Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki zlewozmywak kuchenny wybrać?

lukos

Recommended Posts

Proszę o poradę - czy warto kupić zlew 1,5-komorowy czy 2-komorowy?

Obie wersje chce brać z ociekaczem, bo to akurat się przydaje.

Długość blatu w kuchni to ok 3m. Szafka pod zlew 80tka.

Czy w 1,5 komorowych ta mała komora do czegokolwiek się nadaje? Czy taki zlew ma jakieś zalety w stosunku do 2-komorowego z ociekaczem?

Myślę o zlewie:

http://www.leroymerlin.pl/wyposazenie-kuchni/zlewozmywaki-i-akcesoria/zlewozmywaki/zlewozmywak-uniwersalny,p140327,l14.html

produkcji Deante - chińczyk, ale wydaje się wygodny w użyciu.

Macie jakieś doświadczenia z jakością stali w tanich zlewach?

Na co warto zwrócić uwagę?

Dodam, że robię to w mieszkaniu pod wynajem, więc użytkownicy mogą nie dbać jakoś super o zlew, więc ma być łatwy w utrzymaniu, ale nie przesadnie drogi.

Dziękuję za pomoc

Czy w mieszkaniu będzie zmywarka? Jesli chodzi o kwestię 1,5 komory to w przypadku opcji ze zmywarką dla nas jest to najlepsze rozwiązanie. Mała komora się przydaje. Używamy ja do mycia warzyw, owoców. Myśleliśmy że nie będzie czesto potrzebna a okazała się bardzo przydatna.

Gdybyśmy nie mieli zmywarki to na pewno nie wystarczylby nam zlew 1,5 komory.

Czy w mieszkaniu będzie zmywarka? Jesli chodzi o kwestię 1,5 komory to w przypadku opcji ze zmywarką dla nas jest to najlepsze rozwiązanie. Mała komora się przydaje. Używamy ja do mycia warzyw, owoców. Myśleliśmy że nie będzie czesto potrzebna a okazała się bardzo przydatna.

Gdybyśmy nie mieli zmywarki to na pewno nie wystarczylby nam zlew 1,5 komory.

Tak, w mieszkaniu jest zmywarka. Ale nie ja będę użytkować, więc nie wiem, jak lokatorzy będą dbać.

Nie chciałem po prostu wycinać zbyt dużej dziury i zajmować za dużo blatu zlewem długości 120cm zamiast 80cm, ale obawiałem się, że funkcjonalność takiej połówkowej komory w stosunku do drugiej-pełnej jest znikoma. Ktoś ma porównanie?

Tak, w mieszkaniu jest zmywarka. Ale nie ja będę użytkować, więc nie wiem, jak lokatorzy będą dbać.

Nie chciałem po prostu wycinać zbyt dużej dziury i zajmować za dużo blatu zlewem długości 120cm zamiast 80cm, ale obawiałem się, że funkcjonalność takiej połówkowej komory w stosunku do drugiej-pełnej jest znikoma. Ktoś ma porównanie?

Kompletnie nie uzywamy tej "polowki" - stoi tam ociekacz na sztucce. Do nowego domu chcemy 2-komorowy (ale brak zmywarki).

• 2 years później...