coulignon 19.10.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Ożywienie wśród forumowych orędowników mułowatej, anachronicznej "podłogówki", świadczy jedynie o tym, że dostrzegają gwałtownie rosnące zainteresowanie grzejnikami podłogowymi kanałowymi... A. Jakbym słyszał Macierewicza. Jeszcze raz bo nie zrozumiałeś. Ten rysunek jest spaprany więc go po prostu popraw. Nie doszukuj się drugiego dna tam gdzie go nie ma. Wiem ze łatwiej jest obrzucić inwektywami niż przyznać się do błędu ale wznieś się o 5 cm wyżej ponad Twojego szefa i powinno się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrenalin 19.10.2013 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Wg ruskich rozpoczyna się kilkudziesięcioletni okres ostrzejszych zim, więc niektórzy wujkowie będą mieć okazję zmienić zdanie. Coulignon. Przeczytałeś tylko pierwsze zdanie? Przeczytaj do końca...Nie mam wpływu na wygląd przekroju ze strony www. Uważam jednak, że dla poglądowego zobrazowania idei jest on zdecydowanie wystarczający.Ilość i grubość zastosowanych warstw nie jest wszak obowiązkowa.Znacznie bardziej istotne jest stosowne ocieplenie pionowe zewnętrzne. Na poziomie fundamentów oraz na poziomie ścian.Odbiór ciepła poprzez ścianę wanny i przekazywanie go dalej poprzez szczelną dookólną warstwę styropianu i pozostałe warstwy posadzki jest znikome, szczególnie przy zastosowaniu ekranowanego styro...Ponadto każda kolejna warstwa posadzki posiada inny opór cieplny. W posadzce na stropie warstwowość w poziomie wyglądać będzie całkiem inaczej... Pzdr.A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 19.10.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 przeczytałem do końca i dlatego uważam że trzeba go poprawić. Po prostu rysunek na stronie producenta może być odczytany jako instrukcja (dla niezorientowanych) i zrobią źle. Albo obśmiany przez fachowców. Ale to nie mój problem jeno Bogusława. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 26.10.2013 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Witajcie, Każdy wykonuje warstwy wg technologii przyjętej indywidualnie.Eliminację mostków cieplnych najlepiej wykonać w oparciu o termowizję.. Wiadomo, ze kanał grzewczy jest szczelnie ocieplony ze wszystkich stron a ucieczka ciepła w dół i na boki z podłogówki płaszczyznowej jest summa summarum znacznie, znacznie większego stopnia. Szczególnie w narożnikach obiektu i w sąsiedztwie wzmiankowanych płyt balkonowych..Liczy się idea. Zainteresowani systemem modułowym Fractal Canal podkreślają cechy, które przyczyniły się do jego narodzin: łatwość transportu i magazynowania paletowa wielkość najdłuższych modułów), łatwość zmagazynowania zestawów na placu budowy, łatwość montażu zestawów bez ograniczenia ich długości i pogorszenia estetyki. Podesty wykonywane są w całości i dostarczane w rolce. PozdrawiamBogusław ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 21.02.2014 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Jest Złoty Medal MTP! http://www.regulus.com.pl/ Zapraszam na INSTALACJE 2014 Pawilon 5 PozdrawiamBoguslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 21.02.2014 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Jest Złoty Medal MTP! http://www.regulus.com.pl/ Zapraszam na INSTALACJE 2014 Pawilon 5 Pozdrawiam Boguslaw Ile kosztowal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 21.02.2014 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Opłata rejestracyjna za udział w konkursie- 1.900.- PLNMożna kupić godło "T.P.", lecz nie złoty medal na MTP... Komisja to kilkunastoosobowa grupa naukowców z Politechniki Poznańskiej i innych ośrodków naukowych. Tak podaje organizator w informacji o przyznaniu trofeummodułowemu systemowi kanałowemu REGULUS-system FRACTAL... Wymyśl coś i też spróbój... Powodzenia. Szczerze. Bogusław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 21.02.2014 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Opłata rejestracyjna za udział w konkursie- 1.900.- PLN Można kupić godło "T.P.", lecz nie złoty medal na MTP... Komisja to kilkunastoosobowa grupa naukowców z Politechniki Poznańskiej i innych ośrodków naukowych. Tak podaje organizator w informacji o przyznaniu trofeum modułowemu systemowi kanałowemu REGULUS-system FRACTAL... Wymyśl coś i też spróbój... Powodzenia. Szczerze. Bogusław Tak jak i ISO nie mozna kupic. Albo opinii z Politechniki o innowacyjnosci. Sprzedawaj te swoje grzejniki. Nic mi do tego. Szczerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 22.02.2014 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Mów r19 o produkcie a nie ogólnikowo o wypadkach patologii w biznesie...Skup się na meritum, przyjedź na targi. Obejrzyj, pomacaj, dopytaj. Kiepsko prezentują się intencje Twoich wypowiedzi i prezentowane sugestie.Kiepsko. A właściwie to dlaczego przyjmujesz taka retorykę?Gdyby to Niemcy wypuścili taki produkt na rynek, byłoby lepiej?Teraz będą się musieli przebić przez moje zastrzeżenia patentowe... Pozdrawiam weekendowo Bogusław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wodi 10.09.2014 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Zainteresowały mnie grzejniki kanałowe. Przyznam się szczerze, że nie wiedziałem że takie istnieją. Natknąłem się na nie, gdy szukałem jak ogrzać oszklone ściany. Wszyscy mnie straszą, że nie ogrzeje salonu. Mam tylko jedną ścianę, na której mógłbym zamontować grzejnik, pozostałe są całkowicie oszklone. Jednak wolałbym nie szpecić ścian grzejnikami, a na dekoracyjne wypasione mnie nie stać. Kanałowe były by ideale, tylko teraz pytanie: czy ogrzeją średniej wielkości salon połączony z kuchnią. Będzie też kominek w salonie i podłogówka tylko w kuchni. Wszystkie rady chętnie przyjmę, nie chcę marznąć w zimie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 10.09.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 na dekoracyjne wypasione mnie nie stać. To na kanałowe nie stać tym bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 10.09.2014 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Wszystkie rady chętnie przyjmę, nie chcę marznąć w zimie:) Zrób ogrzewanie podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wodi 15.09.2014 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 To na kanałowe nie stać tym bardziej. Nie sądzę, że mnie nie stać, można kupić grzejniki dekoracyjne za 300 zł a można kupić za 5 tys. Podobnie grzejniki kanałowe są za 400 zł i są za 4 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 09.01.2016 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Oczywiście, że tak. Grzejniki kanałowe są obecnie nie tylko dostępne cenowo, są dyskretne i doskonale wypełniają funkcję grzewczą z uwagi na dynamiczny sposób działania.Znakomite jako ogrzewanie samodzielne oraz wspomagające. Szczególnie polecam przy podłogach drewnianych, choć wersje podestów anodowane lub ze stali nierdzewnej świetnie komponują się z wnętrzami ultranowoczesnymi. Po sezonie warto zastosować podest posezonowy.Mieszczą się także bez problemu w stropie międzykondygnacyjnym. http://www.regulus.com.pl/galeria/regulus-system-canal http://www.regulus.com.pl/typy-podestow-fractal PozdrawiamBogusław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts