Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka tapeta do pokoju

Igor1719511594

Recommended Posts

Witam.Mam kilka pytań odnośnie tapety do pokoju młodzieżowego dla chłopaka.Ściany pomalowane są farbą dulux tropikalna pomarańcza a pomyślałem że fajnie by wyglądało gdyby dać na jedną ścianę tapetę lub fototapete.Co bedzie lepsze tapeta czy foto?Jeżeli tapeta to z jakiego materiału papierowa,winylowa czy co?W pokoju jest nowa sofa koloru szarego we wzór takich jakby zawijasów.Myślałem nad tapeta koloru szarego bo dodatki też będą szare (dywan,rolety pomarańczowe lub szare).Ściany farbą odmaluję jeszcze raz bo jest za jasny kolor ale póki co zastanawiam się czy do takiego koloru tapety jaki chcę,odmalowac na ciemniejszy pomarańcz czy zostawić jasny na ścianach. Zastanawiałem się też nad drugim kolorem chodzi mi o czerwień.Kolor mebli taki bym chciał dać ładnie to będzie wyglądało?http://allegro.pl/sypialnia-allesia-szafa-loze-stolik-transport-0-zl-i3574263282.html

http://allegro.pl/sypialnia-helen-5-elementow-meble88-i3557279092.html

Cześć Igor, Najlepiej by było, gdybyś dał foto aktualnego stanu pokoju. Wtedy na pewno łatwiej byłoby Ci doradzić. Tapeta będzie na pewno uniwersalna, a szara - czemu nie, jeśli będzie komponowała się z resztą dodatków - jak najbardziej tak :) Co do foto-tapety, pamiętaj, że młodym często zmieniają się gusta. Jednego roku może lubić samochody sportowe, a następnego przerzuci się na motocykle :) Nigdy nic nie wiadomo :) Ja od kilku lat mam u siebie tapetę papierową i jestem zadowolona :)

na zdjęciu meble zestawione są ze ścianami w kolorze taupe/greige a nie szarym. Czyli wpadające w zimny beż.

Zastanawiam się dlaczego to nastolatkowie (pokój młodzieżowy) wybierają sobie takie cięzkie, nobliwe, mieszczańskie meble. I to któryś nastolatek z kolei zakłada wątek z "babcinymi" meblami jako inspiracją.