g00ral 09.10.2013 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Witajcie! Jest to mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość, jeśli coś źle napiszę Mam kawalerkę o powierzchnii 30m2. Mieszkanie jest w bloku z cegły z 1936 r. Planuję robić generalny remont. Plan na powiększenie kibelka o prysznic i umywalkę już jakiś mam. Najbardziej mnie męczy urządzenie salonu, kuchnii i ewentualnie minisypialni. Nie ukrywam, że chciałbym aby ta sypialnia była ale będzie to kosztem stołu jadalnego zapewne, na który nie będzie już miejsca. Poniżej wklejam układ mieszkania ( z lewej taki jaki bym chciał, z prawej - obecny). Jak widać wnęka okienna jest jedna przy 5 skrzydłach okiennych. Co o tym sądzicie? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 10.10.2013 03:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Moim zdaniem szkoda miejsca - kuchnia będzie mikroskopijna też Zaplanowałabym wielofunkcyjne pomieszczenie z kuchnią wyprowadzoną na część pokojową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 10.10.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Coś mi się wydaje że tutaj nie ma nawet 30m,ale jest szansa na mini sypialnię.http://img21.imageshack.us/img21/5840/u4bg.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g00ral 10.10.2013 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Dokładnie niecałe 30m2. OK plan wygląda fajnie a gdzie jest miejsce na spożywanie posiłków? Przy oknie jest parapet na dlugosc ponad 3m wiec nie wiem czy nie przeszkadzałoby to przy drzwiach przesuwnych do sypialni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 10.10.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Przy kuchni jest blacik do posiłków,można też zrobić składany stół w tym miejscu bo zwykły niestety nie wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.10.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Kup większe mieszkanie i będzie i osobna kuchnia i stół w jadalni i sypialnia z szafą, w którą mieszcza się ubrania. W mikroskopijnym mieszkanku zamiast wymyślac nowe rzeczy, raczej się skreśla te które nie są niezbędne a resztę wybiera się kompaktową, pełniąca różne funckje (jak kanapa=łóżko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts