gregor1983 06.10.2013 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 mam problem z aranżacją wnętrza pokoju dziennego w mieszkaniu 3 pokojowym. Mieszkanko ciasne ( 50,2m2) ale własne:) BArdzo widza mi się meble z litego dębu - mam na oku kolekcje Legend z firmy Belvia http://belvia.pl/zestaw/9 kredensik oszklony o szerokości 125cm i wysokości 140cm stolik RTV o szerokości 130cm i wysokości 50cm oraz ławę 120cmx60cm zastanawia mnie czy warto bić się o stół - ciężko wyobrazić mi stoł choćby 80x100cm - kłopot z pomieszczeniem się. w związku z tym mam pytanie w jaki sposób Wy byście ustawili taki pokój. na zdjęciu moja propozycja aranżacji - zawiera także sofę 190x90cm z góry bardzo dziękuję dobrzy ludzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.10.2013 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Zamień miejscami stół i kanapę. Stół weź kwadratowy i dostaw do ściany z dwoma krzesłami. Jak przyjdzie wiecej ludzi to wystawisz na srodek. Zastanów się czy do tak małego pokoju nie wybrać lżejszych optycznie mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor1983 09.10.2013 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Zamień miejscami stół i kanapę. Stół weź kwadratowy i dostaw do ściany z dwoma krzesłami. Jak przyjdzie wiecej ludzi to wystawisz na srodek. Zastanów się czy do tak małego pokoju nie wybrać lżejszych optycznie mebli. No właśnie zastanawiam się Musza być z lidego dębu - od zawsze moje marzenie stolik RTV zmniejsze do 110cm szerokosci bo okazało się ze mogą zrobić na wymiar:) skoro będzie stół to ławe zmniejsze do 100x60cm. całość by się prezentowała mniej więcej tak: może być? czy mielibyście lepsze propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkogol 12.10.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Witaj Ciasne, ale własne - takie jest właśnie najlepsze! Ja osobiście zastanawiam się, czy nie zostawić kanapy w miejscu, w którym była na pierwszej wizualizacji., To zależy przede wszystkim od tego, na którą stronę świata masz okna. A przede wszystkim chodzi o to, by oglądając telewizję w ładny dzień nie trzeba było spuszczać roletek bo okaże się, że słońce świeci po oczach. Lity dąb, to bardzo fajny wybór, ale czy nie lepsza byłaby zamiast szafki jakaś mała meblościanka, która byłaby w stanie pomieścić więcej rzeczy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor1983 13.10.2013 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 , To zależy przede wszystkim od tego, na którą stronę świata masz okna. A przede wszystkim chodzi o to, by oglądając telewizję w ładny dzień nie trzeba było spuszczać roletek bo okaże się, że słońce świeci po oczach dosłownie1,5h latem mam slonce na tamtą sciane - mam balkon taki wnekowy typu loggia. i problemów z tym raczej nie mam:) poza tym odnośnie balkonu... teoretycznie moglbym przenieść cala sciane z oknami o 0,6m kosztem balkonu ( by i tak zostało ok 0,7m szerokości balkonu ale ciekaw jestem czy jest to do załatwienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkogol 20.10.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 To zmienia postać rzeczy Duży balkon to fajne rozwiązanie w ciepłe dni. Często nie chce nam się wychodzić z domu, więc można wyłożyć się na balkonie i odpoczywać. Ja też mam spory balkon i gdy przychodzą do mnie znajomi latem, właśnie najchętniej przesiadują na balkonie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akpuroks 13.02.2014 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 w jakim programie robiłeś te wizualizacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 13.02.2014 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Akpuroks nie musisz pytać w każdym temacie o programy bo jest osobny wątek na ten temat http://forum.muratordom.pl/showthread.php?177729-Programy-do-aran%C5%BCacji-projektowania-itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka24 16.02.2014 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Jesteś pewna, że można przesunąć ścianę? To ściana nośna. Poza tym jej przesunięcie ma wpływ na wygląd elewacji. Obawiam się że nie możesz liczyc na powiększenie pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts