hetman8 14.10.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Witam,Jestem zainteresowany kupnem działki, na której będzie można postawić dom w odległości ok 40 m od ulicy. Złożyłem wnioski o określenie warunków technicznych dla wszystkich możliwych przyłączy (prąd, gaz, woda, kanalizacja) - wszystkie media są w ulicy. Ciekawi mnie (i tak naprawdę uzależniam od tego kupno tej działki) - jaki byłby szacunkowy koszt prowadzenia poszczególnych mediów przez teren własnej działki - bo z tego co wiem to zakłady wykonują przyłącza do granicy działki.Rozumiem , że pewnie zależy to wszystko od wielu czynników (jakość materiałów, lokalizacja, wykonawcy...) - chodzi mi o szacunkowe wyliczeniaBędę wdzięczny za pomocpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 15.10.2013 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Różnie bywa w różnych okolicach. Też mam dom 40 metrów od drogi.U mnie zakład energetyczny zrobił przyłącze do samego domu w cenie ryczałtowej 2500zł.Wszystko razem z projektami i wszystkimi mediami wprowadzonymi do domu, wyszło około 12500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hetman8 16.10.2013 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Dzięki z odpowiedź. Projekty i wykonanie załatwiałeś w poszczególnych zakładach (wod-kan, gaz,) czy w jakiś inny sposób? Ta kwota wydaje mi się zupełnie przystępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 17.10.2013 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 (edytowane) Witam. Jestem z bielska wiec chyba należymy do tych samych zasad przyłączy. U mnie było tak (mam 50 m każdego przyłącza):-Prąd do granicy w kwestii energetyki - 2500zł za skrzynke - od skrzynki do domy możesz sobie nawet sam wykopać i przyłączyć - ja wziołem zaprzyjożnianego elektryka i pana miecia do kopania - wyszło 800zł + kabel. W sumie wyszło mniej niż 3000zł+2500-Gaz do granicy tak samo gazownia - rónież około 2500zł do do grranicy robiła gazownia - potem równierz mozna samemu zrobić od skrzynki do domu. Z regóły robie to ten co robi ci instalacje gazową w domu, bo podbija później wszystkie protokoły. Koszy też nieduży jakiej 40zl za metr + materiał. Też wyszlo jakies 3000zł + 2500 Najgorzej z kanalizacją i wodą w Aqwie - musi być odbiór przyłączy i musi to zrobić FIRMA z uprawnieniami - w bielsku maja zmowe cenową i wszyscy mniej wiecej taką samą cenę - około 120zł za metr wody i 200 za metr kanalizacji z materiałem. Do tego dochodzą opłaty do Aquy za przyłączenie do nitki.. Ogólnie masakra - około 20 000zl ze wszystkimi dodatkami których oni wymagaja Wszytko z projektami i kilkoma jeszcze bajerami opotrzebnymi w domu przy instalacji jakiej 35000 Edytowane 17 Października 2013 przez turalyon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts