tego wycisnąć ale może macie jakieś ciekawsze aranżacje niż te które mi wpadły do głowy. Pierwszy rysunek to rozwiązanie mieszkania zaproponowanego przez developera, pozostałe rysunki to już moje koncepcje. Niestety projekt jest jeszcze na wczesnym stadium rozwoju (dziura w ziemi) więc nie mam nawet zwymiarowanych dokładnie odległości między scianami a tylko opis wielkości pokoi.Wiem tylko że te czarne punkty to napewno piony wentylacyjne i nie da się tego w żaden sposób zmienić. Prosiłbym o wasze podpowiedzi, będę wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 21.09.2013 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 (edytowane) Układ przedstawiony przez developera jest sensowny i moim zdaniem najlepszy.Jedyny minus to brak szafy przy wejściu.Można wcisnąć ją na ścianie kuchni nieco ją przesunąć ale tutaj już potrzebne są dokładne wymiary.http://img513.imageshack.us/img513/3401/3sbc.jpglub otwarta kuchnia(minusem jest widok na kuchnię po wejściu do mieszkania oraz problem z ustawieniem tv i kanapy)http://img703.imageshack.us/img703/4743/zvny.jpg Edytowane 21 Września 2013 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domin1985 21.09.2013 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 lub otwarta kuchnia (minusem jest widok na kuchnię po wejściu do mieszkania oraz problem z ustawieniem tv i kanapy) http://img703.imageshack.us/img703/4743/zvny.jpg Własnie dlatego zastanawiam się czy jest sens tak robić, choć dla mnie to było by fajne o tyle że główne pomieszczenie, czyli pokój z aneksem zyskuje sporo miejsca optycznie..Pytanie własnie jak to będzie wyglądało jak już będę dysponował wymiarami pomieszczeń. No i czy oswoję się z widokiem na kuchnię od wejścia... Z drugiej strony może zamiast scian działowych zrobić coś w rodzaju kuchni w "akwarium" czyli z przeszklonymi sciankami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.09.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 tylko na drugiej propozycji nie ma już miejsca na stół - jak obudujesz kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domin1985 21.09.2013 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 tylko na drugiej propozycji nie ma już miejsca na stół - jak obudujesz kuchnię No niby tak , a jak by zlew przenieść koło lodówki, a płytę grzewczą np. pod okno albo zlew pod oknem zostawić, a płytę przy lodówce ulokować to można by zamiast tej małej ścianki zrobić właśnie coś w rodzaju stołu, albo lady jak barowa z wysokimi stołkami dla 3 osób do jedzenia tyle bylo by dla nas wystarczające, a pod blatem umieścić np. szawki z kuchennymi przyrządami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts