Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka sofa do dużego pokoju?

Paulinka1985

Recommended Posts

Zastanawiam się nad kupnem czarnej sofy, czytałam jej opis i wydaje się być całkiem niezła. Jednak nie chcę zbyt pochopnie o tym decydować, dlatego pytam Was o to. Czy ten model http://bostonsofa.pl/pl/p/ALABAMA-BIS-sofa-skorzana-3-osobowa-z-funkcja-RELAKS/167 będzie dobry jakościowo?

Cześć. Sofa, którą wskazujesz jest przede wszystkim skórzana, a to jak dla mnie jest dużym plusem. Uwielbiam też funkcję relaks... bo przecież po to nam sofa, aby posiedzieć i się zrelaksować, niekoniecznie w pozycji leżącej. Ta półleżaca jest fajna, bo można np wygodnie popracować na laptopie. Wydaje mi się, że może to być fajny wybór :) Pozdrawiam

Sofa wygląda fajnie, ale mnie niestety przeraża jej cena. W tej cenie można dostać cały wypoczynek, czyli sofę + 2 fotele w całkiem niezłej jakości i o fajnym wykonaniu designerskim :) Na pewno warto trochę poszukać i popatrzeć :) Taka jest moja opinia. Pozdrawiam i życzę udanych zakupów!

ARKOGOL zostań producentem sof skórzanych i sprzedawaj taniej. Ta cena jest normalną ceną, jeśli lubisz mniejsze to zapraszamy do sieci Abra :) tam masz design o jakim nie śniłeś :)

)

@Paulinka 1985 Sofa bardzo ładna; ma klasę: mam pytanie czy będziesz ją wstawiać w kącie, na (wzdłuż) ściany czy może na środku pokoju jako mebel wolnostojący?

Jest to kluczowe, bo ta sofa jest świetna, aby postawić na środku pokoju (tzn. nie dotykając ścian) Straci urok przy ścianie i tym bardziej w rogu.

• 2 weeks później...
  • 4 months później...
Cześć :) razem z żoną zdecydowaliśmy się na kupienie do naszego salonu takiej o to sofy [moderowano - link do sklepu w debiucie] cena może nie należy do najniższych ale mamy nadzieje, że wydane pieniądze nie pójdą na marne i będzie ona nam służyć przez lata. Edytowane przez joliska

• 2 weeks później...
Podłączę się do pytania. Szukamy sofy wolno stojącej 3-ki plus fotel plus pufa/przedłużka. Życzenia to lekki design na nóżkach bez różnych funkcji typu spanie, skrzynie itp, żeby była niska, prosta, bez efekciarskich zagłówków i żeby fajnie prezentowała się w kolorach materiałów srebrno szarych/popielatych. Na razie nasz typ to Santini z Vero Meble , ale jest jeszcze odrobinę za ciężka, za to w miarę przystępna cenowo.http://www.ekomeble.eu/?pl,oferta,000004,000000,000910

• 5 years później...
Wynajmowałem kiedyś mieszkanie z wiekowym skórzanym zestawem wypoczynkowym i poza solidnym wykonaniem (według właściciela wytrzymało to to 40 lat) nie było zbyt wygodne ani poręczne. Takie meble zajmują dużo miejsca i można szybko się na nich spocić, trudno powiedzieć czemu, chyba cyrkulacja powietrza nie jest najlepsza. Więc prawdę powiedziawszy ja bym się nie zdecydował na takie meble... Chociaż akurat ten zestaw powyżej (od widma Paulinki :D ) jest dość elegancki:)