Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak wykończyć taki sufit w łazience - zdjęcie - proszę o porady

Jakub_Wr

Recommended Posts

Witajcie, obniżam sufit w łazience żeby zamontować oświetlenie halogenowe.

Zamocowałem stelaż, położyłem pierwsze płyty i na razie zostawiłem.

Przez środek łazienki został otwór do uzupełnienia płytą ale jak go zobaczyłem zacząłem sie zastanawiać czy nie zrobić z niego jakiegoś elementu dekoracyjnego.

Otwór idzie przez całą łazienkę - 270cm długości i 24cm szerokości.

Wspomnę też że to moje pierwsze doświadczenie z sufitami.

Jeśli go uzupełnię płytą i zacznę gipsować może być różnie z efektem końcowym - nie wiem czy zrobię to ładnie.

Mogę zamocować dodatkowy profil po bokach i płytę przyczepić nieco niżej obniżając ten kawałek.

Może dać jakieś PCV - okleić kolorem, wygiąć w balon i od środka podświetlić.

Może jakieś wykończenie szkłem drewnem marmurem :)

Macie jakieś propozycje ?

2013-09-28 18.58.56.jpg

Styl nie ma znaczenia, są kremowo żółte kafle i urządzenia sanitarne. Meble do wymiany.

NIe chodzi mi o dobór kolorystyki tylko poradę co można z tym zrobić - co byście proponowali.

Najprościej jest obniżyć ten element o kilka cm płytą k/g.

Zamiast gipsować łączenia na dłufgości 270cm mogę sobie zaoszczędzić roboty przy okazji dodajac efekt wizualny.

Może obniżę płytą plexi oklejoną matową kremową folią.

Możesz zrobić takie oświetlenie:

http://bi.gazeta.pl/im/7/5831/z5831197Q,Surowa-kolorystyka--proste-formy-mebli---w-tej-kuc.jpg

Montujesz dwuteowniki na brzegu, na suficie dajesz zródło światła a na teownikach opierasz mlecznę pleksi.

Bez tytułu.jpgNoo i to jest myśl. Dzięki:) Z tym że z dwuteownikiem może być ciężko wsunąć płytę plexi która jest twarda i nie wygnie się. Ale to mały problem bo dwuteownik się obetnie. Edytowane przez Jakub_Wr