Yerenia 25.09.2013 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Hej,mam pytanie: czy jeśli w trakcie budowy domu, przesunę ścianki działowe tak, że powiększy się spiżarnia z kotłownią, dzięki czemu zmniejszy się mała łazienka, a z kolei uzyskam miejsce na szafę wnękową to zmiany te będą istotne? Czy wystarczy jeśli architekt wrysuje je do projektu przed odbiorem budynku? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.09.2013 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 nie są istotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 25.09.2013 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Szczerze, ja nie wiem, czy w ogóle jest sens cokolwiek wrysowywać, choć nie wiem, jak w Twojej okolicy działa nadzór budowlany. U nas nie słyszałam jeszcze, żeby ktoś z nadzoru przyszedł i wszedł do środka budynku. Takie pytanie to chyba będzie najlepiej zadać Waszemu kierbudowi. Kto jak kto, ale on powinien wiedzieć, co ma zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 26.09.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 nadzór budowlany osobiście przyjeżdża tylko na odbiory budynków użyteczności publicznej a zmiana nieistotna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malcol 29.12.2013 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Ścianki działowe możesz zmieniać do woli. A kierbud niech na końcu zadecyduje, czy będzie to wyrysowywał i wpisywał do DB. Poszukaj takiego co nie zmienił ścianek działowych w trakcie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ostap 29.12.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Zmiana fakt nie istotna ale zgodnie z prawem kierownik budowy powinien na bieżąco robić rysunki a nie na koniec przed odbiorem. Wiem bo miałem nadzór budowlany u siebie i 2 godziny klient chodził i szukał dziury w całym i kierownikowi kazał zmiany ponanosić chodziło o zrobienie ścianki 24 zamiast 12 w piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts