Jakub_Wr 29.09.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Witajcie, obniżam sufit w łazience żeby zamontować oświetlenie halogenowe. Zamocowałem stelaż, położyłem pierwsze płyty i na razie zostawiłem. Przez środek łazienki został otwór do uzupełnienia płytą ale jak go zobaczyłem zacząłem sie zastanawiać czy nie zrobić z niego jakiegoś elementu dekoracyjnego. Otwór idzie przez całą łazienkę - 270cm długości i 24cm szerokości. Wspomnę też że to moje pierwsze doświadczenie z sufitami. Jeśli go uzupełnię płytą i zacznę gipsować może być różnie z efektem końcowym - nie wiem czy zrobię to ładnie. Mogę zamocować dodatkowy profil po bokach i płytę przyczepić nieco niżej obniżając ten kawałek. Może dać jakieś PCV - okleić kolorem, wygiąć w balon i od środka podświetlić. Może jakieś wykończenie szkłem drewnem marmurem Macie jakieś propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.09.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 przecież to zależy od stylu łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub_Wr 30.09.2013 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Styl nie ma znaczenia, są kremowo żółte kafle i urządzenia sanitarne. Meble do wymiany. NIe chodzi mi o dobór kolorystyki tylko poradę co można z tym zrobić - co byście proponowali.Najprościej jest obniżyć ten element o kilka cm płytą k/g. Zamiast gipsować łączenia na dłufgości 270cm mogę sobie zaoszczędzić roboty przy okazji dodajac efekt wizualny.Może obniżę płytą plexi oklejoną matową kremową folią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.09.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Możesz zrobić takie oświetlenie:http://bi.gazeta.pl/im/7/5831/z5831197Q,Surowa-kolorystyka--proste-formy-mebli---w-tej-kuc.jpg Montujesz dwuteowniki na brzegu, na suficie dajesz zródło światła a na teownikach opierasz mlecznę pleksi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub_Wr 30.09.2013 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 (edytowane) Noo i to jest myśl. Dzięki:) Z tym że z dwuteownikiem może być ciężko wsunąć płytę plexi która jest twarda i nie wygnie się. Ale to mały problem bo dwuteownik się obetnie. Edytowane 30 Września 2013 przez Jakub_Wr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts