kongresmen 21.09.2013 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 1. Mam pytanie odnośnie betonu komórkowego firmy Xella z Piły. Mam możliwość kupienia takowego w korzystnej cenie przy czym wymiary są 24X24X60.Jest to zwykły klocek bez pióra wpustu i bez uchwytu. Zauważyłem że palety są oznaczone jako odmiana 600 TLMB i i nie są pakowane w żółtej folii Ytong. Normalnie YTONG ma 20cm wysokości. Jak myślicie czemu większy klocek jest tańszy o złotówkę od mniejszego YTONGA. Z tego co się dowiedziałem jest to ponoć konkurencja dla Solbetu, ale czy na pewno? Jak ktoś ma wiedzę podzielcie się żebym nie kupił jakiegoś dziwnego materiału chcąc zaoszczędzić parę złotych. 2. Druga sprawa czy ściany nośne w budynku 24 cm z takiego bloczka skutecznie będą tłumiły dzwięki w domu. W projekcie mam 20cm silke w środku ale wtedy murarz ma problem z wiązaniem ścian. 3. Jakie muszą być wygodne drzwi wejściowe do domu. Czy 1,1m wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kongresmen 22.09.2013 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 czyźby nikt nic nie wiedział na temat tego betonu komórkowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 22.09.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 W sumie mało prawdopodobne, żeby Xella wypuściła tanią bezmarkową serię BK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kongresmen 22.09.2013 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 palety są powleczone przezroczystą folią nie żółtą... nie ma napisu ytong ale producent to XELLA taka jest etykieta i cały opis bloczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gawor5 28.09.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 (edytowane) Dziwna sprawa z tymi bloczkami, może jakaś lewizna? Tak czy inaczej akurat na Ytonga bym się nie upierał więc możesz oddać do zbadania jeden bloczek i zobaczyć czy jest ok. Ja specjalnie szukałem wyższych bloczków od 20cm bo to czysta oszczędność. Murowałem z XXX [usunięto reklamę] bo ma wys 25cm a parametry miała jeszcze lepsze od ytongów. Te akurat cenowo wychodziły podobnie do Ytongów, niech te Twoje tańsze Cie nie dziwią - Ytong przecenia te swoje marne 20cm Mam nadzieję, że ta folia to nie strecz owinięty? bo wtedy to jakieś resztki pozbierane mogą być Edytowane 2 Stycznia 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts