citizenx 01.10.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 (edytowane) Witam Jestesmy w trakcie kupna mieszkanie dwupoziomowego Zaczynam powoli myslec jak je urzadzic, Narazie najwazniejszy jest uklad funkcjonalny, pozniej bedziemy sie zastanawiac nad doborem kolorystyki W zwiazku z tym ze pierwszy raz urzadzamy mieszkanie mamy wiele watpliwosci ktore mam nadzieje panstwo jako juz doswiadczeni w temacie pomozecie nam rozwiazac 1. Kuchnia - chcemy mieć część jadalna z duzym stolem - czy taki stol nie bedzie za duzy, czy ustawic go jak na zdjeciu nr 2 czy moze wzdluz pod oknem? 2. Czy wyspa w takiej kuchni mialaby sens? A moze półwyspa przy szafie do zabudowy? 3. Od wejscia glownego w lewo jest domofon - chcielismy go przerzucic na prawa strone bo brakuje w mieszkaniu (w czesci gornej) miejsca na szafy a ubrania trzeba gdzies trzymac i stad pomysl stworzenia szafy do zabudowy po prawej stronie, w kaciku jak wg planu dewelopera przy lazience i jeszcze na przeciwko drzwi wejsciowych - ale tu trzeba by przesunac grzejnik, czy to ma sens? Czy nie zagraci za bardzo przestrzeni, czy grzejnik wogole mozna przesunac na taka odleglosc? i czy jego umiejscowoienie nie wplynie na jakosc osuszania mieszkania (jesli to mialoby miec jakikolwiek wplyw - nie znam sie) 4. Wg projektu zlew jest na scianie ciemnej a lodowka przy oknie, nie podoba mi sie ten pomysl czy moja propozycja ulozenia kuchni jest ok, moze jakies sugestie? W czesci wypoczynowej bedzie tylko sofa narozna i naprzeciwko scianka z tv - jest tam miejsce na zrobienie scianki odstajacej troche od sciany glownej ale nie poza ten cypelek z lewej i chcialam zeby ta sciana byla po bokach podswietlana od spodu ledami - a moze dookola? czy to nie bedzie za duzo? A moze lepiej zrobic po prostu kinkiety obok tv? 5. Mam tez problem z rozplanowaniem oswietlenia tu nawet nie mam zadnych propozycji 0 jedynie 3 lampy wisxzace nad stolem a i tu mam problem bo w jakiejs odleglosci trzeba je zamontowac i teraz wiadomo ze stol bedzie odsuwany od sciany tylko na wieksze okazje wiec czy oswtetlenie dostosowywac do tcyh okazji czy do zcyia codziennego - jezeli wyrazilam sie jasno Prosze o pomoc - narazie z urzadzaniem dolu P.S> Jest tam tez lazienka ustawienia sprzetu zostana tak jak wg dewelopera ale chcialam zakryc kociol, czy go zabudowac jakos? z drzwiami? jak sie zabiera za taki temat? Czy wogole mozna to zrobic. Z gory dzieki Wrzucam orginalny plik od dewelopera i ze swoimi wstepnymi propozycjami Edytowane 1 Października 2013 przez citizenx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.10.2013 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 (edytowane) 1. stół dla 4 osób ma co najmniej 120 cm długości. jesli mają usiąść osoby na szczytach (czyli razem 6) to co najmniej 130-150 cm. Stół dla osób musi mieć długość pk 170-180 cm i to jest min., żeby się nie uderzać łokciami. Odległość krzesła od ściany to min 90 cm lub 1,1 m jeśli ma być możliwość przejścia z tyłu. Od płyty grzejnej miejsce siedzące z przyczyn bezpieczeństwa i wygody obsługi powinno być odsunięte o 120 cm Teraz wrysuj sobie ten stół w skali jak rzut mieszkania. 2. Dałoby się i wyspę i półwyspę. Ale zmniejszy to ilosc miejsca na stół. 4. Domofon może być zamocowany na boku szafy. Dlaczego szaf nie ma pod schodami?Nie wiem jak z grzejnikiem. Sami rozplanowywaliście układ mieszkania? Czy budynek już ma wybudowane ściany działowe i schody?Ten układ okien i balkonów daloby sie bardziej optymalnie wykorzystać. Edytowane 1 Października 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
citizenx 01.10.2013 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Wychodzi mi że stół się tam nie zmieści według tych wytycznych - wychodzi całkiem na środku w dodatku nie mieści się nawet w tych normach bo narysowałam odległosci od stołu a nie od krzesła Mieszkanie już stoi nie my je projektowalismy, pod schodami tez chcemy schowki Wyspa i polwyspa odpadaja definitywnie, wole miec stol. Domofon zamocujemy pewnie na szafie - to swietny pomysl, nie wpadlabym na to O ile bedzie szafa bo zastanawiam sie czy nie zagraci przejscia ;/skj1.pdfskj2.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
citizenx 02.10.2013 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Nie sugerując się odległosciami wrzuciłam do darmowego programu wymiary i wygląda to mniej więcej tak - Stol bedzie mniejszy tylko ze rozsuwany Czy szafe w przedpokoju - pokoju pociagnac do sufitu? Tak mi sie wydaje ale nie jestem pewna. Zabudowe kuchni chcemy biala wiec ta szafa tez bedzie chyba biala Jakies sugestie? A i Dzieki za wczesniejsze rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
citizenx 12.11.2013 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Witam Pomożcie proszę bo mam tysiąc pomysłów a co jeden to dziwniejszy. Kuchnie narazie odpuściłam bo wydaje mi się zbyt trudna do ogranięcia. Zajęłam się sypialnią - jest mała muszę w niej zmieścić szafę. Nie starczy miejsca na pełnowymiarową szafę - tylko 50 cm szerokości przy czym między łóżkiem a szafą będzie może 52 max cm na przejście. Szafę chcę zrobić na całą ściane w białym lakierze bez uchwytów żeby wyglądała jak ściana. (drzwiczki w szafie 50-tki) Załączam rzut i moje propozycje Proszę o jakiekolwiek sugestie czy to dobry pomysł z tak malym przejściem? Może macie jakieś inne propozycje? Można drzwi przesunąc na sciane po lewej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
citizenx 12.11.2013 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 A może zamiast białej lakierowanej szafy zrobic cała szerokośc w lustrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts