_akard_ 27.04.2015 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Będziemy się spieszyć jak tylko się da Okna już prawie mamy wybrane ale jak masz polecaną firmę z Łodzi to poproszę namiary... warto jeszcze porównać bo ceny za okna nas powaliły (mamy ponad 100m2 szyb). Do tynku niestety jeszcze nie doszliśmy - no i mamy grafit więc z tego co piszesz będzie trochę prościej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_akard_ 31.05.2015 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Cześć, co słychać na budowie? Jak będziesz miała chwilę daj znać jak wyszły tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.06.2015 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Czy taras drewniany, czy lany? (będzie duuuużo mchu) Może być też zwir z płytami tarasowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katiusha 03.06.2015 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Może być też zwir z płytami tarasowymi Elfir... a rozeznawałaś może temat takich ogromniastych płaskich płyt betonowych wpuszczanych w trawę lub żwir? Jakoś nie mogę namierzyć wykonawców albo sposobu na taki efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katiusha 03.06.2015 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Tynki nie wyszły póki co z fazy koncepcji . Temat zawiesiliśmy na kołku ku uciesze ekipy tynkowej. Przekonali nas, że najpierw ziemia, bruki itp, a dopiero wtedy elewacja, to się nie ubrudzi. Zyskali dzięki temu trochę czasu na poszukiwanie tej czerni . Bo zanim ogarnę płoty, chodniki i podjazdy... Aktualnie kończy się układanie podłogówki i GWC, a za tydzień wylewki i tarasy. Edytowane 8 Czerwca 2015 przez Katiusha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.06.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Elfir... a rozeznawałaś może temat takich ogromniastych płaskich płyt betonowych wpuszczanych w trawę lub żwir? Jakoś nie mogę namierzyć wykonawców albo sposobu na taki efekt? [ATTACH=CONFIG]319401[/ATTACH] Sa wylewane na miejscu z betonu architektonicznego z włóknami zbrojącymi i zacierane polerką. A na koniec być może jest żywica nakładana Edytowane 3 Czerwca 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katiusha 03.06.2015 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Sa wylewane na miejscu z betonu architektonicznego z włóknami zbrojącymi i zacierane polerką. A na koniec być może jest żywica nakładana Złota kobieta z Ciebie. A masz jakiś konkretnych wykonawców pod pachą? Bo Ci od betonu architektonicznego, do których się zwróciłam, kończyli rozmowy na formacie 120x60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katiusha 03.06.2015 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Mój raj za oknem.... Co by się nie działo pod górkę i jakie by nie były kłody pod podłogi, te drzewa osładzają wszystko. Od miesiąca w domu wszystko ma odcień zieleni, jest gęsto i jakoś poświatowo Muszę powstrzymywać się od bieli, bo będzie sino. Ale jednak pięknie . P.S. Tydzień temu na działkę wpuściliśmy 5 świeżuteńkich, własnoręcznie wyhodowanych motyli rusałka osetnik. To już nasza wiosenna tradycja, hodowle zaczynamy w urodziny córki . W tym roku w końcu mieliśmy gdzie je wypuścić. Na własnych, najprawdziwszych prywatnie pokrzywach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semcio 03.06.2015 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Jakby Ci się udało znaleźć kogos od tego betonu architektonicznego, to daj znać, bo u mnie czeka ganek na wylanie. Kiedyś już miałem do tego podejście, ale zakończone fiaskiem. Ganek ok 1,5m x 4m , 0,2 m. Widok za oknami GENIALNY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.06.2015 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Złota kobieta z Ciebie. A masz jakiś konkretnych wykonawców pod pachą? Bo Ci od betonu architektonicznego, do których się zwróciłam, kończyli rozmowy na formacie 120x60. Niestety nie. Lafarge ma w ofercie duże płaszczyzny z betonu pod nazwą Artevia http://www.lafarge.pl/wps/portal/pl/3_A_3_B_1-Innowacyjne_Detail?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/wps/wcm/connectlib_pl/Site_pl/AllProductDataSheet/AllProductConcrete/ProductDatasheet+Exemple_1278588137341/ProductDatasheet Edytowane 3 Czerwca 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 09.06.2015 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Witam !Przeczytałem że wykonawcy przekonali cię o kolejności wykonania prac tynkarskich czyli najpierw kostka a potem tynk .Jeśli mogę doradzić to nie rób tego za żadne skarby .Nie da się uniknąć pobrudzenia kostki a czyszczenie jeśli się uda będzie bardzo trudne . Poczytaj o tych którzy dali się tak jak ty namówić na takie rozwiązanie i w dużej większości są niezadowoleni . