lukasz69karolina 11.11.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 zdejmowanie butów dla mnie to obowiązek osobiście... teraz mieszkam w bloku i nawet jak przychodzą inkasenci/od liczników na grzejniku itp to muszą zdjąć buty na wejściu, upominam za każdym razem i zdejmują - minę mają niezadowoloną ale mi to lotto... mam małe dzieci, które bawią się na dywanie i nikt mi w buciorach nie będzie tu właził w domu też zamierzam osobiście bezbutowo, jakoś dla mnie chodzenie w butach jest zwyczajnie wnoszeniem brudu do domu, choćby nie wiem jak dobrze się je wytarło... no ale każdy uważa inaczej - moja teściowa np uważa właśnie że nie wypada zdejmować butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.11.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Teściowa widać uczona była zasad SV Bo zasadniczo wychodzi się z założenia, że obuwie jest częścią stroju, a poza tym nigdy nie wiadomo jak pachną nogi gościa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 11.11.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 elfir calkowicie sie z Toba zgadzam gres wszystko imituje,drewno ,kamien ,marmur i nie rozumiem dlaczego przyczepili sie tylko do drewnopodobnychkocham drewno ale ze wzgledow praktycznych przy trojce dzieci i zyciu w panstwie gdzie nikt butow nie zdejmuje nawet dzieci w przedszkolu ,nie poloze go w salonie bo mi szkoda czasu na czyszczenie a przede wszystkim zamartwianie sie czy aby go dobrze zabezpieczylam przed szkodnikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 11.11.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Teściowa widać uczona była zasad SV Bo zasadniczo wychodzi się z założenia, że obuwie jest częścią stroju, a poza tym nigdy nie wiadomo jak pachną nogi gościa plus kwestia stroju ,nie wyobrazam sobie byc w wieczorowej sukni i kapciach ps moje nogi ladniej sie prezentuja jednak w szpilkach i sukience chocby koktajlowej:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 11.11.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 no w sukni to się zgodzę że kapcie niebardzo... ja jednak jestem z tych szaraków co w dresach i w sukni po domu nigdy by mi nikt nie chadzał więc bez butów może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 11.11.2013 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 dziewczyny wątek nam sie łądnie rozwinął Reasumując szukam płytek drewnopodobnych na cały parter -)-)-)-) schody i piętro bedzie w drewnie Elfir czekam na realizacje u CIebie płytek Kale...szkoda ze nie są dłuższe, ale jestem ciekawa efektu. Stosunek ceny do jakosci super, wiec teraz tylko potrzebuje zobaczyć jak bedą wyglądaały na dużej powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 11.11.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 zdejmowanie butów dla mnie to obowiązek osobiście... teraz mieszkam w bloku i nawet jak przychodzą inkasenci/od liczników na grzejniku itp to muszą zdjąć buty na wejściu, upominam za każdym razem i zdejmują - minę mają niezadowoloną ale mi to lotto... mam małe dzieci, które bawią się na dywanie i nikt mi w buciorach nie będzie tu właził w domu też zamierzam osobiście bezbutowo, jakoś dla mnie chodzenie w butach jest zwyczajnie wnoszeniem brudu do domu, choćby nie wiem jak dobrze się je wytarło... no ale każdy uważa inaczej - moja teściowa np uważa właśnie że nie wypada zdejmować butów Podpisuję się Pominę fakt, że nigdy nie zdarzyło mi się komuś kazać zdejmować, bo każdy sam zdejmuje od razu, m.in ze względu na małe dzieci pełzające czy tarzające się po podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.11.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Mam nadzieję, że w tym tygodniu ruszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 11.11.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 no w sukni to się zgodzę że kapcie niebardzo... ja jednak jestem z tych szaraków co w dresach i w sukni po domu nigdy by mi nikt nie chadzał więc bez butów może być nie znoszę chodzić w butach po domu, nawet kapci nie używam, uwielbiam boso Pół dnia w buciorach, gdy na zewnątrz -10... co za przeżycie Nie mówię o sytuacjach typu imieniny, święta, sylwester gdzie buty to faktycznie element stroju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 11.11.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 elfir calkowicie sie z Toba zgadzam gres wszystko imituje,drewno ,kamien ,marmur i nie rozumiem dlaczego przyczepili sie tylko do drewnopodobnych kocham drewno ale ze wzgledow praktycznych przy trojce dzieci i zyciu w panstwie gdzie nikt butow nie zdejmuje nawet dzieci w przedszkolu ,nie poloze go w salonie bo mi szkoda czasu na czyszczenie a przede wszystkim zamartwianie sie czy aby go dobrze zabezpieczylam przed szkodnikami Nie wiem gdzie mieszkasz, no ale może to od regionu zależy. W moich "stronach" goście sami z siebie zdejmują buty... Dzieci w przedszkolu chodzą w kapciach, u moich dzieci i wszystkich dzieci koleżanek... u Was nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.11.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 (edytowane) U nas nie. U nas to niegrzeczne kazać gościowi zdjąć buty. A już dawanie używanych kapci to jest niehigieniczneGośc buty po prostu wyciera wchodząc do domu.Wiadomo, że ma ma ufajdane błotem buty to zdejmie, ale kto idąc w gości ma aż takie brudne buty? Ja mam takie po chodzeniu po gliniastej działce klienta i wówczas, faktycznie ściągam, bo nie jestem w stanie ich wytrzeć. Ale latem nawet bym nie wpadła na to, że ktoś może tego wymagać. Edytowane 11 Listopada 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 11.11.