Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

problem z remontem kamienicy

ntl

Recommended Posts

do remontu kamienica z lat 30, jako wspolnota zlecilismy remont, za poleceniem administracji wybrany zostal wykonawca ktory wczesniej z nimi wspolpracowal i tak samo inspektor

w sklad robot wchodzi izolacja, docieplenie stropow piwnicznych, termodernizacja, zagospodarowanie terenu, miala rowniez zostac usunieta wczesniej docieplana jedna ze scian zrobiona x lat temu, chyba wadliwie z jakimis dziurami po reklamach pewnie przemoczona, prawdopodobnie z wygody wykonawca nalozyl na to druga warstwe twierdzac ze bedzie ok, podobnie w piwnicy, czesc stropu byla docieplona amatorsko chyba jakims styropianem, ewidentnie zawilgocone i zamiast zerwac to zostalo

wykonana zostala izolacja i juz prawie cale docieplenie, a u mnie w mieszkaniu na parterze juz zaczal wychodzic grzyb, sasiedzi tez zaczynaja narzekac na wieksza wilgotnosc, wykonawca z inspektorem bedac u mnie stwierdzili ze to zbieg okolicznosci, wadliwa wentylacja itp. chociaz patrzac lata wstecz byl spokoj

rozumiem ze to juz stary budynek ale udalo mi sie dowiedziec ze kiedy remontowano druga polowke naszej kamienicy byla osuszana i wszystko bylo sensowniej poukladane

po wizycie u mnie podobno zaczeli jakby nawiercac budynek

za jakis czas ma byc odbior tej pracy, co mozna z tym zrobic? jakas niezalezna opinia? czy do drugiej warstwy termodernizacji powinno sie uzywac styropianu z odpowiednim atestem bo cos takiego przeczytalem?

z gory dziekuje za pomoc