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.06.2015 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Kostkę trzeba posypać piaskiem i położyć folię. Wówczas się tak nie brudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 09.06.2015 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Ale się ubrudzi choć może nie tak.Panowie pod butami rozniosą na wszystkie strony choć by ich z batem pilnować to i tak rozniosą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katiusha 10.06.2015 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Dzięki za cenną radę, w ogóle nie wzięłam tego pod uwagę. Natychmiast wykonałam telefon do ekipy, ze chcę próbkę czerni widzieć do piątku . Można by jeszcze pokombinować z tematem..., bo u mnie przy samym budynku kostki nie będzie, jedynie opaska z otoczaków (które można wysypać później) i tarasy w większości miejsc (od przodu i od tyłu po całości oraz w podcieniach). Kostka i podjazd będą od budynku oddalone o jakieś 20 metrów (nie mam garażu w budynku). Będzie oczywiście jakiś łącznik między wejściem a podjazdem, ale to bardziej jakieś płyty wpuszczone w trawę (beton, duży libet) niż lity chodnik i pewnie nie uda mi się tego zrobić teraz. Z kolei powinnam się chyba zaniepokoić ewentualnym ubabraniem tych podłóg w podcieniach i tarasach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katiusha 10.06.2015 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 A mam jeszcze taki case... może ktoś pomoże. Będę robić płoty murowane prawdopodobnie, ale tylko na kilku małych fragmentach, bardziej jako kontrapunkt do zielonego płotu . W większej części chciałabym, żeby te murki poprzetykane były żywopłotem albo donicami z jakąś roślinnością. Generalnie nie mam się przed czym zasłaniać od przodu i chciałabym jak najbardziej czerpać z widoków. W dodatku żaden płot panelowy mi się nie podoba. Potrzebuję więc płotu, który nic nie zasłoni. Jedynie w części byłby murowany lub żywopłot, żeby kadrować widoki i stworzyć intymność od strony sąsiadów (poprosili o to). Pytanie jest takie, co pokłaść między murki, żeby "zasiatkowało" przejścia psom, ale żeby później zostało "wchłonięte" przez roślinność. Jednak żeby na kilka lat wzrostu roślinności nie szpeciło. Efekt do jakiego mniej więcej zmierzam: I druga rzecz: co może być ogrodzeniem ładnym, ale niewidocznym i niezasłaniającym ( od frontu działki)? Poza płotem z luster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semcio 29.06.2015 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Katiusha,W kwestii ogrodzenia, to murowane można zastąpić gabionami - fajnie i nowocześnie to wygląda. My zdecydowaliśmy się na połączenie gabiony + żywopłot z grabu. Jakieś postępy w kwestii betonu architektonicznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katiusha 01.07.2015 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Mamy raczej regres z całą budową. Zajmowałam się do tej pory spięciem wnętrz, żeby wprowadzić się we wrześniu i odpuściłam na razie otoczenie. Miały już być montowane drzwi wewnętrzne w tamtym tygodniu, za moment przychodzi całe wyposażenia łazienek, ekipa do łazienek zamówiona na lipiec, lampy w toku, a tu nagle...okazało się, że ekipa źle wylała wylewki, za nisko. Za nisko są dlatego, że powstaje próg do hsa i listwy podkuwane na ścianach wiszą sporo nad docelową podłogą.Dolać będzie można je dopiero za miesiąc, jak obecna wyschnie.A do tego czasu stoimy ze wszystkim, co we wnętrzu: nie mogę montować drzwi, nie mogę zamawiać mebli i okładzin ściennych, luster, ani szklanej ściany, bo nie można zrobić pomiarów, jeśli wylewki mają nieprawidłowy poziom. Od 2 tygodni mam więc depresję, obraziłam się na budowę, odpoczywam od stresu.Za chwilę się pozbieram i z racji przestoju we wnętrzach, zajmę się pewnie tym, co zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 05.11.2016 02:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Katiusha, zaglądasz tu jeszcze? Co słychać? Wykończeniówka, a może już mieszkacie? Koniecznie pochwal się, na jakim etapie jest ten piękny dom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts