ntl 21.09.2013 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 do remontu kamienica z lat 30, jako wspolnota zlecilismy remont, za poleceniem administracji wybrany zostal wykonawca ktory wczesniej z nimi wspolpracowal i tak samo inspektor w sklad robot wchodzi izolacja, docieplenie stropow piwnicznych, termodernizacja, zagospodarowanie terenu, miala rowniez zostac usunieta wczesniej docieplana jedna ze scian zrobiona x lat temu, chyba wadliwie z jakimis dziurami po reklamach pewnie przemoczona, prawdopodobnie z wygody wykonawca nalozyl na to druga warstwe twierdzac ze bedzie ok, podobnie w piwnicy, czesc stropu byla docieplona amatorsko chyba jakims styropianem, ewidentnie zawilgocone i zamiast zerwac to zostalo wykonana zostala izolacja i juz prawie cale docieplenie, a u mnie w mieszkaniu na parterze juz zaczal wychodzic grzyb, sasiedzi tez zaczynaja narzekac na wieksza wilgotnosc, wykonawca z inspektorem bedac u mnie stwierdzili ze to zbieg okolicznosci, wadliwa wentylacja itp. chociaz patrzac lata wstecz byl spokoj rozumiem ze to juz stary budynek ale udalo mi sie dowiedziec ze kiedy remontowano druga polowke naszej kamienicy byla osuszana i wszystko bylo sensowniej poukladane po wizycie u mnie podobno zaczeli jakby nawiercac budynek za jakis czas ma byc odbior tej pracy, co mozna z tym zrobic? jakas niezalezna opinia? czy do drugiej warstwy termodernizacji powinno sie uzywac styropianu z odpowiednim atestem bo cos takiego przeczytalem? z gory dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.09.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Wykonawca klei nowy styropian na stary, zawilgocony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ntl 22.09.2013 02:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 tak i sciana jest juz zrobiona na gotowochociaz juz w przedmiarze robot byla jasno uwzgledniona rozrbiorka tego ale wykonawca stwierdzil ze jego zdaniem jest ok, dzieki temu bedzie cieplej i takie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.09.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 A co na to kierownik budowy - prace są prowadzone niezgodnie z projektem.A co na to administracja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts