Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mam problem:) pomożecie?? - aranzacja pokoju dziennego w bloku.

gregor1983

Recommended Posts

mam problem z aranżacją wnętrza pokoju dziennego w mieszkaniu 3 pokojowym.

Mieszkanko ciasne ( 50,2m2) ale własne:)

BArdzo widza mi się meble z litego dębu - mam na oku kolekcje Legend z firmy Belvia

http://belvia.pl/zestaw/9

kredensik oszklony o szerokości 125cm i wysokości 140cm

stolik RTV o szerokości 130cm i wysokości 50cm

oraz ławę 120cmx60cm

zastanawia mnie czy warto bić się o stół - ciężko wyobrazić mi stoł choćby 80x100cm - kłopot z pomieszczeniem się.

w związku z tym mam pytanie w jaki sposób Wy byście ustawili taki pokój. pokoj ze stołem.jpg

na zdjęciu moja propozycja aranżacji - zawiera także sofę 190x90cm

z góry bardzo dziękuję dobrzy ludzie:)

Zamień miejscami stół i kanapę. Stół weź kwadratowy i dostaw do ściany z dwoma krzesłami. Jak przyjdzie wiecej ludzi to wystawisz na srodek.

Zastanów się czy do tak małego pokoju nie wybrać lżejszych optycznie mebli.

No właśnie zastanawiam się:)

Musza być z lidego dębu - od zawsze moje marzenie

stolik RTV zmniejsze do 110cm szerokosci bo okazało się ze mogą zrobić na wymiar:)

skoro będzie stół to ławe zmniejsze do 100x60cm. całość by się prezentowała mniej więcej tak:

13.jpg

może być? czy mielibyście lepsze propozycje?

Witaj :) Ciasne, ale własne - takie jest właśnie najlepsze! Ja osobiście zastanawiam się, czy nie zostawić kanapy w miejscu, w którym była na pierwszej wizualizacji., To zależy przede wszystkim od tego, na którą stronę świata masz okna. A przede wszystkim chodzi o to, by oglądając telewizję w ładny dzień nie trzeba było spuszczać roletek bo okaże się, że słońce świeci po oczach. Lity dąb, to bardzo fajny wybór, ale czy nie lepsza byłaby zamiast szafki jakaś mała meblościanka, która byłaby w stanie pomieścić więcej rzeczy? Pozdrawiam

, To zależy przede wszystkim od tego, na którą stronę świata masz okna. A przede wszystkim chodzi o to, by oglądając telewizję w ładny dzień nie trzeba było spuszczać roletek bo okaże się, że słońce świeci po oczach

dosłownie1,5h latem mam slonce na tamtą sciane - mam balkon taki wnekowy typu loggia. i problemów z tym raczej nie mam:)

poza tym odnośnie balkonu... teoretycznie moglbym przenieść cala sciane z oknami o 0,6m kosztem balkonu ( by i tak zostało ok 0,7m szerokości balkonu ale ciekaw jestem czy jest to do załatwienia.

To zmienia postać rzeczy :) Duży balkon to fajne rozwiązanie w ciepłe dni. Często nie chce nam się wychodzić z domu, więc można wyłożyć się na balkonie i odpoczywać. Ja też mam spory balkon i gdy przychodzą do mnie znajomi latem, właśnie najchętniej przesiadują na balkonie :) Pozdrawiam

• 3 months później...