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Nie wiem gdzie mieszkasz, no ale może to od regionu zależy. W moich "stronach" goście sami z siebie zdejmują buty... Dzieci w przedszkolu chodzą w kapciach, u moich dzieci i wszystkich dzieci koleżanek... u Was nie? ja poslalam mojego 2 latka do przedszkola to bylam w szoku ze nie potrzebuje on kapci nawet zima chodza w butach ,ja pamietajac swoja nauke i wielkie problemy jak w liceum zapomnialam kapci na zmiane to tu bylam totalnie zaskoczona ,na poczatku fajnie ale z biegiem czasu szkoda mi tych dzieciakow chodzacych caly dzien w butach zimowych ,no jest jeden plsu wszyscy staramy sie zakupic buciki super wygodne ,skorzane itd,dlatego w moim regionie chodzi sie wszedzie w butach ,nawet w szpitalach nicego od nas nie wymagaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.11.2013 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Koszt parkietu dębowego z ułożeniem i chemią - 220 zł brutto (i to jest cena dość wysoka, można taniej) której klasy to parkiet? i jaki - tradycyjny czy warstwowy? a jak warstwowy to jaka grubość wierzchniej warstwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.11.2013 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 plus kwestia stroju ,nie wyobrazam sobie byc w wieczorowej sukni i kapciach ps moje nogi ladniej sie prezentuja jednak w szpilkach i sukience chocby koktajlowej:P tylko nogi się ładniej prezentują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.11.2013 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 ja poslalam mojego 2 latka do przedszkola to bylam w szoku ze nie potrzebuje on kapci nawet zima chodza w butach ,ja pamietajac swoja nauke i wielkie problemy jak w liceum zapomnialam kapci na zmiane to tu bylam totalnie zaskoczona ,na poczatku fajnie ale z biegiem czasu szkoda mi tych dzieciakow chodzacych caly dzien w butach zimowych ,no jest jeden plsu wszyscy staramy sie zakupic buciki super wygodne ,skorzane itd,dlatego w moim regionie chodzi sie wszedzie w butach ,nawet w szpitalach nicego od nas nie wymagaja sadząc po Twoim nicku to mieszkasz w tym dziwnym kraju płynącym czekoladą, gdzie im dziecko starsze tym więcej szoków się przeżywa:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 11.11.2013 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 (edytowane) Kori, właśnie wróciłam od znajomych, którzy na całym parterze mają ułożone płytki drewnopodobne Woodentic z Paradyża w kolorze beżowym oraz brązowym. Jak dla mnie, to wyglądają jak panele podłogowe, tyle że z małą fugą (inni znajomi prawdziwe panele z "fugą" położyli u siebie, ale wyglądają o wiele gorzej niż płytki drewnopodobne). Zrobiłam fotki, ale przy słabym oświetleniu + lampa, więc nie oddają w pełni koloru Edytowane 11 Listopada 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 12.11.2013 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 (edytowane) sadząc po Twoim nicku to mieszkasz w tym dziwnym kraju płynącym czekoladą, gdzie im dziecko starsze tym więcej szoków się przeżywa:yes: ono nie przezywa ,bo ono jest tak przyzwyczajone od malutkiego ,to ja urodzona i wychowana w Polsce -przezywam Edytowane 12 Listopada 2013 przez belgijska pralinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 12.11.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 której klasy to parkiet? i jaki - tradycyjny czy warstwowy? a jak warstwowy to jaka grubość wierzchniej warstwy? Dąb elegance, warstwówka oczywiście, z 6mm warstwą wierzchnią. 14x70x490 To jest oferta jeszcze bez negocjacji, a zamierzam negocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.11.2013 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 ono nie przezywa ,bo ono jest tak przyzwyczajone od malutkiego ,to ja urodzona i wychowana w Polsce -przezywam bo to nie dziecko ma szok tylko rodzice - jak pójdzie do primary to kolejne "cuda szokowe":(, potem secondary - tam to jazda bez trzymanki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 12.11.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 ja poslalam mojego 2 latka do przedszkola to bylam w szoku ze nie potrzebuje on kapci nawet zima chodza w butach ,ja pamietajac swoja nauke i wielkie problemy jak w liceum zapomnialam kapci na zmiane to tu bylam totalnie zaskoczona ,na poczatku fajnie ale z biegiem czasu szkoda mi tych dzieciakow chodzacych caly dzien w butach zimowych ,no jest jeden plsu wszyscy staramy sie zakupic buciki super wygodne ,skorzane itd,dlatego w moim regionie chodzi sie wszedzie w butach ,nawet w szpitalach nicego od nas nie wymagaja to ja też jestem w szoku wszędzie spotykam się jednak z opcją, że w przedszkolu noszą dzieciaki kapcie, pierwsza pozycja na liście wyprawkowej to kapcie z antypoślizgową podeszwą... w każdym klubiku w jakim byłam w W-wie wisi kartka z wielkim nadrukiem-ze względu na dzieci prosimy o zdjęcie obuwia, często są worki na buty jak w szpitalu (w naszym przedszkolu są takie dla rodziców ). Z tych samych względów nasi goście zawsze zdejmują u nas buty-bo w domu są małe dzieci, które pełzają, raczkują, tarzają się po podłodze. Nigdy mi się nie zdarzyło kogokolwiek poprosić o zdjęcie butów, bo sami to czynią. Nawet pediatra domowy wchodząc na wizytę zdejmuje (SAM z siebie) buty, a potem idzie umyć ręce Ale może tu ludzie jacyś dziwni są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts