Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciepła połowa bliżniaka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hmm ciekawe.rozwiązanie

Ale....jak to czyścić??pielęgnować??jakie.są.tego.koszty??

No i to są raczej jasne podłogi więc.wszystko.na.nich widać :( w dodatku polyskujace

No i pytanie jak to wygląda po kilku latach

od 100 do 300 pln w zaleznosci od tego co ktos sobie zazyczy

czysci sie normalnie a i latwo sprzata bo jest idealnie gladka bez fug

nie wiem do konca jak wyglada po latach....ale jakie ladne :)

zywice to generalnie podlogi przemyslowe....ale takie z polyskiem to tak do konca nie wiem jak sie sprawuja

mam dylemat i chcialabym zeby ktos jeszcze mial taki sam :D

Edytowane przez Yaa

Mimo wszystko płytki najszybciej reagują przy podłogówce i najmniej trzeba się z nimi bawić.

Drewno na podlogówce raz, że musi być odpowiedniego gatunku, dwa: wolniej przewodzi ciepło. Nawet jak jest to decha warstwowa czy cieniutka okleina na panelu.

w przypadku akomodacyjnej podłogówki nie ma to takiego znaczenia.

no więc plan jest taki, nasz wykonawca schodów przygotuje próbkę trepa - dąb naturalny olejowany (bo też taka będzie podłoga na piętrze).

na jego podstawie będziemy poszukiwali płytki drewnopodobnej, tak aby była jak najbardziej zbliżona kolorystycznie + wzór/faktura.

Prósba bedzie na początku grudnia, więc do tego czasu wstrzymujemy się z poszukiwaniem płytek na parter

Dziś maja przyjść próbki płytek do łazienki na parterze Emigres biały + jakaś szara do tego matowa. Jak dojdą do M zrobię fotki i wieczorem wrzucę.

W kwestii schodów zastanawiamy sie nad barierką. Pierwotnie przyjelismy - jak w wizualizacji szkło lub metalową wersje.

http://imageshack.us/a/img7/9648/hdlc.jpg

http://imageshack.us/a/img443/6350/raek.jpg

Natomiast zastanawiamy się czy nie dac czegoć ciekawszego np. pionowe "słupy" np. w kolorze białym, lub szarym

[ATTACH=CONFIG]224376[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]224377[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]224378[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]224379[/ATTACH]

co sądzicie??

Kori, ostatnio ciut się wyłączyłam. Prześlij mi na majla do czego chcesz te pręty przymierzyć, to zrobię.

Byłaś może u Szocik? Ja jej wymyślałam schody i właśnie z prętami. Można zobaczyć u niej i projekty i jak wyszło po realizacji. Niestety fachowiec nieco się wtrącił i dał grubsze niż miały być. Ja proponowałam max 16 milimetrów. Wstawił chyba 20 i myślę, że Szocik jak już skończy resztę w domu i odkuje finansowo, to będzie myślała o zmianie na cieńsze. Teraz proponowałabym nawet 14 milimetrów.

Pestko prosze zerknij na poprzednia stronę w mojej gwlerii, tam dodalam fotki schodów.

Chodzi o to żeby zastosować barierkę żeby była prostu i zarazem lekką w formie.

Myślałam o wąskich pretach poziomych.zastanawiam sie czy u nas by pasowały ciemne te pręty czy szare

Mogłabyś zetknąć swoim okiem??i ew coś odświeżyć??

U Szkocki przegladalismy galerię full inspirek super.