Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wstawanie z łóżka od frontu - wrażenia

andromeda90

Recommended Posts

Witam,

Chciałam zapytać czy ktoś z was ma na co dzień do czynienia z takim wstawaniem ze swojego łóżka w sypialni? Chodzi mi o sytuacje - łóżko jest dosłownie między jedną a drugą ścianą pokoju w wstawanie z niego jak i wchodzenie do niego jest możliwe tylko od przodu na tzw "śledzia". Czy jest to do przeżycia?

W załączniku przykładowa sytuacja, tylko tutaj ewidentnie jest te pare cm odstępu między łóżkiem.

Pozdrawiam

zaglowek3.jpg

Kiedys miałam cos w tym stylu... tzn., miałam więcej miejsca, ale skosy od podłogi, więc w zasadzie prawie jakby były sciany ;) Wiadomo, super nie było, ale nie pamiętam żadnych szczególnych uprzykrzeń... Oprócz zmiany poscieli i odkurzania, ale to raczej wiązało się z taszczeniem odkurzacza na strych :p

Moi rodzice tak spali kilka lat (w bloku była taka sypialnia-klitka). Przeklinali to rozwiązanie. A kiedy zrobili się starsi takie spanie było już dla nich niemozliwe i woleli spać w salonie. Dlaczego niemożliwe? Bo starsza osoba ma problem z robieniem skłonów przy wstawaniu i przeczołgiwaniem się do przodu.

o to, mi tak kazali po 15 godzinach rodzenia i była to dla mnie straszna tortura... Jak z boczku sie kladziesz to mozesz akcje rozłożyć na raty, najpierw pupka, potem nożki... a tu weź nagle biegnij na czworaka...

40 cm jest ok, tyle mielismy w akademiku przejscia pomiedzy łóżkami... ;/

współczuję zmiany pościeli, sprzątania, oddychania = suchego, ciepłego powietrza

a z drugiej strony jeśli tylko będzie się tam spało - tzn. idę do sypialni, żeby spać, a nie czytać, popijać kakao (nie ma miejsca na stoliczek, lampka musi wisieć), itp. to na krótszy czas myślę, że do przeżycia

sorki za OT - Ania i Bartek, dasz namiar do ogrodu w twoim avatarku? pls!

A jeśli chodzi o sypialnię, to jeśli ktoś jest sprawny - czemu nie. Wykorzystałabym pomysly ikeowe do małych wnętrz (lampki - kinkiety, półeczki itp) i całkiem przytulnie może być :yes:

A może węższe łóżko wejdzie?

http://c943274.r74.cf3.rackcdn.com/2598_02

Edytowane przez eveee

Przejście 40 cm między dwoma łóżkami a 40 cm między łóżkiem a ścianą to dwie diametralnie różne szerokości :( Dla mnie to jak kuszetka... Nie zdecydowałabym się na takie rozwiązanie... Edytowane przez joliska